Tüp bebek uygulamalarında tüplerin açık olması gerekli midir ?

Kazen

Yönetim
Administrator
14 Kasım 2001
21.330
69.485
Hayır. Toplanan yumurtalar sperm ile döllendikten sonra oluşan embriyolar rahim içine yerleştirilir. (Yumurtalar vajinal yolda ultrosonografi eşliğinde toplanır.) Dolayısıyla tubaların açıklığının bir önemi yoktur fakat tuba içerisinde bir sıvı birikimi söz konusu ise bu sıvının rahim içine akışı embriyo tutunmasını etkileyeceğinden ya tuba çıkarılmalı ya da uterus ile bağlantısı kesilmelidir.

peki bilen varsa söylesin. tuba çıkarılmalı ya da uterus ile bağlantısı kesilmelidir derken neyi kast ediyorsunuz? tüp bağlama dedikleri bu mu? zararı olmaz mı?

tatlım benımde tuplerım tıkalı banada bır dr anlatmıstı fakat o soyle oluyor eyer tuplerınde sıvı bırıkmesı dr le karar verılıo oda hep tup bebek yaptırman gerekıo bıde yumurtaların ıyı kalıtede olmasıda goz onune alınıyor sunu bakıntısı varsa onerıyorlar fakat onuda ultrasonda gorebılıyorlar yada rahım fılmı ıstıyolar bunda bellı oluyormus o zanam ılıyorumkı eyer sıvı bıkımı oluyorsa embırıyonun tutunmasını engelıyormus demıstı dr

Canim tuplerdeki sivi birikimi hidrosalping deniliyor.Yani bunun boyutlari varmis (yeni baslamis biraz buyumus cok buyuk) bende son tup bebege bu sivi birikiminden dolayi amelyat diye almadilar.Ilk defa oldugu icin tedaviye basladim 2 aydir tedavi goruyorum suan bakacaklar.DR. sivi biriikimi olunca cogunlukla amelyati onerirler tup bebege girince embriyolari oldurebilir.Bu amelyat sonunda hangi tarafta sivi varsa o taraftaki tup aliir baglanir..........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…