Tüp bebek yaptıracaklar muhakkak okusun.

victoryvivi histerokopi ile laporiskopinin ne farki var acaba? Benim hsg sonucu 2 tupumde kapali cikti. Bu hafta laporoskopi olacagim tupleri acmaya calisacaklar. Acilamaz ise tup bebege yonlendirecegiz dediler.

Üşenmeden yazmış bilgilendirmişsin emeğine sağlık ama bu yola giren hemen herkes bunları biliyor zaten ve merkezler bunları tek tek sayıp yaptırıyor İstanbulda farklı bir çok merkezde denedim yazdıklarından birini es geçen bir doktor görmedim ama yine de dedim ya emeğine sağlık

sen şanslı imişsin bunlardan haberdar olmussun
olmayan o kadar çok kişi var ki.
bir kişi bile faydalansa benim için önemli.

bizim genetik tarama testi sonunda eşimd ebir y kromozomu fazla cıktı
kendı doktorum hariç bursa da tüp bebek üzerine isim yapmıs diğer hiçbir doktor pgt ye gerek yok dedi.
çoğu merkez inan ki tutarsa tutar tutmazsa tutmaz mantıgında

hele uludağ ünideki muaemeleden hiç bahsetmıyorum bile.

Bence pgt imkanı olan herkes icin gerekli eşimde de bende de genetik testler temiz hicbir sıkıntı yok. Yaş da ikimizin de 26 ancak 6 tane 5.gün embriyomdan 3ü bozuk geldi 3ünde de sebep birbirinden farklıydı ve doktoruma sordugumda ilacla yumurta uyarımının yumurtayı yorup bozabildiği o sebeple yüzde 50 temiz gelmesi beklendiği söylendi. Hatta bana şu konsa şu kadar hafta yaşardı bu konsa şu kadar hafta kalbi atar sonra kendiliğinden dururdu diye tek tek acıkladı

Doğrudur bu yolda Allah yardımcımız olsun sen de şanslısın gebe kalmışsın ben hala kalamadım beş sene nasıl bekledin ben daha 6 aylıkken başladım tedaviye 3 yıl oldu hala birşey yok denemediğim yol kalmadı bana da dua et

insallah allah size de nasip eder canım
ben ılk 3 sene ıstemedım zaten
son bır bucuk yıldır ugrasıyordum
çok cocuk delisi biri değildim , hayatı ona göre kendıme zindan etmedım
insallah tez zamanda size de tattırsın rabbim

O zaman pgt herkese şart bu durumda. Peki yumurta toplama da kalite neye göre belirleniyor.
Tüp bebek tamamen şans yani inşallah hepimiz şanslı oluruz bu yolda.

Konu sahibi faydalı bir paylaşım olmuş teşekkürler. Bende başlamadan testleri yaptırın derim. Çünkü 2 ay sürüyor çıkması ama tüp bebek merkezleri ve siz baslamisken bir an önce başlamak istiyorsunuz. Sonra özel de çok pahalı testler.

Ben tesbit ettiğim 3 kere kimyasal gebelik geçirdim. Kadın doğum doktorları dikkate almadı. Klomen başlayalım vs diye oyaladılar beni. Halbuki bu testlere yonlendirmeliydiler. Tüp bebek merkezi kimyasalları duyunca kromozom testi istedi. Pihtilasmayi da gitmişken tıbbi genetikçi yazdı. Genetikte sorun yok ama pıhtılaşma sorunum varmış. Kadın doğumcular bu testi isteseydi belki kan sulandiriciyla ılkinden sonra kullanıp sorun yaşamayacaktım. Zamanım da gitmeyecekti. Biraz da kendimiz duyduklarimizi kendimiz yapturmaliyiz. Tüp bebek merkezleri birinci deneme olmazsa ikinci gözüyle de bakabilir.

ben hep kendi duyduklarımı kendim yaptırdım işte
geç olsun ama güç olmasın diye düşündüm.

merkezler için hep para ön planda.

evet kendiliğinden zaten eleniyor sağlıklı olmayan embriyolar. sağlıklı diye gelenlerin de sadece kromozomlarında sorun yok demek. ama tek gen mutasyonları var, daha bir çok tesbit edilemeyen anomali var. PGT normal bir embriyo hala maalesef anomalili bir bebek olarak dünyaya gelebilir. Bir de PGT'de anormal gelip aslında normal de olabilir, yada normal çıkan anormal olabilir.

Pgt genleri inceliyor anomalili olma ihtimali yok. 2li test bile yaptırmayabiliyorsunuz bilginize

Pgt genleri inceliyor anomalili olma ihtimali yok. 2li test bile yaptırmayabiliyorsunuz bilginize

Bunları anlamanız için en azından temel düzelde moleküler biyoloji bilginiz olması gerek. Hiç bilmemekten kötüsü az bilmektir.

pgt bütün genlere değil bilinen bir kaç gene bakar sadece. bu sebeple bilinen gen mutasyonları olan kişilerde yapılması daha anlamlıdır. sende a geninde mutasyon vardır, taşıyı yada hastasındır, bu biliniyordur, embriyolarında a genine bakılır. ama eğer bilinen bir gen mustasyonun yoksa milyonlarca hastalıktan 10-15 tanesine bakmak gibi anlamsız bir şey olur. şöyle diyeyim kutuda mavi, yeşil, kırmızı, turuncu, fıstık yeşili, azur, sarı, hardal rengi vs gibi 1000 tane renkli top var. PGT sana embriyonda mavi ve yeşil yok diyebilir. Ama hala kırmızı, turuncu, sarı vs gibi 998 tane daha renk olabilir. Bunu bilemez.

Koromozomlara bakmak ise 10 ciltlik ansiklopedide 10 tane cilt var mı yok mu diye bakmak gibidir. 1. cilt var der ama içindeki konular, cümleler hatta kelimeler eksik olabilir. Bunların hepsi düşük yada anomalili bir bebekle sonlanabilir.

Ayrıca hiç bir test %100 doğru sonuç vermez.

Bilginize...

Ama pgt normal geldi anomali olamaz gibi inanmak sizi rahatlatacaksa öyle inanmaya devam edebilirsiniz.

Pgtde en cok sıkıntı olabileceklere bakılıyor ben yüzde yüz demedim merak etmeyin matematik öğretmeniyim hesap kitap işlerinde iyiyimdir! İllaki felaket tellalığı yapmak istiyorsanız siz buyrun asıl :) bu bir önlemdir ve tercihdir durumu olan yapsın tedbir alsın dedim sizi rahatsız eden nedir? O halde başına bir kaya düşüp bebekle öledebiliriz bu da ihtimal

Birşey sormak istiyorum aklıma takılıyor embriyonun tutunmasinda annenin yeme icmesi ile ilgili arkadaşlar hep yazıyor ananas yiyin havuç suyu için v.s. gerçekten etkisi varmı?

so
sonuç hangi hastane ? bende bursada soranuste yaptırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…