Tüp Bebek için süreçler nelerdir?Kaç günde bir kontrole gidiliyor ?

deniz0509

Birgün geliceksin bebeğim
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2009
742
10
96
40
İstanbul
merhaba arkadaşlar,
bende inşallah istanbul tüp bebek merkezinde tedaviye başlayacagım ama süreçlerden hiç haberim yok daha doğrusu okuduklarım ilaç kullanma yumurta toplama transfer diye anlatılıyor ama bunlar nasıl yapılır, ağrısı sızısı olur mu, doktorla nasıl konuşmama nelere dikkat etmem gerekir bilmiyorum. yardımcı olur musunuz????????????

canım kısa ve uzun protokole göre değişiyor. bildiğim uzun protokole adetin 21. gün başlanıyor ve adet olunca tekrar yumurta geliştirici ilaçlarla devam ediliyor ama başlangıç kontrollerini pek bilmiyorum. kısaya adetin 2. veya 3. günü başlanıyor. beni başladıktan sonra 4. gün çagırdı. sonra 3 gün sonra sonra 2 gün sonra o zamanda ne zaman çatlatma iğnemi yapacağımı söyledi ve 2 gün sonra yumurta toplamaya gittim. hafif anestezi ile yapılan 10 dakikalık bir işlem. bazı merkezler söylemeyi unutuyormuş sonra problem oluyormuş. embriyolara zararlıymış parfüm makyaj oje kesinlikle yasak. ağrı sızı yok. bundan sonra da embriyolaraın döllenme durumuna göre hastane 2-5 gün içinde transfere çağırıyor. idrara sıkışık gidiyorsun. ağrı yok. tek sıkıntı idrara sıkışık olmak. eğer 3. gün transferi olduysa 12 gün sonra da sonuç için gidiyorsun

merhaba canım
ben çalıştığım için ve doktora gittiğim anlaşılmasın diye uğraştığım için bu kontrol süreçlerini çok merak ettim ama imkanı yok anlaşılacak galiba yada izin alıcam idari.
bir iki sefer bir haftada izin alabilirim ama diğerlerine söyleyecek yalanım kalmaz.
o gunlerde parfum makyaj ve oje mi surmemeiz gerek yoksa toplama ve transfer gunlerinde mi?

selam yum toplama ve transferde parfum yok denılıyoo................bende butun kontrellerde işe gıderken erkenden gıttım çıkp hemen ışe gıttım...........toplama işlemı için zizin aldım zaten gerekırse rapor verıyolar............bıde transfer gunu ve sonrası için yıne ızın aldım ama ızın vermeseydı üçgün bile yeterlı olurdu ..evde ıkı gun dınlenıp işe gıuden ve olumlu sonuç alan çok kıiı var bı iş kısmet işi...........kolay gelsın canım

ve kımse bılmıyoo.................ıkı arkadaşım ve mudurum tabı bıde ablam...............herkese sölemek gereksız bencede belımı ıncıttım dıyebılırsın canım

canım peki atıyorum benim transferim oldu işe geldim ama yerimden kalkmadım hiç yorulmadım oturdugum yerdeyim devamlı
o zaman ne olur doktor izin vermiyor mu ayaga kalkmaya

taransferden sonra alabılırsen enaz ıkı gun ızın al..........evde ıkı gun uzanmayı tavsıye edıyo dokktorlar ıkı gun sonra oturabılırsın hafıfı iş yapabılırsın..daha ıyı olur

senın işin ağır masabaşımı.....ıkı gun dıkkat edılse ıyı olur.........ama ılk gun mutlaka dınlenmek ıyı..........ama dedığım gıbı transferden sonra işe gıden var ....tutanda var ama bu ezıyetlı tedavıden sonra işi rıske atmamak gerek bence...alabılırsen ıkı üç gun ızın al ....

ben yönetici asistanıyım. masabaşı ve çok agır bi iş degil benim altımda yardımcı asistan daha var. müdürüm saolsun iyidir kötuyum desem eve git der ama ben ondan öncede hep izin alıp kontroollere gidecegim için acaba dedim sadece transfer gunumu izin alsam diye düşündüm ertesi gun gelirim diye
inşallah transfer gunum cumaya gelirse evde iki gun olurum.
artık böle planlamalarla da olmaz rabbim nasıl isterse hayırlısıyla bana beklediğimi beklediklerimi saglıkla göndersin de gerisini bi şekilde atlatıcaz.

bemn şıu an beklıyorum zaman gecmışe sızınle sohbetle gecırmye çalışıyorum...............çamlıca medıcana ....doktorumdan memnunum.................inş rabbım ol der olur

kontroller 1-2 saat sürüyor yani işyerin yakınsa birkaç saat izinle işe gidebilirsin. ama yumurta toplama da eşinle gidiyorsun ve zaten öğlen falan da çağırabiliyorlar ve az da olsa anestezi aldığın için o gün tam gün izin alman iyi olur.
transfer işleminde de masabaşı ise işin mutlaka transfer gününü ve mümkünse ertesi günü 2 gün izin alman gerekli. sonra kendini yormadan normal yaşantına dönebiliyorsun deniyor.
makyaj parfüm oje yumurta toplama ve transfer günü yasak sadece

bemn şıu an beklıyorum zaman gecmışe sızınle sohbetle gecırmye çalışıyorum...............çamlıca medıcana ....doktorumdan memnunum.................inş rabbım ol der olur

inşallah canım hepimiz bebişlerimizi saglıkla kucagımıza alacagız
birbirimiz için dua edelim

merkezle anlaşırsak herhalde transfer gununu bana bir gun önceden bildirirler herhaldeki iki gun rapaorluyum gelemem diyebiliyim iş yerine dimi?
offf çok korkuyorum

tabii bana salı günü gittiğimde çarşamba akşam 1130 da iğneni ol ve cuma sabah 1030 da yumurta toplama için burada ol demişlerdi. sonra da genelde topladıktan sonra 3. gün transfer oluyor. bunu da 1 gün sonra arayıp söylüyorlar.

o zaman sevindim
canım senin bu kaçıncı denemen
yeni bir yer arıyorum demiştin ya o yuzden sordum

2. denemem bakalım olursa bazen deneme bırak diyor içimden bir ses

emin ol canım bu benim ilk denemem ama bazen ben bile başlamadan yapamayacagım korkusuna kapılıyorum ama bir yerden başlamak lazım
birşeye başlayınca çabuk sonu geliyor herşeyin yeter ki isteyelim
lütfen sende pes etme
bak burda neler yazanlar var kimlerin başından neler geçiyor neler ama insanlar pes etmiyorlar bizde bunu yapacagız
geçenlerde bir arkadaşın yazısı okudum okudukça ağladım sinirimden eşi tarnsfer gunu ve sonrası neler yapmış ne kavgalar etmişler ve neticede olmadı. boşnacam diyordu bayan ama barıştılar neler neler
o yuzden uçurumun kenarındayken bile hayata gıcıklık olsun diye hep gulumseyecegiz ve hiç pes etmeyecegiz canım benim
gel beraber başlayalım hep birbirimize yazalım

merhaba denız, ben 2,5 yıl önce tup bebek merkezınde hasta danısmanı ve koordınator yardımcısı olarak calıstım. senın sımdıkı durumunu cok ıyı anlıyorum. ıstanbul tup bebek merkezındekı doktorları da cok ıyı bılmıyorum ama korkacagın bır sey oldugunu dusunmuyorum, ıyı bır yer oldugu sölenıyo. hala saglıkta calıstıgım ıcın bılıyorum. bu surec senın ıcın cok sıkıntılı olacak ama pozıtıf sonucu elde etmen ıcın stresten arınman gereklı cunku sonucu cok etkılıyo. baslarda cok sık cagırmıyolar muayeneye ama yumurta takıbı basladıgı an ıtıbarıyle 2 gunde bır gıtmen gerekıyo. yumurta toplama yarım saatlık iş, korkulacak bır durum yok. sonrasında anestezının etkısıyle bıraz kendını kötu hıssedebılırsın ama merak etme bı corba ıcınce bı seyın kalmıyo :) esının de destegı önemlı bu safhada tabıkı. onunla ve doktorunla butun sıkıntılarını paylas, soru sormaktan kesınlıkle cekınme. umarım esının ve senın yuzun en kısa zamanda guzel haberle guler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…