• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tup bebek tedavisi oncesi dogum kontrol hapi lutfen yardim kizlaaar?.?

ISSIZZ

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
3.792
15.482
408
Merhaba arkadaslar haziran da tup bebek tedavisine niyet ettik ve yillik izinlerimizi aldik taa ocak ayinda..
Son kez kontrol yapilsin diye dun doktorA gittim yillardir hic bir sorun yoktu 6 ayda bir jinekologA gidiyorum bebek dusundugumuz icin.. dun doktorum sag yumurtalikta 4 cm kist oldugunu soyledi tamdA tup bebek tedavisi oncesi... randevu bile alindi izinlerimiz alindi simdi nolacak dedim..
Doktor hic bir sorun yok yumurtlama oluyor kist biseye engel degil dedi..
Dogum kontrol hapi verdi bi ay adet baslangicinda basla dedi hem kist eriyecek hemde tup bebek oncesi rahim dinlenecek dedi.. dogum kontrol hapi vermesi tuhaf geldi bana basina gelen var mi yanlis bisey olmasin kullansammi diye tereddut de kaldim lutfen yardimci olurmusunuz?

Doğum kontrol hapını bıraktığınız an doğurganlık geri dönüyor
Bence doktorunuza güvenin

Bir bilgim yok.
Allahım kolaylık versin inşallah demek istedim sadece...

Bu konu ile ilgili bilgim yok. Ancak içinize sinmediyse başka bir doktora gidebilirsiniz. Kafanızda soru işareti kalmaz.

Umarım sağlıklı bir şekilde bu sürece atlatırsınız. Hayırlı sağlıklı evlatlarınız olur

Kist için doğum kontrol hapı veriyorlar genelde. Bende de iki kez olmuştu doğum kontrol hapı kullandım adetle atıldı. Bence kullanın bir zararı olmaz Allahın izniyle..

Merhaba arkadaslar haziran da tup bebek tedavisine niyet ettik ve yillik izinlerimizi aldik taa ocak ayinda..
Son kez kontrol yapilsin diye dun doktorA gittim yillardir hic bir sorun yoktu 6 ayda bir jinekologA gidiyorum bebek dusundugumuz icin.. dun doktorum sag yumurtalikta 4 cm kist oldugunu soyledi tamdA tup bebek tedavisi oncesi... randevu bile alindi izinlerimiz alindi simdi nolacak dedim..
Dogum kontrol hapi verdi bi ay adet baslangicinda basla dedi hem kist eriyecek hemde tup bebek oncesi rahim dinlenecek dedi.. dogum kontrol hapi vermesi tuhaf geldi bana basina gelen var mi yanlis bisey olmasin kullansammi diye tereddut de kaldim lutfen yardimci olurmusunuz?
Slm canim
Tereddüt etmene gerek yok , ayni sey banada söylendi.kist hamilelige engel degil vede yeni olusmussa sogum kontrol hapi kisti yok edebilir zaten ameliyat disindaki tek cözüm bu, inun disinda tüp bebek icin ilk konusma randavusunda bana da hapa baslamam söylendi, yumurta ve rahmin dinlenmesi icin ben basladim ama sonrasinda tüo bebege esim soguk baktigi icin biraktim.dogum kontrol hapi kisa süre yani bir kac ay kullanildiginda vucuda zarari degil hatta faydasi olacak bir ilac , korkma canim, rabbim yardimcin olsun, hayirli evlatlarin olsun insallah

Korkmanızı gerektirecek bir durum yok. Kistiniz büyük ihtimalle basit kist. Yani adet ile atılabilir türden bir kist. Fakat genelde Dr lar tedavi öncesi kist saptarlarsa bir ay doğum kontrol hapı kullandırırlar. Bu sağlıklı yumurtlamayı sağlamak için be kisti eritmek için. Doktorunuzun dediği ilacı kullanın

Benn aynı durumu yaşadım canım üstelik 2 kere. 2sinde de doktorum yasmin verdi kullandım kist geçti sonraki ay tedaviye başlandı. hiçbir sorun yaşamadım

Benn aynı durumu yaşadım canım üstelik 2 kere. 2sinde de doktorum yasmin verdi kullandım kist geçti sonraki ay tedaviye başlandı. hiçbir sorun yaşamadım

Tüp bebek ile mi hamile kaldınız? Hayırlı olsun allah kucağına almayı nasip etsin inşallah.. yumurtalık kıstı varmıydı sizde 'de kaç santim dı varsa? Çok kafama takıldı korkuyorum tüp bebek tedavisi yapmiycaklar diye aylardır haziranı bekliyorum heyecan 'la.. 4 buçuk santim kist var sağ yumurtalıkta allahtan sadece bir tarafta umarım doğum kontrol hapı kist i yok eder..

Tüp bebek ile mi hamile kaldınız? Hayırlı olsun allah kucağına almayı nasip etsin inşallah.. yumurtalık kıstı varmıydı sizde 'de kaç santim dı varsa? Çok kafama takıldı korkuyorum tüp bebek tedavisi yapmiycaklar diye aylardır haziranı bekliyorum heyecan 'la.. 4 buçuk santim kist var sağ yumurtalıkta allahtan sadece bir tarafta umarım doğum kontrol hapı kist i yok eder..
Evet canım tüp bebek ile hamile kaldım. Bende de yumurtalık kist vardı üstelik 2 taneydi fakat boyutlarına hatırlamıyorum dediğim gibi doğum kontrol hapı kullandım ikisi de geçti bir sonraki ayda tedavime başlandı.

Aynı durumu ben mart ayında yaşadım hemşireyim eşim polis memuru izinler sıkıntı il dışına adetin üçüncü günü tüp bebek için gittim patt folikül kisti var e2 yüksek git kist eriyince gel dedi yasmin kullandım sonraki adette kist yok olmuş e2 normaldi yumurtalarım toplandı bu defada progesteron yükseldiği için transfer ertelendi. Folikül kistti olan yumurtalıktan yeterli sayıda yumurta elde edilemeyeceği için şansın düşer takma kafana kist geçsin tedavi başlanır . Tüp bebek tedavisi öyle bi ayda tek seferde hallolacak bir tedavi değil Allah yardımcın olsun sıkma canını

Aynı durumu ben mart ayında yaşadım hemşireyim eşim polis memuru izinler sıkıntı il dışına adetin üçüncü günü tüp bebek için gittim patt folikül kisti var e2 yüksek git kist eriyince gel dedi yasmin kullandım sonraki adette kist yok olmuş e2 normaldi yumurtalarım toplandı bu defada progesteron yükseldiği için transfer ertelendi. Folikül kistti olan yumurtalıktan yeterli sayıda yumurta elde edilemeyeceği için şansın düşer takma kafana kist geçsin tedavi başlanır . Tüp bebek tedavisi öyle bi ayda tek seferde hallolacak bir tedavi değil Allah yardımcın olsun sıkma canını

Banada doğum kontrol hapı verdi ve 100 'de 99 geçecek dedi doktorum hormon değerlerim normal bir sıkıntı yok.. allah'tan hayırlısı 1 ay doğum kontrol hapı kullanacağım bakalım nolacak..

Merhabalar

6 senedir evliyim,3 senedir cocuk istiyoruz. 1 sene normal denedikten sonra tedaviye basladik ve 5 basarisiz tup bebek tedavisi.. Kalitesiz yumurta,kalitesiz embriyo nedeni ile transver olmadi malesef hic birinde. Doktorlar hamile kalmamin zor oldugunu soylediler, Ayni durumu yasamis olan var mi? Ne gibi tedavi uyguladiniz?

Tüp bebek öncesi mironova diye bi doğum kontrol hapı doktor yazdı. Eczaneye gittiğimde satıştan kalkmış dediler. Tüp bebek öncesi başka doğum hapı kullanan var mı. Veya benimle tedaviye başlayacak olan var mı. Arkadaş arıyorum.

Tüp bebek öncesi mironova diye bi doğum kontrol hapı doktor yazdı. Eczaneye gittiğimde satıştan kalkmış dediler. Tüp bebek öncesi başka doğum hapı kullanan var mı. Veya benimle tedaviye başlayacak olan var mı. Arkadaş arıyorum.
Ben şuan kist için desolett kullanıyorum

Teşekkür ederim. Yasmin hafif DiyorlarŞimdi yasmin alacağım inşallah bir yan etkisi olmaz

Merhaba. kistimden dolayi bende kullandim tedavi oncesi dogum kontrol hapi sanirim bu tedaviye uzun protokol diyorlar o sekilde aratirsaniz yardimci olur belki. İlacın ismini hatirlamiyorum ama bende baya yadirgamistim cocuk yapmaya çalışıyorken neden bu hapi kullaniyorum diye. Araştırdım hemsirelere vs sordum. Haplar ile kisti baskiliyacagini öğrendim. İlk ay hapi kullandim sanirim devaminda lucrin diye bir iğneye basladim adetle gidip normal tedavi sürecin basladim.

Merhaba. kistimden dolayi bende kullandim tedavi oncesi dogum kontrol hapi sanirim bu tedaviye uzun protokol diyorlar o sekilde aratirsaniz yardimci olur belki. İlacın ismini hatirlamiyorum ama bende baya yadirgamistim cocuk yapmaya çalışıyorken neden bu hapi kullaniyorum diye. Araştırdım hemsirelere vs sordum. Haplar ile kisti baskiliyacagini öğrendim. İlk ay hapi kullandim sanirim devaminda lucrin diye bir iğneye basladim adetle gidip normal tedavi sürecin basladim.
Sonrasında iğneye başladım dediniz ya. Artık bi ay daha ertelemeden başlandı yani tedaviye öyle değil mi. Beni habire erteliyorlar😔

Back