• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Sürecinde Bilmemiz Gerekenler

nurbutterfly

Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2020
39
32
8
35
Arkadaşlar herkese merhabalar, ben bu ay Bursa da Allah nasip ederse tüp bebek tedavisine başlamak istiyorum..
Tüp bebek tecrübesi bulunan arkadaşlardan ricam, tüp bebek sürecinde nelere dikkat etmemiz, neleri bilmemiz gerektiği konusunda tavsiyelerinizi istiyorum..
Benim amh 0.39 geçen ay ölçtürdüm. 4 yillik evliyim ve hiç gebelik olmadı. 2 aşılama yapıldı maalesef negatif oldu. Yani ne bilim böyle olunca ciddi sıkıntı varmış gibi geliyor. Tüp bebek yaptırınca olumsuz olmasından çok korkuyorum..
Desteğinizi bekliyorum...

Merhaba size tavsıyem tedavıye baslamadan once tum testlerınızı eksıksız yapmanız sonra tedaviye baslamanız malesefkı bu surecte deneme yanılma yontemıyle ılerlıyor cogu doktor herkese aynı yontemlerı kullanıyorlar olumsuz sonuclardan sonra testlere basvuruyorlar zorlu bır surec ama oncesınde tum testlerı yaptırırsanız tedavıde nasıl ılerleyecegınızı belırler genetık testler dahıl hepsını yaptırıp oyle tedavıye baslamıstım doktorlar dosyamı gorduklerınde defalarca denedıgımı sandılar ben en basta sorun neyse ona gore ılerlemem ıstedım cok sukur basarılıda oldum ornegın genetık sorun varsa embrıyoya pgt yapılması gerekır ama genetık sorun olup olmadıgını veya spremde dna hasarı olup olmadıgına bakılmazsa bunun gereklılıgını bılemezsınız umarım hersey gonlunuzce olur cok arastırın cok okuyun bu konuyu

Merhaba size tavsıyem tedavıye baslamadan once tum testlerınızı eksıksız yapmanız sonra tedaviye baslamanız malesefkı bu surecte deneme yanılma yontemıyle ılerlıyor cogu doktor herkese aynı yontemlerı kullanıyorlar olumsuz sonuclardan sonra testlere basvuruyorlar zorlu bır surec ama oncesınde tum testlerı yaptırırsanız tedavıde nasıl ılerleyecegınızı belırler genetık testler dahıl hepsını yaptırıp oyle tedavıye baslamıstım doktorlar dosyamı gorduklerınde defalarca denedıgımı sandılar ben en basta sorun neyse ona gore ılerlemem ıstedım cok sukur basarılıda oldum ornegın genetık sorun varsa embrıyoya pgt yapılması gerekır ama genetık sorun olup olmadıgını veya spremde dna hasarı olup olmadıgına bakılmazsa bunun gereklılıgını bılemezsınız umarım hersey gonlunuzce olur cok arastırın cok okuyun bu konuyu
Canim benimde amh dusuk mesela hangi testler bunlar..ben 2 doktorumada soyledim ekstra bisey yaltirmak gerekiyormu diye..hayir dediler..tahliller rutun tahlillerdi..benden iatedikleri fsh amh gibi..onun disinda belki bir iki daha yaptilar benim bilmedigim..ama mesela biliyomusun bilmiyorum ama amh dusuklugunde hangi testleri yaptirmak gerekiyor

Arkadasım, elıne saglık ama ayrıntılı yazarmsnz lütfen.. Benımde düşük oldu Hangı testleri yaptrdysan ayrıntılı yazarsan sevırıım.

Tek sorun amh dusuklugu ıse yumurtlama veya yumurta kalıtesı ıcınde takıple ve ılacla yumurta kalıtesı ve sayısı artırılabılıyot ve uygun donemde doktorun belırledıgı zamanda catlatma ıgnesı vurularakta denenıyor...
Testlere gelırsek oncelkle aralıklarla ve en az 2 farklı yerde spermıyogram testı yaptırsın esınız o tarafta hersey yolunda mı bakılsın morfolojı onemlı morfolojıdr sıkıntı varsa sperm dns hasarına da bakılma. Rahım fılmı cektıtmelısınız kan tahlıllerı zaten ıstenıyor bunlar dısında kandan bakılan genetık test yaptırdık kromozomlarımıza bakıldı ayrıca ben de pıhtılasma var mı ona bakıldı pıhtılasma varsa kan sulandırıcı kullanıyorsunuz bu sadece tup bebek ıcın degıl normal hamılelıklerde de malesef dusuge neden olabılecek bır sorun ama bılındıgınde kan sulandırıcı ıgneyle cozuluyor suan aklıma gelenler bunlar

Tek sorun amh dusuklugu ıse yumurtlama veya yumurta kalıtesı ıcınde takıple ve ılacla yumurta kalıtesı ve sayısı artırılabılıyot ve uygun donemde doktorun belırledıgı zamanda catlatma ıgnesı vurularakta denenıyor...
Testlere gelırsek oncelkle aralıklarla ve en az 2 farklı yerde spermıyogram testı yaptırsın esınız o tarafta hersey yolunda mı bakılsın morfolojı onemlı morfolojıdr sıkıntı varsa sperm dns hasarına da bakılma. Rahım fılmı cektıtmelısınız kan tahlıllerı zaten ıstenıyor bunlar dısında kandan bakılan genetık test yaptırdık kromozomlarımıza bakıldı ayrıca ben de pıhtılasma var mı ona bakıldı pıhtılasma varsa kan sulandırıcı kullanıyorsunuz bu sadece tup bebek ıcın degıl normal hamılelıklerde de malesef dusuge neden olabılecek bır sorun ama bılındıgınde kan sulandırıcı ıgneyle cozuluyor suan aklıma gelenler bunlar
Canım çok sağol dönüşün için,
Canim sperm dna hasarına nerde baktirabilrim?
Genetik test için kime gidicem?
Kromozom için kime gidicem bunlara da cevap verirsen çok sevinirim..
Evet farkındayım tüp bebek merkezleri ilk etapta kan tahlilleri veya hormon tahlilleri ile yürüyor... daha sonra tutmayinca detaya iniyorlar.. ama maddi gücü olmayanlar ilk denemede yıkılıyorlar..
O yüzden burada bu konuyu açtım ki deneyimli olanlar bize destek olsun diye..

Merhaba arkadaşlar
Ben de tüp bebek sürecine başladım Allah ın izniyle.Şuan hormon iğneleri vuruyorum.Doktor bu süreçte agır iş yapma dedi yarın da ultrasondan bakıp çatlama iğnesi vericekmiş.Bu süreç hakkında bilgi verebilirmisiniz acaba nelere dikkat etmek gerekiyor.

Kizlar kendinizi yormayın ağır iş yapmayın birde kendinizi sıcak tutun.muhakkak çorap giyin. Onun haricinde yapacağınız birşey maalesef yok transfere kadar. Transferden sonra her ne kadar doktorlar günlük yasantiniza devam edebilirsiniz dediyse de ben hep dinlenmeyi tercih ettim günde bir dilim ananas yedim havuç ve kabak cekirdeginin de faydası olduğunu söylüyorlar . Allah işinizi kolaylastirsin 🙏🙏

Canım çok sağol dönüşün için,
Canim sperm dna hasarına nerde baktirabilrim?
Genetik test için kime gidicem?
Kromozom için kime gidicem bunlara da cevap verirsen çok sevinirim..
Evet farkındayım tüp bebek merkezleri ilk etapta kan tahlilleri veya hormon tahlilleri ile yürüyor... daha sonra tutmayinca detaya iniyorlar.. ama maddi gücü olmayanlar ilk denemede yıkılıyorlar..
O yüzden burada bu konuyu açtım ki deneyimli olanlar bize destek olsun diye..
Tekrar merhaba hangı ıldesınız bilmiyorum ama ben genetık test ve pıhtılasma ıcın testı zeynep kamıl hastanesınde yaptırdım sonuclar 40-50 gun ıcınde cıkıyor ozelde daha hızlı ılerler tabı ama bır malıyet rahım fılmını ecomarda cektırdım morfolojı sorunu yoktu dna hasar testi yaptırmadım ama ozel laboratuvarlar yapıyor aslında onemlı olan sorunun ne oldugunu bılıp ona gore ılerlemek

Merhaba arkadaşlar
Ben de tüp bebek sürecine başladım Allah ın izniyle.Şuan hormon iğneleri vuruyorum.Doktor bu süreçte agır iş yapma dedi yarın da ultrasondan bakıp çatlama iğnesi vericekmiş.Bu süreç hakkında bilgi verebilirmisiniz acaba nelere dikkat etmek gerekiyor.
Kendı tedavımde Çatlatma iğnesi kısmını hatırlayamadım...dıkkat etmenıx gerekem em onemlı sey stres herkes bunu soyluyor ama.gercek ve dogrusu bu onun dısında bu surecte neler yaptıgımı yazmıstım kopyalayabılır mıyım buraya bılmıuorum konularım.arasında var

Kendı tedavımde Çatlatma iğnesi kısmını hatırlayamadım...dıkkat etmenıx gerekem em onemlı sey stres herkes bunu soyluyor ama.gercek ve dogrusu bu onun dısında bu surecte neler yaptıgımı yazmıstım kopyalayabılır mıyım buraya bılmıuorum konularım.arasında var
Çok teşekkür ederim ben tekrar bakarım

Kizlar kendinizi yormayın ağır iş yapmayın birde kendinizi sıcak tutun.muhakkak çorap giyin. Onun haricinde yapacağınız birşey maalesef yok transfere kadar. Transferden sonra her ne kadar doktorlar günlük yasantiniza devam edebilirsiniz dediyse de ben hep dinlenmeyi tercih ettim günde bir dilim ananas yedim havuç ve kabak cekirdeginin de faydası olduğunu söylüyorlar . Allah işinizi kolaylastirsin 🙏🙏
Çok teşekkür ederim amin cümlemizin inşallah🙏

Bende başlayacağım nerde tedavi oldunuz acaba ?

Bende başlayacağım nerde tedavi oldunuz acaba ?
Merhaba şişli kolon hastanesınde oldu benım tedavım tavsıyem bır cok doktorla on gorusme yapın cogu hastane zaten ucret almıyor ön gorusme ıcın sıze en mantıklı gelenı secersınız.Ins hersey ıstedıgınız gıbı olur

Arkadaslar merhaba ,benim yas 31 ve spontan gelisen 3 gebeligim oldu lakin 3 u de 6-7haftalikken kalp atislari duyulmadan kuretaj oldum ve benim israrimla amh testi yapildi sonuc 0.60 cikti ,kan pihtilasma testi rahim filmi ,esimle kromozom testi....hepsi sukur temiz....sebebi yok dediler dusuklerin ve amh dusuk diye kalitesiz yumurtlamadan oldugunu soylediler tabi bu bana sacma geldi cunku cok daha dusuk amha sagip insanlar doguruyor ve daha fazla dayanamayip tup bebek syrecine girdik ve ilk defa esimden spermiyogram alindi....ileri hiz%2sperm sayisi 24 milyon,morfoloji %1 cikti ve meger bu da sebep olabilirmis dusuklere...spermin dna hasarina bakmak istemedi hocamiz ama ne olur ne olmaz mikrocip istedim ....2 aydir esimle cesitli vitaminler aliyoruz ayrica gunde 1 yemek kasigi hakiko domates salcasi tuketiyoruZ ayrica esime bal,keciboynuzu unu,zencefil zerdecal,uzum cekirdegi unu,kisnis ve tarci karistirip icoriyorum ben 70 kg idim bu 1.5 ayda 7 kg verdim ve 63 kg dustum....dun doktorumuz sag yumurtaligimda 8 tane solda 1-2tane yum.gordu ve toplamak isterim dedi ..dunden beri gobekten igne vuruluyorum....bizim prosedurumuz Allahim izin verirse eger yumurta toplama sonrasi esimin spermine mikrocip ve mikroenjeksiyon ile dolleme ve embriyolara pgt gondermek ve Allah izin verirse transfer icin de hica histereskopi yapabilecegini soyledi ve progesterin ve intralipid serum esliginde transfer olacagini soyledi....uzun ve yorucu ama.en azindan keske bunu da yapsaydim demeyecegim...onlarca kez deneme yanilma yoluyla yipranacagima tibin imkan veridgi her yeni islemi uygulamak istedim..hakkimizda hayirlisi olsun🤲

Merhaba arkadaşlar
Merhaba kac gun igne vurdunuz acaba siz?benim 5. Gunum ve sali gunu kontrol var..bu hafta mi toplar yoksa 2 hafta mi igne kullandiriyir

Canim mesajini yeni gordum..cok tesekkur ederim oncelikle..benim rahim filmim cekildi..sulu ultrasonlada bakildi..bi aorun cikmadi..esimin sperm testide yapildi..gayet iyi denildi..2 doktorumda..dna testi onerdim gerek yok dendi..esinde aorun olmadigi icin.dendi.kromozomlara bakilmadi..bizim..pihtilasma olayinada hic bakilmadi..bilmiyorum kan testleriyle alakali belki oda..pihtilasmaya bakilmamamsi....amh 0.38 fsh 29 du benim ve onceki 2 tedavidede 1 yumurtam olustu hep dollendi ama hep 2. Kalite embriyo transferi oldum ve negatifle sonuclandi..esimde aorun yok gozukuyo..benimde yumurta rezerv azligi sikintiis var..onun icinde 2.5 aydir ilac kullaniyorum..ama bu ilaclarinda yumurta kalitesine etkisi oldugu kanitlanmamis..kuzum..

Back
X