- 21 Ekim 2017
- 1.463
- 3.168
Herkese merhaba, 4 yillik evliyiz 3 yildir korunmuyoruz ama hic gebelik olusmadi bunun uzerine 2 sene once doktora gittigimde cikolata kistin var dendi ancak 6 ay sonra cekilen mr’da cikolata kisti degil normal bir kist oldugu anladildi ve sonrasinda kendiliginden kayboldu. Tabi bunu anlayaman doktoru biraktim ve baska doktora gittigimde esimin sperm hizinda dusukluk oldugunu ya asilama ya da tup bebekle cocuk sahibi olabilecegimizi soyledi. hemen tup bebek yapmaya karar verdik ve ilk transferimi oldum tabi sonuc negatif oldu. 1 ay sonra 2. Transferimi oldum o da negatif olunca genetik testi yaptirdik. Herhangi bir problem yoktu. Sonra esim urologa gitti ve cift tarafli 3.dereceden varikoseli oldugunu ogrendik. Hemde 2 side 4 mmnin uzerindeydi ve reflusu vardi. morfoloji 6 cikti ileri hareketlilik %5 cikti. Doktor hemen ameliyat olman gerekiyor dedi ve esim 10 kasimda ameliyat oldu. Simdi iyilesme surecine gectik. Varikosel olmasi tup bebege engelmis doktorumuz bize oyle soyledi Tutsaydi bile dusuk olurdu dedi. Boyle varikosel ameliyati olup dogal yoldan hamile kalinabilir mi acaba? Ya da tup bebek mi olmali?