- 5 Eylül 2019
- 41
- 21
- 3
- 44
Merhabalar kadınlar kulubüne yeni üye oldum gaziantepten yazıyorum ve kafamda deli sorular aynı sorunları yaşayan birçok insan olduğunu gördüm burda ve bende yazmak istedim.Oğlum 2 senelik evli Gelinimi çok seviyorum rabbim herzaman iyi insanlarla karşılaştırsın cümlemizi gelinimde adet düzensizliği vardı ilk sıralar onun için gittik doktora sonradan polikistik over var dedi doktor çocuk sahibi olmayı istedikleri için oğlumda üroloji doktoruna göründü sperm testi falan yaptırdı düşük çıktı ilaç tedavisi başladı (klomen) 5.6 ay kullandı tabi bu arada sperm testleri yaptırıyodu bazen yüksek bazende düşük çıkıyordu 6 ay bitti bu sefer doktor oğluma varikosel teşhisi koydu 1. evre dedi iğne tedavisine başlıcaz artık dedi oda olmassa ya microcerrahi yöntemiyle varikoselden amelyat yapıcaz yada direk tüp bebeğe başlayın dedi kararı bize bıraktı hocam işin uzmanı sizsiniz siz bize bir yol gösterin dedim ben bu sorumluluğa giremem siz karar vericeksiniz dedi varikosel amelyatla normal yoldan çocuk sahibi olması şansı % 50 imiş gelinim 20 yaşında oğlum 25 ne yapacağımızı bilmiyorum bu konu hakkında bilgisi olan yazabilirmi lütfen biraz uzun oldu kusura bakmayın Rabbim isteyen herkese hayırlı evlatlar versin inşaAllah