• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

TÜP BEBEK SÜRECİ

angelcad

Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2022
24
23
18
27
Merhaba. 27 yaşındayım. Amh 1,56. Tüp bebeğe başladık. 9 gün 250 mg gonal f kullandım. Ultrasonda ortalama 15 yumurta görülüyordu. Boyutları iyiydi. Senkronize büyüyorlardı. 4 Ocakta opu yapıldı 10 yumurta toplandı bugün yani 6 ocakta embriyolog aradı. Bugünü ikinci gün olarak kabul ediyorlar. 10 yumurtanın 7’si olgunmuş 5’i döllenmiş. Yumurta kalitesi için orta, embriyo kalitesi için 1. Kalite dendi. Ama bu beş yumurtanın üçü olması gerekenden biraz koyu renkteymiş buna rağmen gelişimleri uygunmuş ve dört hücreye bölünmüşler takip edeceğiz dedi. 15 yumurta görülürken neden 10 tane toplandı ve bu koyu renk yumurta ne demek kafam çok karıştı. Moralim bozuldu. Daha bugünden beş tane var ve üçü koyu renkse( ne anlama geldiğini bile anlamadım) beşinci güne kalmazsa diye endişe ediyorum. Benzer durum yaşayan ya da bilgisi olan var mı? Yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.

Merhaba,hayirli olsun oncelikle sureciniz. Toplanmayan bes yumurta toplanacak kadar buyumedi muhtemelen o yuzden 10 tane almislardir. Benden de baslangictaki sayidan eksik toplanmisti. Koyu renk ne demek hic duymadim bu sekilde embriyologumuzdan, ona yorum yapamiyorum o yuzden. Zaten toplanan yumurta sayisi illa ki elenerek besinci gun embriyosu olusturuyor. Hic ornegin 10 toplanip 10 tane besinci gun embriyosu olan duymadim henuz ne bu forumda ne de cevremden. Ornegin benim de 9 toplandi 5.gune 4 iyi kalite embriyom kalmisti gibi :) amh degeriniz hic de kotu degil yasiniz da gayet genc. İcinizi ferah tutun ve mecburen sabirla besinci gunu bekleyin bence☺️🙏🏼

Ultrasonda gözüken yumurtaların hepsi toplanamıyor maalesef çünkü ultrasonda yumurtaların içi, nasıl oldukları gözükmüyor. Ancak toplandıktan sonra görülebiliyor. Haliyle bazılarının boş çıkması normal. Tamamının döllenmemesi de normal endişe etmeyin. Renk konusunu ben de ilk defa duyuyorum ama araştırdığımda şöyle bir şey karşıma çıktı, sizinle de paylaşayım. Yine aklınıza takılan bir şey olursa embriyoloğunuzu veya doktorunuzu aramaktan çekinmeyin. Çocuk tek bir embriyo ile oluyor, o yüzden üzülmeye gerek yok. Bir tane güzel embriyonuz olsa da yeter 🙏🏻

Eklentiler

• IMG_5279.jpeg
    IMG_5279.jpeg
    154,8 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_5280.jpeg
    IMG_5280.jpeg
    153,4 KB · Görüntüleme: 8
Back