Tüp bebek ve rapor sıkıntısı

Sofiasofia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2023
1.423
1.488
31
Kızlar merhaba,
Uzun zamandır bebeğim olsun diye uğraştığımı beklediğimi belki denk gelenler olmuştur görmüştür.
En son tüp bebek sürecine girdik yaz sonu, şimdi de dondurulmuş transferim olacak 18 Kasım pazartesi günü. Sorun şu ki tüp bebeği uzak bi şehirde yaptırmak zorunda kaldık doğuda küçük bi ilçedeyim , 18i Pazar a geliyor diye bir türlü rapor bulamıyorum ,daha doğrusu kendi kadın doğumcu doktorum en fazla 3 günlük verebilirim dedi ama cumartesiden onu aldığımda sadece pazartesiye kadar bir rapor oluyor.

Transferden sonra bir gün dinlenip yola çıkabilirim. Yani aslında 4 günlük bir rapora ihtiyacım var ama vermiyor , bulunduğum ilçede sağlık ocağı bile vermek istemiyor. Normal zamanda geçen sene sadece 3 gün rapor almış biriyim, hani cidden ihtiyacım var ama devlet hastanesi de özel de yardımcı olmuyor moralim o kadar bozuldu ki, müdürü mü arayıp izin alabilirim belki bi günlük ama özel bir durum bahsetmek istemiyorum ki, kendimi çok kötü hissediyorum

Sizce ne yapmalıyım bulunduğum şehrin merkezine mi gideyim , kamudayım bu arada

Durumunuz gayet açık nasıl vermiyorlar ya? Kadın doğumcunuzun bunu ayarlaması lazım. Aile hekiminiz de olaya hakimdir, keyfi bir şey istemiyorsunuz ki… en kötü amirinize söylersiniz bunda utanacak bir şey yok ama üç gün mazeret izni verme yetkisi var mı ondan da emin olmak gerek.

Anlayamadım tam, pazar çalıştığınız için mi pazardan lazım rapor? Pazartesi alamıyor musunuz? Telefonla alabileceğiniz bir kadın dogumcunuz varsa pazartesi arayın 3 günlük alın rapor. Transfer yapılamaz yer de mi yardımcı olamiyor?

Transferi yapan doktor rapor yazsın olmuyor mu öyle

Transferi yapan doktor yazamıyor mu? Diğerlerine gerek bile kalmaması lazım. Bu arada okuldan arkadaşım da tüp bebek tedavisi oldu. Bir keresinde böyle bir durum yaşadı. Müdüre söyledi, hiç ikiletmeden 5 gün mazeret izni verdi. Hafta sonlarıyla beraber 9 gün olmuştu. Ayıp değil ki bu, olmazsa bu seçeneği deneyin derim.

Siz yazınca baktım, 18 i pazartesiymiş zaten. Her türlü kurtarmıyor mu konu sahibi?

Transferi yapan doktor yazamıyor çünkü özel bi yer sgk ya bağlı değil maalesef. Bu ilçedeki kadın doğumcuma gittim bu sabah anlattım durumu diyor ki ben cumartesiden yazabilirim 3 gün , yani cumartesi pazar pazartesi. Ben de dedim ki pazartesi transfer var Salı dönerim ,Salı için de lazım , acilden verirler mi bir günlük siz konuşsanız dedim mırın kırın etti , yani kısaca sürecimi bildiği halde 4 günlük bi rapor alamadım ki ben durumdan istifade etmiyorum çarşamba işimin başına geçicem ama şu an dolanmadığımız yer kalmadı sağlık ocakları da devlet de vermek istemiyor kimse yardımcı olmuyor , müdüre söylemek durumunda kalıcam istemeyerek bu arada doğunun en uzak tarafındayız

Kızlar şimdi merkezde bi özel hastaneye geldim , yardımcı olacak buradaki doktor ama kullandığım ilaçlardan mı bilmiyorum ağlamaya başladım artık herkes reddetti çünkü tonla yer gezdik, Allah razı olsun buradaki doktor verecek

Ben şeyi anlamadım. Raporu niye cumartesiden başlatıyorlar. Pazartesi Salı çarşamba olarak üç gün versin. Haftason

Ben şeyi anlamadım. Raporu niye cumartesiden başlatıyorlar. Pazartesi Salı çarşamba olarak üç gün versin. Haftason
Şimdi şu şekilde , tüp bebek yapan yer Bursa’da ve biz özel bir merkeziz ve rapor vermiyoruz sgkya bağlı değiliz dediler , veremiyorlar kısaca. Ben de pazartesi transfer olucam ve bursadayken rapor alamıyorum çünkü kamuda çalışınca iş günü olan günlerde sadece çalıştığın ilden rapor alabiliyorsun, pazartesi ben transfer için Bursa’da olacağımdan şu an bulunduğum ilden cumartesi ya da pazardan rapor alabiliyorum ama işte sorun şu ki, yaşadığım ilçeden özel, devlet ya da sağlık ocağı bunu vermek istemiyordu , 3 günlük veriririm dedi kendi doktorum ama o zaman da cumartesi pazar pazartesi veriyor ama transferden hemen sonra dönmek zorunda kalacaktım, durumu bilip de 4 gün vermedi. Anladınız mı şimdi, ama allahtan bi yer buldum yardımcı olacak

Yani ben de ona şaşırdım işte, söyledim veremezmisiniz diye hiçbir şekilde rapor veremiyoruz dediler. Çok saçma
Onlar en azından orada tedavi olduğunuza dair bir belge hazırlayabilir. Ama o belgeyi her resmi kurum kabul etmiyor. Ben de memurum. Bursa’da klinikten aldığım raporu Antep’teki kurumum kabul etmişti.

Maddi durumunuz nedir? Ben tüp bebek sürecine girmeden para biriktirip, ücretsiz almıştım. Sadece müdüre söyledim. İnşallah gerek kalmaz size de gelir bebiş...

Bir sürü hormon alıyorsunuz strese girmeniz gayet doğal...

Sevgili arkadasım öğretmenler ıcin bu durumun zorluğunu aynı surecı yaşayan yakınımdan biliyorum. Şükür halletmıssın tavsiyem müdürünü gereklı olduğunda bilgilendirmen. Utanılacak sakınılacak bır durum değil. Kısmet olur da güzel haberı alırsan da illa kı gerekecek. Lütfen stres yapma...su akar yolunu bulur. Güzel haberler alman dılegıyle

ben de tüp bebek süreçlerinden geçtim, bursa da yaptırdım hatta. transferden sonra bulunduğunuz yer kaç saatlik mesafede? rapor işlerinden pek anlamıyorum fakat aynı gün dönüp bulunduğunuz ilden alma şansınız yok mu?

Bence müdürünüze söyleyin bizim iş arkadaşımız da tüp bebek yapmış bu süreci sadece müdür biliyormuş. Bize doğum yaptıktan sonra söyledi 2 sene uğraşmışlar. müdür bey sağolsun baya anlayışlı davranmış . Kimse de öğrenmedi. Müdürünüze güzelce anlatın insanlar duyarsa sürekli sorarlar strese girerim duyulmasını istemiyorum diye. Hep bu şekilde rahat izin alabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…