• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Süreci ve Bu Süreçte Yaşananlar

kbrgn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2011
43
3
86
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar

Ben süreç ile ilgili çok şey okumuştum. Ancak yaşayan biri olarak kısaca özetlemek istedim.
Belki birilerine yardımı olur amacıyla

Yaklaşık 1,5 sene kadar denedik. Bu arada sadece doktorların istediği hormon testlerini ve spermiogramı yaptırdık sorun çıkmadı.
1,5 seneden Sonra tüplerde bir problem olup olmadığını görebilmek amacıyla HSG çektirdim. Sorun çıkmadı.
AMH değerime baktırdım. AMH değerim 1,4 çıktı.

Doktorum Tüp Bebek Tedavisine başlamak için sakınca olmadığını söyledi ve başladık.
Adetimin 3. günü dr ye gittik ve yumurtaların takibi ile birlikte ilaç kullanımına başladık.

Dozlar kişiden kişiye değişiyor ama bana başlanan dozlar aşağıdakiler
12 gün Boyunca
300 lük Gonal F kullandım.
6 gün Gonal F ile birlikte 75 lik Luveris kullandım.

3 günde bir doktorum yumurtaların gelişimini takip etti.
Yumurtaların olgunlaştığına karar verdiğinde Orgalutran, Ovitrelle ve Gonapeptyl iğnelerini kullandım. (Kaç adet kullandığımı tam hatırlayamıyorum.)
Ve sonrasında yumurta toplama işlemine geçildi. 10 adet yumurtam toplandı ve 4 tanesi döllendi.
3 tanesi 5. gün sonunda yaşıyordu. 3 Embriyomda kaliteliydi. Bir tanesinin transferi 5 gün sonra yapıldı.
Yumurta toplama işlemi sonrası rahimi ve duvarını hazırlamak için 2 adet ilaç daha verildi.(Progestan ve ...) biri ağızdan diğeri fitil şeklinde yapılıyordu.

Transferin 10. gününde test yaptırdım ne yazık ki sonuç negatif di.
Kalan 2 embriyomu dondurduğum için nisan ayında ikisini de transfer ettirmeyi planlıyorum.
Tabi ya ikizler olursa diye düşünüyor, ya da hiç biri tutmazsa diye korkuyorum bazen.

Bu süreç gerçekten çok zor. Allah herkesin yardımcısı olsun bu süreçte.
Hele o alınan ilaçlar psikolojiyi çok etkiliyor. Dik durmaya çalışalım.
Bol bol dua ile günlerimizi geçirip, hiç bir zaman umudumuzu kaybetmeyelim.

İnanalım ki Herşey çok güzel olucak:)

Merhaba, aslında iyiki yazmışsın bu mesajı teker teker topiklere bakıyorum nasıl bir süreç beni bekliyor diye burayı okudum...Bende Fulya bahçecide bu ay itibariyle tedaviye başladım şuan Gonal f 75 ml e düşürdük 3 gündürde ilave olarak Orgalutran ve merional kullanıyorum bugün kontrolüm vardı cumartesiye kadar iğnelere devam.. Doktor Salı yada çarşmaba opu olur dedi..Sonrasında ne olacak bilmiyorumbu aymı transfer yapar yada dondurup bir sonraki ay mı transfer yapacak hiç bilmiyorum.. Değişik bir süreç Allah tez zamanda seninde bebeğini kucağına verir...

Senin tedavin nerede acaba?

Merhaba canım
Rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın
Bende başladım
Transfer gününü bekliyorum
Zor bir süreç sabır,maddi,manevi olarak
Hiç pes etme dene derim
2 transfer şansı katlıyor
Kaç yaşındasın?
Tedavin nerede oluyor ?
Merkez de çok önemli

Merhaba canım
Rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın
Bende başladım
Transfer gününü bekliyorum
Zor bir süreç sabır,maddi,manevi olarak
Hiç pes etme dene derim
2 transfer şansı katlıyor
Kaç yaşındasın?
Tedavin nerede oluyor ?
Merkez de çok önemli
Evet bende doktordan çok merkez labaratuvarının ve embriyologlarının iyi olmasının önemini duymuştum...Ben bu sebeple bahçeciyi seçmiştim..

Merhaba arkadaşlar konuyu kısaca anlatayım bana akil verin ne yapayım ben istanbulda oturuyorum özel bi hastaneye gittim çocuğum olmuyor diye doktor kiloyla alakalı olduğunu söyledi aradan 3 ay felan geçti yine gittim bu sefer aynı hastanede farklı bi doktora gittim adetimin 3 günü çağırdı gittim bana doktorumun ameliyatta olduğunu söylediler başka bi doktora gönderdiler oda konturol etmeden klomen verdi kulandım yumurta çatlama iğnesi verdi bu süreç kötüydü çok ağrım vardı gece hastaneye kaldırdılar yumurtalar çok büyümüş inşallah hamile kalmazsın dedi doktor ben hamile kalmak için gitmistim o bana hamile kalmazsın diyordu birilerini aradı beni aşağıya iğneye gönderdi 3 tane iğne karıştırıp yaptılar ertesi gün kömür gibi bisey geldi kanama gibi deildi daha sonra cuma günü tüp bebek uzmanı gelicek onunla. Görüşün dediler cuma günü geldik doktor rahim filimi istedi çektirdin sağ tüp tıkalı çıktı ameliyat olmam gerekiyordu oldum da ama tek farkla doktor iki tupumude almıştı diğer tüp ted3 sıkıntı varmış onuda almış eşimden imza almadı ama ikinci tüp için ilk tüp için aldığı imzanın üstünü doldurmuş bizi tüp bebeğe yönlendirdi ilk deneme için 6750 tl istediler doktorumuza teslim ettik ilk transfer oldu tutmadı ikinci transfer için gittiğimizde bizden 3000 tl daha istendi arayan kişi 3000 tl ödeme yapmışsınız 3000 tl daha ödemeniz gerekiyor dedi bizde verdiğimiz fiyatı söyledik hayır doktorunuz almış ücreti dediler makbuz kesildiğinde 3000 tl kestiler doktoru aradığımda para almadığını hastane size makbuz kesecek dedi hastanede biz doktorunuzla görüşüp donucez dedi daha sonra doktor aradı parayı aldığını fatura keseceğini söyledi normal bi muhasebecid3n fatura kesmiş göndermiş hastane adi felan yok şüphelendik araştırdık 2 tüpü sırf tüp bebek yapalım die almış simdi siz söyleyin ben ne yapayım kafayı yemek üzereyim

Merhaba arkadaşlar.ben de bu ay Adana başkentte başladım tedavime.öncesinde bir aşılama denedim olmadı.ilk defa tüp bebek deniyoruz.gonal f verdi 225 mg onu kullanıyorum.pazartesi kontrolüm var.umarım hepimiz güzel sonuçlar alırız.

Merhaba arkadaşlar konuyu kısaca anlatayım bana akil verin ne yapayım ben istanbulda oturuyorum özel bi hastaneye gittim çocuğum olmuyor diye doktor kiloyla alakalı olduğunu söyledi aradan 3 ay felan geçti yine gittim bu sefer aynı hastanede farklı bi doktora gittim adetimin 3 günü çağırdı gittim bana doktorumun ameliyatta olduğunu söylediler başka bi doktora gönderdiler oda konturol etmeden klomen verdi kulandım yumurta çatlama iğnesi verdi bu süreç kötüydü çok ağrım vardı gece hastaneye kaldırdılar yumurtalar çok büyümüş inşallah hamile kalmazsın dedi doktor ben hamile kalmak için gitmistim o bana hamile kalmazsın diyordu birilerini aradı beni aşağıya iğneye gönderdi 3 tane iğne karıştırıp yaptılar ertesi gün kömür gibi bisey geldi kanama gibi deildi daha sonra cuma günü tüp bebek uzmanı gelicek onunla. Görüşün dediler cuma günü geldik doktor rahim filimi istedi çektirdin sağ tüp tıkalı çıktı ameliyat olmam gerekiyordu oldum da ama tek farkla doktor iki tupumude almıştı diğer tüp ted3 sıkıntı varmış onuda almış eşimden imza almadı ama ikinci tüp için ilk tüp için aldığı imzanın üstünü doldurmuş bizi tüp bebeğe yönlendirdi ilk deneme için 6750 tl istediler doktorumuza teslim ettik ilk transfer oldu tutmadı ikinci transfer için gittiğimizde bizden 3000 tl daha istendi arayan kişi 3000 tl ödeme yapmışsınız 3000 tl daha ödemeniz gerekiyor dedi bizde verdiğimiz fiyatı söyledik hayır doktorunuz almış ücreti dediler makbuz kesildiğinde 3000 tl kestiler doktoru aradığımda para almadığını hastane size makbuz kesecek dedi hastanede biz doktorunuzla görüşüp donucez dedi daha sonra doktor aradı parayı aldığını fatura keseceğini söyledi normal bi muhasebecid3n fatura kesmiş göndermiş hastane adi felan yok şüphelendik araştırdık 2 tüpü sırf tüp bebek yapalım die almış simdi siz söyleyin ben ne yapayım kafayı yemek üzereyim
Kardeşim Allah yardımcın olsun özellikle ve bol bol sabır versin . Bizi bir denek gibi kullanmaları kabul edilemez ... zaten stresli bir dönemdeyken böyle bir şey olması çok üzücü. Tek tüp alındıktan sonra diğer tüpünde zarar gördüğünü ve aslında onun da alınması gerektiğini duymuştum . Ama hastalar mahkemeye veriyor diye almıyorlarmış ikisini birden doktorlar... yani elinizde kanıt belge varsa hakkınızı mahkemede arayın . Sanki bakkaldan ekmek alınıyor ben almadim parayı o aldı yok o almadı şu aldı ... böyle saçma bir şey olabilir mi yaa.. eden bulsun ...

Mahkemeye verin söke söke tazminatı alın. Burada biz size yardımcı olamayız.

Cok gecmis olsun canim cok bilincsiz bi yere dusmusdun daha önce kilon var diyen doktoru yani zayifla diyeni sahit tutup dava acacan bu pisliklere. Ne demek rizan olmadan tüplerini almak. Rizaniz alinmadan tibbi mudale yapilamaz. Saglik konusunda iyi olan bir avukatla gorusun bence. Gelecegini çalmislar resmen

Eşinde tek bi tup icin imza attim desin. Bi dahada boyle cerrahi bi olaya girerken imza attiginiz belgeden bi fotokopi isteyin.

O muayene etmeden klomen yazanada pes. Iyiki bu klomen ile catlatma ignesii varmis yoksa napardilar pes aspirin gibi yaziyolar.

Allahım onların yanina bırakmasın dava açmaya hazırlanıyoruz bakalım hic bir şeyi geri getirmeyecek ama onlar bi daha başkasına zarar veremeyecek

Back