• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek sürecinde PGT Yaptıranlar???

Merhaba kızlar biz de pgt sonrası transfer yaptık. Her şey normal Ken sağlıklı embriyo bulmuşken 10.günde tutmuştu ama 12. Günde kaybettik. Çok zor bir süreç lütfen üzerine çok düşünmeyin oluruna bırakın. Şimdi 1 tane embriyomuz var sağlıklı ama ne zaman transfer yapacağız bilmiyoruz çok korkuyoruz bunu da kaybetmekten. Sorun neredeydi çözemedik. Her şey çok iyiydi genetik tahlillerimizde sağlıklıydı . .. Çok zor gerçekten.

Merhaba kızlar biz de pgt sonrası transfer yaptık. Her şey normal Ken sağlıklı embriyo bulmuşken 10.günde tutmuştu ama 12. Günde kaybettik. Çok zor bir süreç lütfen üzerine çok düşünmeyin oluruna bırakın. Şimdi 1 tane embriyomuz var sağlıklı ama ne zaman transfer yapacağız bilmiyoruz çok korkuyoruz bunu da kaybetmekten. Sorun neredeydi çözemedik. Her şey çok iyiydi genetik tahlillerimizde sağlıklıydı . .. Çok zor gerçekten.
Pıhtılaşma testi yaptırmış mıydınız bazen gözden kaçırıyor doktorlar ama çok çnemli

Merhabalar benim de eşimde yapısal kromozom problemi var 18 ve 16 kromozomda. Şişli memoriala baslıcaz tüp bebek sürecine doktor baslamadan önce genetikle ilgili de bilgi verceklerini söledi ancak embriyo oluşursa mutlaka pgt yapılcak dedi. Bakalıö ne olcak ne biticek virüs sürecinden dolayı baslayamadık henüz. Bilgi aldıkça paylaşım yaparım ben de. Eşimde sperm testinde sperm cıkmadı. Üroloji doktoru azosperme sebep bu kromozom problemi olabilir dedi.tesa ameliyatı ile sperm bulmaya calıscakmış. Sperm bulmama ihtimali de var tabiki. Artık bilmiyorum kafamızın bastığı şeyler de değil. Hiç duymadığımız şeyleri öğrendik. İnternette de bu konularda düzgün bilgi yok kromozom testi şeker testi gibi sürekli yapılan şeyler değil sonucta. Allahım herkesin yardımcııs olsun gönlüne göre versin
Rabbim herkese kolaylık versin azospermi halledilemeyecek bir şey değil içini ferah tut çok kişide olduğu için bu alan daha gelişmiş kromozom sorunu da inşallh atlatamayacağımız bir sorun değildir

Rabbim herkese kolaylık versin azospermi halledilemeyecek bir şey değil içini ferah tut çok kişide olduğu için bu alan daha gelişmiş kromozom sorunu da inşallh atlatamayacağımız bir sorun değildir
Biz de salgından dolayı başlayamadık ön görüşmede bir çok kan tahlili istediler devlet hastabesine gittik korka korka araştırma hastanesine gitmen gerek bazı testler için dedi

Öyle uzun ki nereden başlasam bilemiyorum. Yaşınızı sorsam ayıp olmaz umarım. Çünkü önemli bir konu. Ben öğrendiğimde 35 olduğum için acele etmemiz gerekiyordu.
Öncelikle tüp bebek merkezi ve doktor secimi önemli.
Stres yönetimi mühim, belki psikolojik bir destek alınabilir. Bizim ilk iki denememizde sağlıklı embriyo bulunamadı bile. 3. denememizde de 6 embriyodan bir tanesi sağlıklı geldi.
Eşlerin birbirine yaklaşımı ve süreç olumsuz olduğunda devam etmek konusunda aynı fikirde olmalı. Eşim 2 denemeden sonra istemedi mesela. Bir de onu ikna etmek için uğraştım.
Transfer aşamasına gelince de dua etmek.
Sormak istediğiniz bir şey varsa yazın lütfen.
Merhaba ben de sürece yeni başlayacağım ilk denememiz olacak iki tane düşüğüm oldu sonra öğrendik eşimde 13-14translokasyon olduğunu. Kasımda yazmışsın şuan durumunuz nedir inşallah güzel haberler almışsınızdır hangi merkezde yaptırdınız doktor ismi alabilir miyim ben istanbuldayım. ben 30yaşındayım umarım bolca yumurta toplanabilir 🙏

Pıhtılaşma testi yaptırmış mıydınız bazen gözden kaçırıyor doktorlar ama çok çnemli
Hayır onu yaptırmadı. Doktorum gerek yok dedi. O da olacağından çok emindi. Önce gebesiniz dedi 2 gün sonra yok dedi. Hayatımda bu kadar kötü bir gün daha önce yaşamamıştım. Hayırlısı olsun diyordum hep. Ama kendimi olduğuna inandırır kaybetmek çok zorladı beni aralıksız 2 gün ağladım. Bağışıklığım düşmüştü ve 1 fata hasta gezdim... : :) niye bu kadar anlattım onu da bilmiyorum.

Aminnn🙏🏾 Evet öyle inşallah zaman neler gösterecek göreceğiz.

Hayır onu yaptırmadı. Doktorum gerek yok dedi. O da olacağından çok emindi. Önce gebesiniz dedi 2 gün sonra yok dedi. Hayatımda bu kadar kötü bir gün daha önce yaşamamıştım. Hayırlısı olsun diyordum hep. Ama kendimi olduğuna inandırır kaybetmek çok zorladı beni aralıksız 2 gün ağladım. Bağışıklığım düşmüştü ve 1 fata hasta gezdim... : :) niye bu kadar anlattım onu da bilmiyorum.
İnsan kendini anlayacağını düşündüğü kişilere bazen uzun uzun anlatmak istiyor Eminim bu süreçte durumu anlatabildiğiniz ve sizi anlayabileceğini düşündüğünüz çok az kişi var. Burası sizi anlayan kişilerle dolu

Gerçekten öyle teşekkür ederim . İnsan Yaşamadığı bir şeyi bazen anlayamıyor. 2 ay olacak bir gün bile aklımdan çıkıyor. Psikolojik destek alacağım şu karantina günleri bitince

Gerçekten öyle teşekkür ederim . İnsan Yaşamadığı bir şeyi bazen anlayamıyor. 2 ay olacak bir gün bile aklımdan çıkıyor. Psikolojik destek alacağım şu karantina günleri bitince
Mutlaka trombofili paneli genlerinize baktırın bağışıklık testlerinizi de yaptırın. Biliyorum bunu söylemem sizin için teselli olamaz ancak daha ileri haftalarda ismi doğacağı gün bile belli iken kaybetmek çok daha travmatik oluyor.

Merhabalar iki aşılama bir 2 embriyolu tüp bebek denemem olumsuz sonuçlandı pgt dedi doktor fiyat nedir bilginiz var mı ?

Methaba canim benmde 15-21 translokasyonum var. Downlu kizim var. Transfer oldun mu
Umarım mesajımı gorursunuz.sizler bu 15-21translokasyon olduğunu nasil hangı testlerle ogrendıniz acaba ?14haftalık gebelıgım trısomy 21down dolayısıyla sonlandırıldı benım de .

Benimde eşimde 13 14 kromozom da dengeli translokasyon vardı.şükür 6 aylık oğlum var umudunuzu yitirmeyin sormak istediklerinizi özel Msj SAN yazabilirsiniz
Bu 13,14.kromozomlardaki translokasuonu nasıl hangı testle ogrendınız acaba ?

Merhaba ben de sürece yeni başlayacağım ilk denememiz olacak iki tane düşüğüm oldu sonra öğrendik eşimde 13-14translokasyon olduğunu. Kasımda yazmışsın şuan durumunuz nedir inşallah güzel haberler almışsınızdır hangi merkezde yaptırdınız doktor ismi alabilir miyim ben istanbuldayım. ben 30yaşındayım umarım bolca yumurta toplanabilir 🙏
Translokasyon olduğunu hangı testle pgrendınız acaba ?

Translokasyon olduğunu hangı testle pgrendınız acaba ?
Genetik tarama testi yaptırmak istiyorum dedim buna işaret hiç bir sebep olmadığını söyledi doktorlar ve yapmadı ancak bir kaç doktor gezip ikna ettim Zeynep kamilde. Sonradan öğrendim testin adı sitogenetik test kromozom analizi yani

Back