Merhaba Arkadaşlar
Ben süreç ile ilgili çok şey okumuştum. Ancak yaşayan biri olarak kısaca özetlemek istedim.
Belki birilerine yardımı olur amacıyla
Yaklaşık 1,5 sene kadar denedik. Bu arada sadece doktorların istediği hormon testlerini ve spermiogramı yaptırdık sorun çıkmadı.
1,5 seneden Sonra tüplerde bir problem olup olmadığını görebilmek amacıyla HSG çektirdim. Sorun çıkmadı.
AMH değerime baktırdım. AMH değerim 1,4 çıktı.
Doktorum Tüp Bebek Tedavisine başlamak için sakınca olmadığını söyledi ve başladık.
Adetimin 3. günü dr ye gittik ve yumurtaların takibi ile birlikte ilaç kullanımına başladık.
Dozlar kişiden kişiye değişiyor ama bana başlanan dozlar aşağıdakiler
12 gün Boyunca
300 lük Gonal F kullandım.
6 gün Gonal F ile birlikte 75 lik Luveris kullandım.
3 günde bir doktorum yumurtaların gelişimini takip etti.
Yumurtaların olgunlaştığına karar verdiğinde Orgalutran, Ovitrelle ve Gonapeptyl iğnelerini kullandım. (Kaç adet kullandığımı tam hatırlayamıyorum.)
Ve sonrasında yumurta toplama işlemine geçildi. 10 adet yumurtam toplandı ve 4 tanesi döllendi.
3 tanesi 5. gün sonunda yaşıyordu. 3 Embriyomda kaliteliydi. Bir tanesinin transferi 5 gün sonra yapıldı.
Yumurta toplama işlemi sonrası rahimi ve duvarını hazırlamak için 2 adet ilaç daha verildi.(Progestan ve ...) biri ağızdan diğeri fitil şeklinde yapılıyordu.
Transferin 10. gününde test yaptırdım ne yazık ki sonuç negatif di.
Kalan 2 embriyomu dondurduğum için nisan ayında ikisini de transfer ettirmeyi planlıyorum.
Tabi ya ikizler olursa diye düşünüyor, ya da hiç biri tutmazsa diye korkuyorum bazen.
Bu süreç gerçekten çok zor. Allah herkesin yardımcısı olsun bu süreçte.
Hele o alınan ilaçlar psikolojiyi çok etkiliyor. Dik durmaya çalışalım.
Bol bol dua ile günlerimizi geçirip, hiç bir zaman umudumuzu kaybetmeyelim.
İnanalım ki Herşey çok güzel olucak:)
Ben süreç ile ilgili çok şey okumuştum. Ancak yaşayan biri olarak kısaca özetlemek istedim.
Belki birilerine yardımı olur amacıyla
Yaklaşık 1,5 sene kadar denedik. Bu arada sadece doktorların istediği hormon testlerini ve spermiogramı yaptırdık sorun çıkmadı.
1,5 seneden Sonra tüplerde bir problem olup olmadığını görebilmek amacıyla HSG çektirdim. Sorun çıkmadı.
AMH değerime baktırdım. AMH değerim 1,4 çıktı.
Doktorum Tüp Bebek Tedavisine başlamak için sakınca olmadığını söyledi ve başladık.
Adetimin 3. günü dr ye gittik ve yumurtaların takibi ile birlikte ilaç kullanımına başladık.
Dozlar kişiden kişiye değişiyor ama bana başlanan dozlar aşağıdakiler
12 gün Boyunca
300 lük Gonal F kullandım.
6 gün Gonal F ile birlikte 75 lik Luveris kullandım.
3 günde bir doktorum yumurtaların gelişimini takip etti.
Yumurtaların olgunlaştığına karar verdiğinde Orgalutran, Ovitrelle ve Gonapeptyl iğnelerini kullandım. (Kaç adet kullandığımı tam hatırlayamıyorum.)
Ve sonrasında yumurta toplama işlemine geçildi. 10 adet yumurtam toplandı ve 4 tanesi döllendi.
3 tanesi 5. gün sonunda yaşıyordu. 3 Embriyomda kaliteliydi. Bir tanesinin transferi 5 gün sonra yapıldı.
Yumurta toplama işlemi sonrası rahimi ve duvarını hazırlamak için 2 adet ilaç daha verildi.(Progestan ve ...) biri ağızdan diğeri fitil şeklinde yapılıyordu.
Transferin 10. gününde test yaptırdım ne yazık ki sonuç negatif di.
Kalan 2 embriyomu dondurduğum için nisan ayında ikisini de transfer ettirmeyi planlıyorum.
Tabi ya ikizler olursa diye düşünüyor, ya da hiç biri tutmazsa diye korkuyorum bazen.
Bu süreç gerçekten çok zor. Allah herkesin yardımcısı olsun bu süreçte.
Hele o alınan ilaçlar psikolojiyi çok etkiliyor. Dik durmaya çalışalım.
Bol bol dua ile günlerimizi geçirip, hiç bir zaman umudumuzu kaybetmeyelim.
İnanalım ki Herşey çok güzel olucak:)