- Konu Sahibi nurbutterfly
Siz tedavıye basladıysanız yarıda bırakmayın zaten ayrıca ne kusuru estafurullah
Kromozonlarda sorun varsa ki hıc ollmasın ebrıyoyu gemetıge yolluyorlar pgt denılem yontemle veya morfolojıde sorun varsa veya dna hasarı varsa bazı doktorlar her ıhtımale karsı zaten pgt yapıyor ama bu ıslem pahalo bır ıslem eger bırden cok embrıyo olursa maalıyey dahada artıyor en axından sorun olmadıgını bıldıgınızde bu durumu elıyorsunuz ben pgt yaptırmadım ama daha sonra anne kanından bakılan fetal dna yaptırdım genetıkte sorun olmamasına ragmen fetal dna dedıgım gebelık olusunca bakılıyor..herhangı devlet hastanesınde zatem olmaz genetık bolumun olması gerekıyor zaten doktordan randevu alıyorsunuz genetık doktoru teste yonlendırıyor ben dusuk yasamıstım ve tup bebek tedavısıne baslayacagım dedım ve yaptırdım
Rica ederım ne demekPeki bu fetal dna yi da yine kendi istegnzle mi yaptrdnz tup bebek tedavsi yapan doktr istemeden? Yoksa bu rutin herkese yapilan bsey mi?bu arada cevaplarnz,anlaysnz ve sabrnz icn tesekkur ederim
Fetal dna artık yaygınlastı bu ozel bır talep herkes yaptırmak zorunda degıl bebegın saglıgı ıle ılgılı bılgı verıyor genel adı fetal dna ama kendı ıcınde farklı ısımleri var nifty nıpt gıbı farklı lab. Yapabılıyor kan yurtdısına gıdıyor malesef bızım ulkemızde bakılmıuor malıyetı bırsz yuksek ama suan tedavı ıle ılgılı bır test degıl zaten embrıyoya pgt yapılırsa muhtemelen buna gerek kalmaz ben genetık teste hamılelık oncesı yaptırdgım bır sorun cıkmamaaına ragmen baktırmak ıstedım