Tüp Bebek tedavisi ile ilgili doğruluğundan şüphe ettiğim bir şey duydum

annu

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2011
112
87
Merhaba arkadaşlar. Az önce farklı bir toplulukta birisi "Çarsamba günü üçüncü gün cuma günü besinci gün embriyolarım transfer edildi...." diye bir duyuru paylaştı. Ben böyle bir uygulama hiç duymamıştım. Siz duymuş muydunuz? Gerçekten çok değişik geldi bu bana.

sperm yumurtayı dölledikten sonra yumurta hergün bölünerek, hücreleri de sırasıyla artıp farklı aşamaya geliyor ya hani, bunların her evresinin farklı bir ismi var haliyle de hergün farklı evreye geldiği için günlerin de farklı anlamı oluyor. kısaca sperm yumurtayı dölledikten sonra kaçıncı gün olduğunu ifade ediyor. bu kadar şaşırtan ne onu anlamadım.

sperm yumurtayı dölledikten sonra yumurta hergün bölünerek, hücreleri de sırasıyla artıp farklı aşamaya geliyor ya hani, bunların her evresinin farklı bir ismi var haliyle de hergün farklı evreye geldiği için günlerin de farklı anlamı oluyor. kısaca sperm yumurtayı dölledikten sonra kaçıncı gün olduğunu ifade ediyor. bu kadar şaşırtan ne onu anlamadım.
Günlerin farklı anlamı olduğunu 2. tüp bebek tedavisini gören biri olarak gayet iyi biliyorum. Sanırım siz soruyu anlayamadınız. Bir gün arayla iki transferin arka arkaya yapıldığını daha önce hiç duymamıştım. Sizin anlayamadığınız ve beni şaşırtan konu tam olarak bu. Umarım anlamışsınızdır şimdi.

Yanlış bilmiyorsam buna ardışık transfer deniyor. 3. Gün ve 5. Gün embriyolarıyla o günlerde transfer yapıyorlar. Bu şekilde ardışık transfer diye aratırsanız bulabilirsiniz. Ben de çok şaşırmıştım ilk duyduğumda

Yanlış bilmiyorsam buna ardışık transfer deniyor. 3. Gün ve 5. Gün embriyolarıyla o günlerde transfer yapıyorlar. Bu şekilde ardışık transfer diye aratırsanız bulabilirsiniz. Ben de çok şaşırmıştım ilk duyduğumda
Çok teşekkürler. Tüp bebek sürecinde sürekli yeni bir şeyler öğreniyorum. Bunu okuyunca googleda aramaya çalıştım ama yöntemin ismini bilmediğim için bir şey bulamadım. Şimdi söylediğiniz gibi aratacağım. Tekrar teşekkür ederim. 🌸

Günlerin farklı anlamı olduğunu 2. tüp bebek tedavisini gören biri olarak gayet iyi biliyorum. Sanırım siz soruyu anlayamadınız. Bir gün arayla iki transferin arka arkaya yapıldığını daha önce hiç duymamıştım. Sizin anlayamadığınız ve beni şaşırtan konu tam olarak bu. Umarım anlamışsınızdır şimdi.
Evet anlamadım tam olarak neye şaşırdığınızı ifade etmediğiniz için. O sebeple sordum zaten tam olarak öğrenebilmek adına. Türkçem bazen yetersiz kalıyor bu da karşı tarafta kabalık olarak anlaşılıyor olabilir kusura bakmayın kabalık etmek istemedim sorduğumda, gerçekten anlamadım. Ardışık embriyo transferi imiş şaşırdığınız şey. Ben normalde yurtdışında yaşıyorum ve çoğu zaman bu şekilde transfer yapılıyor gebelik şansını arttırmak için. Buna şaşırma ihtimaliniz aklıma gelmedi o sebeple. Türkiye’de belirli şartlar dışında yasal değilmiş sanırım. Ben de şimdi öğrendim ve üzüldüm. Keşke sizleri yormadan tekte sonuca ulaştıracak işlem yapsalar.

X