Tüp bebek tedavisi öncesinde ve süreçte takviye önerilerinize ihtiyacim var

pinkelephant

Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2023
26
18
8
33
Merhaba ilk defa tüp bebek tedavisine başlayacağım. Doktorumuz argifertil olarak vitamin takviyesi verdi fakat içeriğinde selenyum, omega 3 , magnezyum vs olmadığını gördüm. Kullananlar veya takviye konusunda bilgilendirebilecek olan arkadaşlardan destek istiyorum.

Ben regenesis max kullandim tüp bebek öncesinde 10 üstünde farklı vitamin içeri var. Tüp doktorum ona devam etmemi söylemişti. Aynı zamanda d vit kullaniyodum ona da devam et demisti. On dışında eşime emodex takviye önerdi. Tüp başlamadan 1 ay ve Tüp tedavisinde de kullandı esim toplam 2 ay 2 kutu diyeyim. Kendime gelince hergun yumurta tükettim. Tadını severseniz mutlaka avokado öneririm. Ayrıca hargun bi kase karışık olacak şekilde kaju fındık badem ceviz yemislerini tuketmenizi tavsiye ederim. Özellik dut pekmezi bulabilirseniz dut yada üzüm pekmezi öneririm. Fakat doğal yapım tercihiniz olsun. Günlük en az 2 litre su için. Yeşil yapraklı sebzelere ağırlık gösterin. Simdi mevsimi hafta da 1 de olsa balık tuketmenizde yarar var. Ve ek olarak surecinizde olumlu destek vermeyeceğini düşündüğünüz kişilerle bu durumu paylaşmayın. Stresten konu ne olursa olsun uzak durun. Manevi olarak da ben tedaviye Tüp bebek ilaçlarına başladığım zaman her gün elimi rahmime koyup fatiha ihlas nas Felak ayetel kursi okuması yaptım. Sayısız ve sırasız salavat la havle kelimeyi Tevhid ve estağfurullah çektim bolca. Benim taze transfer olmuştu. Oncesi sonrasi ve transfer anı sürekli dilimde la havle zikri oldu.
Bi tavsiye de süreç zorlayıcı malesef ilaçların dozları hormonları çok etkiliyor yolun yarısına gelmeden sanki yol bitmeyecek gibi hissediyosunuz. Bu yoldan geçmiş kişilerin doktor önerileri tedavi şekli ile kendi tedavisinde eksiklikler görebilirsiniz. Hatta doktor para için tutturmaz gibi düşünce de gelebilir. Burda her aklınıza olumsuz durum geldiğinde yürekten şunu diyin kendinize. Doktorum bozuk embriyo da koysa canı verecek Allah. İstediği planı yapsın gibi telkinde bulunun. Tedavi başladığında kendinizi kasmayın stres her konunun en büyük düşmanı.

Mesajınız için çok teşekkür ederim. Sudan çıkmış balık gibi hissediyorum kendimi sürecin başında olmanın da etkisiyle yürümeyi ilk kez öğreniyormusum ve her an düşecekmişim gibi geliyor. Teknik terimleri bile bilmiyorum ilk kez burada opu diye bir şey duydum örneğin. Fakat dayanışma yazılanlar o kadar güzeldi ki ben de bir cesaretle bu yoldan yürüyenlerden tavsiye almak istedim. Gerçekten yazdıklarınız çok değerli benim için zaman ayırdığınız için teşekkür ederim...

Ben kullandım argifertil i bence işe yarıyor değerlerim iyi çıkmıştı ama ben onun yanında Astalife ve Biosteron kullandım

Evet bu yoldan geçmiş bir çok insan desteğin özellikle tuo bebek sürecinde ne kadar önemli olduğunu bildiği için ellerinden geldiğince destek olmaya çalışıyorlar.
İnan bende senin gibiydim bi kaç arkadaşım vardı yaptıran fakat deneyimlemeden ne olduğunu tam anlayamiyosun. Umarım ilk denemede tutar ve sağlıkla ilerler. Takıldığın zorlandığın durumlarda elimden dilimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Mevlam yolunuzu kolaylastirsin sağlıklı hayirli gebelik nasip olsun

Merhaba ben de aynı serüvendeyim Şunu söylemeliyim takviyeler tek başına pek fazla etki etmiyor ilaçların yanında mutlaka güzel beslenmeniz gerekir örneğin omega alırken aynı zaman da balık da tüketin o şekilde depolarınız kısa bir sürede dolacaktır. İlk olarak yumurtalarınız için folik asit mutlaka kullanın tedaviden en az 3 ay öncesinde başlamanız gerekir. Demir değerinize baktırın gebelik oluştuğunda bebekden dolayı çok demir kaybedeceksiniz. Bol bol ceviz, balık, yeşil yapraklı her şeyi tüketin, düzenli uyuyun ve stresten uzak durun. Gerisi takdiri ilahi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…