Tüp bebek kararı..

Denizhifam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2016
395
135
103
31
merhabalar hanım kardeşlerim 24 yaşındayım iki yıllık evli hep çok istedim çocuğum olmasını ilk bir yıl sadece bekledik ikinci yıl hsg vs vs yaptırdık sebepsiz infertilite dedi ve aşılama oldum sonuc negatif.. sonra istanbulda Mustafa acete gittik döl yatağının dar oldugunu cocuk olsada barınamayacagını ve bana bir çok düşük yapmış olabileceğimi söyledi. Histeroskopi oldum 6 ay sonra inş sonuç alırız dedi ve benim 7. Ayım bu ay ben tüp bebek istiyorum ama tüp bebek kararı vermek madden ve manen çok zor sizler nasıl karar verdiniz nasıl hazırladınız kendinizi?

Karar vermek için durup düşünmedim. Maddi açıdan 10 yıl sonra ancak düze çıkabiliriz. Normal yoldan hamileliğim kalbi durduğu için kürtajla sonlanınca tek isteğim hayırlısıyla tekrar aynı duyguyu yaşamaktı. İlk 2 ay nedenleri araştırdım. Tüp bebeğe yönlendirilince takip eden 3.ayda tedaviye başlamıştık.

Gebe kaldınız mı?

Gebe kaldınız mı?
İlk tüp bebek negatif oldu. 2 ay ara verip dondurulmuşla tekrar denedik. Pozitif ama kese yada kalp atışı aşamasına henüz gelmediğim için cevremdekilere hamileyim diyemedim. Sanırım bebek eve gelene kadar ben kendim bile inanamayacağım. İlk bebeğimin kalbinin durması yüzünden korkularım bitmiyor. Rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin.

Canım öncelikleee geçmiş olsun rabbim en kısa zamanda yavrunu sana verir inşallah. Bende mart ayında hsg çekildim 2 tüpte kapalı cıktı amelkiyat oldum 1 tanesi açıldı çok şükür diğeri açılamadı. birkaç ay denedik olmadı en sonunda deneyip beklemeler zor geldiği için tüp bebeğe karar verdik. Ekim ayında başladım tedavime

Maddi manevi zor canim.ama evlat hasreti dinlemiyor hicbirsey. Bende 2 yıl olacak ocakta evliliğim. Bizim Sperm kalite morfoloji sayı sorunu. Bendede uterus bicornis vardı. Yani rahim y seklindeydi. Bebeğin gelisecegi alan daralıyor böyle olunca. Ağustos da histereskopi oldum . Ekimde karar verdik . Ve tedaviye başladım. 5 gün önce yumurtalar toplandı. Bugün 5. Gün ve 8 yumurtam bu güne kadar gelebildi. Donduruldu. 40 45 gün sonra transferim yapılacak

Ben çok yoruldum benden sonra evlenen herkes daha bir ay olmadan gebelik haberini alıyoruz bu beni çok üzüyor kıskanmak değil ama özeniyorum kendime üzülüyorum napcam bilmiyorum Allahım evlat hasretiyle sınamasın bizi hayırlı sağljklı evlat versin yılbasına kadar bekleyelim diyor eşim beklicem sonra bende bu zorlu sürece giteceğim

Gerçekten zormuş insan başına gelmeyince bilemiyor. Günlerdir ağrı acı çekiyorum. Umarım sonu hayırlı olur hepimiz için canim

Allah kimsenin emeklerini boşa çıkartmasın kızlar. İğnelerden dolay ıkarnım mosmor oldu. Opudan sonra bayağı zorlandım. Hem maddi hem manevi anlamda gerçekten zor bir süreç

Canım Rabbim bütün isteyenlere özlemini çekenlere hayırlısıyla versin inşallah benim 8 sene olmad. 3 negatif aşılama 1 negatif tüp bebek ama binnlerce kez şükürler olsun ki dondurulmuşlarla ikiz paşalarıma kavuştum 16 aylıklar.bu öyle bi hasret ki tabiki zor bir süreç maddi manevi ama o istek seni motive ediyor maddi olarak imkanınız varsa tedavi süreci yavrunun olacagı düşünceai bile terapi gibi oluyor bence ama şu önemliydi bwnim için zor bir süreç oldugu için sadece iki anneler ve babalar biliyordu tedavi oldugumuzu.sakın kendini yıpratma öyle bir gün olur ki Allahın izniyle bebeginin kokusunu duyarsın kucagına alırsın inşallah

İnşallah inşallah ilk tüp bebekte mi tuttu

Bilmiyorum bilmiyorum fakat yılbaşına kadar beklemek zor geliyor neyi beklediğimi de bilmiyorum. Tüp bebek tedavisi ne kadar sürüyor tedaviden ne kadar sonra sonuç alınıyo
Canım 6 ay dedifi süreç geçmiş neden yılbaşına kadar beklemek zorundasın benim sebebsiz infertiliteydi.istanbul medipol mega üniversite hastanesinde yaptırmıştım doktor gerçekten önemli ilk negatifde ordaydı ama ikincisinde doktorumu degiştirdim.senin durumuna göre süreç eger hiç.bi sıkıntı yoksa 1 ayda ki adet döneminde başlayıp diger aderine hazırsan koyuyorlar ama önce bi tedavi süreci olursa o ayrı tabi

Ben mustafa acete gidiyorum orda yaptırcam tüp bebek . Eşim bklemek istediği iöin bekliyorum. Sizin doktorunuz kimddi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…