Tüp bebek ilaç fiyatları hakkında

waitforyourmiracle

Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2023
484
146
27
Merhabalar özel bir klinikte tüp bebek tedavisine başlamayı düşünüyorum. Daha önce 7-8 femara klomen denemem oldu. Tüp bebek ilaçlarının karşılanması için iki olumsuz aşılama mı olması gerekiyor? Bu konuda hiçbir bilgim yok yardımcı olabilir misiniz?
 
Özel hastane ve kliniklerde tedavi olduğunuzda tüp bebek ilaçlarını devlet karşılamıyor maalesef. Direkt devlette başlayıp rapor almanız gerekiyor diye biliyorum
 
Devlet hastanesinde 2 olumsuz aşılama sonrasında tüp bebek tedavisine başlanıyor. Benim özelde olumsuz sonuçlanan aşılama ve tüp bebek tedavim vardı ancak devlet hastanesinde sürece aşılamadan başlattılar.
 
Ben özelden 1 kere yaptırdım asilama olmadı doktor boşuna vakit kaybetmeyelim tup bebek yapalım dedi.
 
Ben 2 asilama ve 3 tup bebek denemesini ozelde yaptirmistim, sonrasinda universite hastanesinde rapor cikardim, devlet karsiladi
 
özeldeki doktorum aşılama yapmadan önce sana rapor çıkartırız demişti sonra femarayla yapmaya karar verince çıkarmamıştık. Acaba özel hastanelerde de rapor çıkabiliyor mu onu düşünüyorum.
Özel kurumlarda tüp bebek yaparsanız tüm ilaçları cebinizden ödersiniz maalesef.
 
Arkadaşlar devlet hastanesinde iki iğneli aşılamam negatif, sebepsiz infertilite teşhisimiz. Şimdi tüp bebek için üniversite hastanesine başvuracağım ancak forumda okuduğum kadarıyla üniversite hastanesinde eş spermiyogram verecek kadın usg falan yazıyor, hsg spermiogramlar smear testlerim devlet hastanesinde yapılanlar kabul ediliyor değil mi, eşim yine spermiyogram duyunca biraz tuhaf oldu zor bir süreç zaten biliyorum ama yakın zamanda üniversite hastanesinde tüp bebek raporu alan oldu mu neler isteniyor biliyor musunuz
 
Eğer eşinizde azosperm ya da sizde de over yetmezliği varsa aşılama gerektirmiyor. Bunlar yoksa iki başarısız aşılama sonrasi rapor alabiliyorsunuz.
 
Ben Çapa'dan aldım. Bildiğim Üniversite Hastaneleri sperm testini kendi bünyesinden istiyorlar. Hsg yakin zamanda çekildiyse özeli kabul ediyorlar.
Tabi ki her hastanenin şartlari değişebilir, bununla ilgili sekreteryadan size bir yapilacaklar listesi veriyorlar.
 
Çok teşekkür ederim Eşimin daha önceden orada verilmiş bir spermiyogramı da vardı en doğrusu dediğiniz gibi gidip yerinden bilgi almak sadece anksiyete oldu bende artık eşleri en çok yoran konu bu malesef belki o benim kadar takmayacak ama ben de üzülüyorum artık zaten ilişkiler bile çocuk amaçlı makine gibi olduk uzun süredir
 
Yani süreç eşler için zor evet ama erkek sadece bir kac kez test verecek o kadar. Diğer süreçler hep kadinda. Her muayenede siz çatala yatacaksınız, kan vereceksiniz. Opusu, transferi de yine sizde. Bunlarin yaninda sperm testi devede kulak kalır. Eşiniz için stres hiç yapacak hiçbir şey yok.
Çocuk odaklı olunca maalesef rutin bir görev icabı hissi oluyor. Ama o konuda nasil relaks olunur bilmiyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…