tüp bebek tedavisine başlayıp komplikasyon yaşayanlar var mı?Lütfen yardım edin :(

alin42

ela&emir
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2013
540
157
63
merhaba arkadaşlar
biraz uzun olacak ama yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istedim.Lütfen bilginiz varsa paylaşın.kafam çok karışık.
ben 12 yıllık evliyim hiç gebe kalamadım.bende bir sorun olmadığını eşimin ise spermlerinin hareketsiz olduğunu söylediler.biz de tüp bebeğe gittik.iğneleri vurmaya başladıktan 6 gün sonra ben inanılmaz derecede şiştim yürüyemez oldum.vücudum su topladı yani ve yumurtalıklarım portakal büyüklüğüne geldi.hastaneye gittiğimde beni tedavimi başlatan doktorun eşi muayene etti ve dönüp hemşireme e2 hatası dedi sinirli bir şekilde.bana da su topladığım için transfer yapamayacağını embriyoları dondurup benim ödemim dağıldığında yapabileceğini söyledi.hareketlerinize dikkat edin yumurtalıklarınız ters dönerse ameliyat etmem gerekir dedi.bundan 5 ay sonra bana ilk transfer yapıldı ve embriyomun kaliteli olduğu söylendi.(19 yumurtadan 13 embriyo elde edilmişti.)ama sonuç negatifti.

2 ay aradan sonra tekrar gittim ve eşimin ben su topladığım için yumurtalarımında bozulduğunu düşündüğünü ve embriyolara güvenmediğini söyledim.asla böyle değil dediler.
ve 2.transfer için hazırlandım.(transfer edilecek 2 embriyonun da tam 5 günlük bir bebek gelişiminde olduğu bilgisi verildi.) bana idrara sıkışık gel denmedi.ben anestezi altındayken sonda takılmış, haberim yoktu.taburcu olup eve geldiğimde ilk tuvalete gidişimde inanılmaz bir acı ve kanama yaşadım resmen parçalanmıştım sondayla.bunu 4 dört gün çektim ve 4.gün inanılmaz bir ateş ve kasılmalarla hastanelik oldum.bana bir açıklama yine yok,antibiotik verip yolladı aynı hastane.ve sonuç yine negatif.(zaten o ateşle tutması imkansız gibi geldi)..doktorum sadece'' bazı şeylerin açıklaması yoktur bize göre başarı şansınız çok yüksek ama malesef''dedi.bana hiç yeterli bilgi veya açıklama yapmadı ya da farklı bir seneçek sunmadı.
bir süre sonra beni hastanenin halkla ilişkileri anket için aradığını memnun olup olmadığımı sordu bende içimdeki herşeyi söyledim.bu konuşmadan sonra beni 3 kez hastaneye davet ettiler.doktorumun eşi olan diğer doktor benden randevu talep etti ama gidemedim eşim de bende çok yıpranmıştık ve güvenmiyorduk artık.
şu an aradan 1.5 yıl geçti ve aklımıza oradaki embriyolar takıldı.başka bir hastanede bir doktorla görüştük ve bize embriyolarımızı hastanesine getirip genetik biopsi yapıp sağlam olanı transfer edebileceğini söyledi.ayrıca embriyolarımın bulunduğu hastanenin embriyoloğu ile görüşüp bilgi alabileceğini kendisini tanıdığı söyledi.bize bir hafta sonra şöyle dedi ;malesef embriyolarınız sağlıksızmış bu yüzden genetik teste gerek duymuyorum siz yeniden sıfırdan tüp bebek deneyin.
şimdi benim kafam allak bullak oldu.13 embriyodan sadece bana transfer edilen 3 embriyo mu sağlıklıydı yani? yoksa eşiminde dediği gibi su topladığımda yumurtalarda bozuldu da bize sağlıksız olacağını bile bile bu embriyoları mı transfer ettiler?ben şimdi genetik biopsi yaptırsam bu embriyolardaki sorunun bizden mi yoksa doktorumun hatasından mı kaynaklandığını kesin olarak öğrenebilir miyim?eğer öyleyse mahkemeye vermeyi istiyorum. çünkü biz hem madden hem manen yıkıldık.
ne düşüneceğimide şaşırdım ne yapacağımıda şimdi yeniden tüp bebek yapacak maddi imkanımda yok kendimi çaresiz hissediyorum.
Kafanızı şişirdim biliyorum ama lütfen fikirlerinizi ve bilgilerinizi paylaşın benimle.

benim gibi komplikasyon yaşayan veya bilgisi olan kimse yok mu???

çok geçmiş olsun,su toplama olayını bende yaşadım tıpta ki adı ohss yanılmıyorsam ve bana işleme girmeden hemen önce durum bildirildi yumurtalar toplanır toplanmaz da serum ile müdahale edildi hastanede yatış yaptırıldı ve yüksek ateş kusma olursa hemen acile gitmem için uyarılarda bulunuldu sanırım sizin merkez bunu ihmal etmiş hem aç karnına gelmeniz gerekli hemde idrarınızı yapmadan yumurta toplama işlemi yapılmıyor merkezi şikayet etme olayını nasıl ispatlarsınız bilemiyorum ama ihmaller olduğu açık çok geçmiş olsun...

Öncelikle çok geçmiş olsun. Allah en kısa sürede sağlıklı evlatlarına kovuştursun.

Ohss bir çok kadında görülen bir durum. Çok sayıda yumurta toplandığında beden su topluyor. Bu durumda embrioların dondurulması en doğru seçim (eğer gebelik oluşursa ohss çok şiddetli olur). Şimdiye kadar ohss olduğu için yumurtaları kalitesiz olan birini duymadım, yani genleri etkilemez. Ayrıca pgt (genetik inceleme) yapılırsa sadece sizden embrioya geçen ve ya embrionun kendisinde ortaya çıkan anomali saptanır. Yani pgt ile bir şey ispat edemezsiniz. Eğer gerçekten embriolarınız 5. güne gelmişse büyük ihtimal durumları iyiymiş.

Senin embrioların kaçıncı günlerinde donduruldu? Çünki donmuş embriolardan biopsi alıp, pgt yaptırmak gününe bağlı. Donmuşlardan biopsi alınması çokta tercih edilen bir yöntem değil.

Neden transferini anestezi ile yapmışlar anlamadım. Transfer zamanı anestezi verilmiyor da, yani hiç ihtiyaç yok. Bu arada nerede tedavi oldun?

amin inşallah dileyen herkesin dilekleri kabul olsun.yaptığın açıklama için teşekkür ederim öncelikle.
ilaç dozunun yanlış ayarlanmasından kaynaklı bir çok yumurta oluşması ve bu nedenle de su toplaması olamaz mı yani?
doktorumun eşi olan doktor da bana transfer yaparsam bu durumdayken siz 9 ay boyunca hastanede yatmanız ve karnınızdan su almam gerekir dedi bu yüzden bütün embriyoları dondurdular ama bana serum yada ilaç vermediler sadece hareketlerine dikkat et ani hareket etme dediler bu su dağılana kadar bekle dediler.
donmuş embriyolarım kaç günlüktü bilmiyordum(sadece 2. transfer denememde embriyoyu çözüp bana 5 günlük gelişiminde olan var 2 tane bu ikisini transfer edeceğiz demişlerdi) ama bir başka doktorla tanıştım ve bu doktor benim embriyoloğumu tanıdığını söyledi.kendisinden embriyolarla ilgili bilgi alıp uygunsa genetik biopsi yaparım sağlamlarını transfer ederim dedi.sonuç olarakta embriyoloğun 6 embriyomdan 4 ünün kötü 2 sinin ise normal kalitede olduğunu 4.gün embriyosu olduklarını söylediğini sadece 2 embriyo ve 4.gün embriyosu olduğu içinde genetik testi yapmanın mantıklı olmadığını söyledi.siz yeniden tüp bebek yapın dedi.
transferde anesteziyi ben istedim nasıl bir işlem olduğunu bilmediğim için, eşimde acı duyma böyle olsun deyince biz istedik onlarda yaptılar.Medicana international Beylikdüzü hastanesinde yaptırdım.

sağolun sizede geçmiş olsun.size neden su topladığınızı nasıl açıkladılar acaba?bana su topladığımda müdahale etmediler yumurtaları toplayıp sonrada embriyoları dondurdular.bana 2. transferimde sonda takılmıştı idrara sıkışık gelmek gerektiği söylenmedi.peki sizde sonuç ne oldu yani embriyolarınız donduruldu mu ve gebelik oluştu mu?cevapladığınız için çok teşekkürler tekrar.

Reyyan hanım bu arada tüp bebek tedavisine başlarken verilen iğnenin adı ve dozu neydi ?hatırlıyor musunuz?ben PUREGON 300 IU/0.36 ml kartuşla başlamıştım.toplam 9 gün vuracaktım ama 7. gün kesildi su toplayınca.

Ohss önceden belirlene bilir bir durum. İyi bir doktor ultrason ve kan örneklerine (e2) bakarak ohss ola bileceyini önceden anlar. Ve eyer öyle bir durum söz konusuysa kesinlikle ilaç dozu en aza indirilmeli ki, sende maksimum yüksek dozu kullanılmış. Ancak yine de bununla bir şey ispat edemezsin. Daha önceden ohss hikayen olsaydı belki bir şeyler yapa bilirdin. Bu durumda işin içinden kolaylıkla sıyrılırlar. Yani her kesin başına gele bilecek bir olay, hatta en iyi hekimlerin elinde, devamlı (her gün ultrason ve kan örnekleri alınarak, en az dozda ilaç verilerek) takiplerine rağmen bile ohss olanlar oluyor.

Geçen sefer yazmamışım. Transfer anestezi ile yapıldığı için sana su içirmemişler, sonda kullanmışlar (artık nasıl kullandılarsa). Malum, anestezi verilecekse akşamdan yiyip içmek yasak oluyor.

Bence donmuş olan embriolarınızı deneyin. Eğer o hastaneye güvenmiyorsanız, embriolarınızı güvendiyiniz başka bir hastaneye taşıya bilirsiniz. Pgt için 4. gün geç ola bilir (genellikle 3. gün biopsi alınıyor), ancak, sağlıklı olmadığı ve tutunmayacağı anlamına gelmez.

Ne zaman tekrar başlamaya karar verirsen, önce güzel sonuç alacağına kendini inandır. Tüm neqatif yaşanmışları kafandan sil. Kendine ve embriolarına güven. Ve şimdiden arı sütü bal polen karışımı kullanmaya başla (tabii alarjin yoksa). Allah kolaylık versin.

verdiğiniz bilgiler için çok teşşekür ederim Sümeyye hanım.
Galiba bütün olanları unutup bir karar vermem lazım.ya embriyoları başka hastanede taşıyıp pgt yaptırıp sağlam olan varsa transfer yaptırmalıyım ya da onlarıda unutp maddi imkana erişince yeniden başka bir yerde denemeliyim.
Arı sütü,bal ve polen karışımı yumurtaların daha sağlıklı olması için midir?alerjik rinit hastasıyım ama doktorum sadece pekmez yeme demişti alerjen içerdiği için.diğerlerini bir soruşturmam lazım galiba. Tavsiyeniz içinde teşekkürler ALLAH razı olsun.

teşekkür ederim...bende fazla yumurta toplanmasına bağlı ohss oluştu,zaten bir kaç gün dinleneceksin ona göre göre karar verirlir dediler ve serumlarla kendimi biraz toparladım ben 5. gün transferim yapıldı ondan sonra ağrılarım devam etti ama bebişim benimleydi...kalan emb. dondurduk kalitesi çözülünce belli olurmuş bozulma ihtimali çok düşük ama her ihtimale karşı bize imza attırdılar umarım bundan sonra senin adına hayırlı ve güzel bir süreç başlar...

Evet daha kaliteli yumurtalar için arı sütü çok faydalı. Aslında arı sütü alerji pek yapmaz. Genellikle arı sütü bal polen karışımı şeklinde satılır ve en çok alerjiyi polen yapar. Polene karşı alerjin varsa sadece arı sütü ve bal karışımı şeklinde ve ya saf arı sütü şeklinde de kullana bilirsin.

4. embriosuna pgt yapılırmı bilmiyorum, ancak bana kalırsa ben o embrioları gözden çıkarmazdım, denerdim. Sağlıklıysa tutar zaten.

gonal f ile tedavi oldum dozu en düşük olandı sonra yanına başka iğne de eklendi erken çat. önleyici ve kan sulandırıcı diye..

Toplama işlemi sonrası vücudunuz su toplamasını diye size ilac vermediler mi benimde su toplama riski vardi doktorlar 2 igne verdi birisi cleksan diğeri cetrotaide di sanirim bu durumu yaşamamak için toplamadan sonra 10 gün vurulmuştum istanbulda msnz

OHSS çok normal bir durum. E2 östrojen seviyenizin yüksek olmasıyla yumurtaliklarin aşırı uyarılması sonucu fazla folikul üretmenize ve şişkinliğe neden olur. Normal doz iğneler bile AMH seviyesi yüksek kadınlarda östrojen seviyelerini çok yükselterek OHSS riski yaratabiliyor. Bir de yumurtalık kisti olan kişilerde bu riskler var. Benim de karnım şişmişti. E2 yüksekliğini gördüklerinde iğneyi kestiler. Yumurta çatlatma iğnesini de HCG içermeyen bir iğne vererek hallettiler.Sonra hiçbir şey de yapmadık. Kendi kendine geçmesini bekledik. Sperm hareketsiz demişsiniz yanlış anlamadiysam. Benim de eşimde sperm sorunu var ve embriyolarımiz 3.gune ya da 5.gune 1. Kalitede gelse bile sperm sebepli tutmama ve genetik bozukluğu oluyor. Tutunsa bile sağlıksız embriyo bir şekilde ilk 3ay içinde gidiyor. Tüp bebek sürecine yeniden girecekseniz üroloji ile paralel devam edin. Eşinizin spermlerini iyileştirmek için antioksidan vitaminler, özel ballar vs... bu tarz şeyler deneyin.hic ileri hareketli sperm yokken, bal ve vitaminlerle yavas ileri hareketli elde ettik biz. (Tabi hormonel ya da varikosel değildi, tamamen sigara etkisi bizdeki)

Çok üzüldüm canım ama okadar canın yanıyor bu bir ikincisi maddiyat olarak yıpratıyor bunu sana açıklamaları lazımdı mahkemeye versem bile imzaladigin önceden formda saten kendilerini güvende alıyorlar sen bunu bir avukata danış istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…