- 10 Mayıs 2024
- 101
- 19
- 32
- Konu Sahibi elispera_24
Merhaba pcos hastasıyım
Tüp bebek hakkında süreç konusunda bilgi verirseniz çok sevinirim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
merhabalar, devlette mi düşünüyorsunuz özelde mi? devlet desteği alabiilmeniz için pcos olmanız yeterli değil eşinizde azospermi veya sizin düşük yumurtalık rezervi olmanız gerekli aksi durumda özelde veya devlette 2 adet başaısız aşılama deneyiminizin olması gerekli. Ancak bu durumda rapor çıkıyor. Ancak ben zaman kaybetmek istemiyorum derseniz direk özelde tüp bebek yapabilirsiniz. Daha önce durumu özetlediğim bir yazı var sizinle paylaşabilirim.Merhaba pcos hastasıyım
Bende süreçten bahsedeyim: Adetin 2.-4. Günler arasında sürece başlanır. Doktorun verdiği iğneli ilaçlar ile yumurtaniz büyümeye başlar. Sık sık kontrole cagrilirsiniz. Yumurtalar büyüyünce catlatma iğnesi ile catlatilir. Toplamak için gün verilir. Aynı gün eşiniz de spermiyogram verir. Daha sonra döllenme süreci ile bilgiler verilir. Pcos olduğunuz için embriyonuz doldurulur, dondurulmuş transfer olursunuz. Doktorun tavsiye ettiği zaman transfer olur.Merhaba pcos hastasıyım
Kontroller ne sıklıkla olurBende süreçten bahsedeyim: Adetin 2.-4. Günler arasında sürece başlanır. Doktorun verdiği iğneli ilaçlar ile yumurtaniz büyümeye başlar. Sık sık kontrole cagrilirsiniz. Yumurtalar büyüyünce catlatma iğnesi ile catlatilir. Toplamak için gün verilir. Aynı gün eşiniz de spermiyogram verir. Daha sonra döllenme süreci ile bilgiler verilir. Pcos olduğunuz için embriyonuz doldurulur, dondurulmuş transfer olursunuz. Doktorun tavsiye ettiği zaman transfer olur.
Özel düşünüyorummerhabalar, devlette mi düşünüyorsunuz özelde mi? devlet desteği alabiilmeniz için pcos olmanız yeterli değil eşinizde azospermi veya sizin düşük yumurtalık rezervi olmanız gerekli aksi durumda özelde veya devlette 2 adet başaısız aşılama deneyiminizin olması gerekli. Ancak bu durumda rapor çıkıyor. Ancak ben zaman kaybetmek istemiyorum derseniz direk özelde tüp bebek yapabilirsiniz. Daha önce durumu özetlediğim bir yazı var sizinle paylaşabilirim.
sizi yazdığım yazının altına etiketliyorum. Aklınıza bir şey takılırssa mutlaka sorun.Özel düşünüyorum
Sevinirim paylaşırsanız teşekkür ederim
Teşekkür ederimsizi yazdığım yazının altına etiketliyorum. Aklınıza bir şey takılırssa mutlaka sorun.
Pcos lularda tedavi farklı mı oluyor yada ilaç dozajı mı farklı oluyor ?sizi yazdığım yazının altına etiketliyorum. Aklınıza bir şey takılırssa mutlaka sorun.
şöyle söyliyim burda birinden okumuştum pcoslu birine 300doz vermişti günlük ama belki de farklı bir durumu vardır. Kan değerlerine göre de doz ayarlıyor olabilirler. Bir topic açsanız dozlarınız neydi diye belki yorum yapanlardan pay biçebiliriz. Ben adetken gittim ilk kanları verdim, 1hafta sonra birdaha gittim ilave iğneleri verdi ve transfer gününü belirledi, vallaha sonrasında bi kez daha gittim mi gitmedim mi tam emin olmadım şuan yani 2 kez kesin 3. belki kontrolden sonra opu oldum.Pcos lularda tedavi farklı mı oluyor yada ilaç dozajı mı farklı oluyor ?
Kontrol sıklığı ne kadar oluyor?
mesela ne kadar fazla doz gonal f o kadar fazla yumurta büyümesi demek. Aşılamalarda bu ganalf dozunu çok çok az tutuyorlar mesela günlük 50 veya 75 ki aşılama gününe çok yumurta olmasın maks 2 tane olsun diye. Çünkü belli sayıdan fazla 18mm ve üzerine erişmiş hyumurta demek hepsinin döllenme ihtimali demek bu durumda o ayki aşılama iptal oluyor.Pcos lularda tedavi farklı mı oluyor yada ilaç dozajı mı farklı oluyor ?
Kontrol sıklığı ne kadar oluyor?
Kişiden kişiye değişiyor durum. Bende pcosum doktorum 30-40 tane yumurta varken 150 dozla başlattı. 4-5 gün sonra çağırdı yumurtalarin durumuna göre doza devam ettim. O çağırdığında ekstra ilaç başlatıyor(cetrotide gibi, catlama olmasin esit buyusunler diye) yumurtalarinizin büyüklüğüne göre 2-3 kere daha çağırabilir. Sonra zaten en son gittiğinde yeterli büyüklüğe gelince catlatma iğnesi veriyor. 36 saat sonra topluyor. Sonra da embriyo süreci işteKontroller ne sıklıkla olur
Farklı bir ilden geleceğim için soruyorum
Gebelik oldu mu sizde ?Kişiden kişiye değişiyor durum. Bende pcosum doktorum 30-40 tane yumurta varken 150 dozla başlattı. 4-5 gün sonra çağırdı yumurtalarin durumuna göre doza devam ettim. O çağırdığında ekstra ilaç başlatıyor(cetrotide gibi, catlama olmasin esit buyusunler diye) yumurtalarinizin büyüklüğüne göre 2-3 kere daha çağırabilir. Sonra zaten en son gittiğinde yeterli büyüklüğe gelince catlatma iğnesi veriyor. 36 saat sonra topluyor. Sonra da embriyo süreci işte
Evet şükür şimdi 39un içindeyim dogurmayi bekliyorum benim çocuk gelcek gibi durmuyorGebelik oldu mu sizde ?
Amin sizin adınıza sevindim hayırlı , sağlıklı olsun inşallah...yaş kaçtı?Evet şükür şimdi 39un içindeyim dogurmayi bekliyorum benim çocuk gelcek gibi durmuyor
Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah kimsenin kucağını boş birakmasin
27Amin sizin adınıza sevindim hayırlı , sağlıklı olsun inşallah...yaş kaçtı?