- Konu Sahibi mirage1907
-
Allah yardımcın olsun, gönlünce versin inş.
Çok üzüldüm gerçekten, ben de az önce 2. negatif sonucumu aldım... Ağlamak istemiyorum ama gözyaşım aktı akacakBu durumun tesellisi yok ama yalnız olmadığımızı bilmek hepimize iyi gelir sanırım.. Allah yardımcımız olsun, emeklerimizi boşa çıkarmasın inşallah.
Merhaba arkadaşlar hikayemi anlatmak istiyorum. İstiyorum çünkü kendimi yalnız hissediyorum. Eşim benim en büyük destekçim ama onu üzmemek için çok fazla dertlenemiyorum ona. Biri yarıda bırakılmak üzere üç kere tedavi gördüm. Yazacaklarım biraz üzücü onun için etkilenecek olanlar okumasın lütfen.
7 yıllık evliyim ilk beş yıl kah istedik denedik olmadı, kah korunduk derken koca beş yıl geçti gitti. Denediğimiz zamanlarda özel bir hastanede çalışıyordum ve kadın doğum uzmanı sağ yumurtalığımda kist olduğunu ama gebeliğe engel olmayacağını söylemişti. Ama engelmiş çünkü sol yumurtalığım tembelmiş yapışıklıklar varmış , sol tüp ise çok geniş ve içi iltihaplı sıvı ile doluymuş. Bunları 2013 ocak ayında kist patlaması sonucu yapılan açık ameliyatta başka bir Dr. tarafından öğrendim. Hemen tüp bebek denemelisiniz dedi. Araştırmalar, maliyeti nedeni ile bütçe ayarlamalar vs. derken ilk tedaviye başladık e2 değeri yeterli görülmeyince yarıda kesildi, diğer adet dönemi tekrar kolları sıvadık bu arada başka nedenlerden dolayı işten ayrılmıştım. Hem evde oturmanın verdiği stres hem tedavi stresi mahvoldum. Her şey yolundaydı bu sefer, nisan ayında transfer yapıldı. Derken bir kaç gün sonra kanamam başladı. Kalçadan iğne verdi dr. ve hareket etmememi telkin etti. aynen yaptım test günü geldi b-hcg 27 gebelik görünüyor ama kesin bir şey söylenmiyor. İki gün sonra test tekrar edildi, bir iki gün daha bir iki gün daha derken dış gebelik olduğu söylendi ve kalçadan bir iğne ile sonlandırılacak denildi. İğne yapıldı. Ama ben ağrıdan yerimde duramıyorum üç kere dr yanına gidip eve döndüm önemli değil böbrek ağrısıdır geçer vs. dedi. Bir kaç saat sonra kanama başladı. Acil açık ameliyata aldılar apar topar tüpe yerleşen bebeğim büyüyebilmek için tüpü yırtmış ve iç kanama başlamış. Dr. her iki tüpü de alıp op. bitirmiş. 5 ay dinlen gel dedi. Bende öyle yaptım. Eylülde ilk kontrolüme gittim tedaviye başlıyıcaz dedi ama e2 değeri nedeni ile hiç başlayamadan bitti. DHEA başladık ekim ve kasımda yine aynı dr. gittim. Ama hep aynı cevap çok iyi gidiyor değerlerin şimdi git önümüzdeki ay gel. Artık canıma tak dedi. başka bir dr. la görüşmeye gittim. Duyduklarıma inanamadım. Kısa zamanda iki kere açık ameliyat geçirmiş olmam nedeni ile 32 yaşımda erken menopoz teşhisi koydu dr. Hemen tüp bebek tedavisine başlamalıyız dedi. Önce histereskopi yaptı ve bana videoyu izletti rahmimde yapışlık varmış onu açtı ilk önce. Kısa protokolle başladık. Dün sonucumu aldım, NEGATİF. Yıkıldım resmen o kadar inanmıştım ki. Şimdi sudan çıkmış balık gibiyim nasıl nefes alacagımı bile bilemiyorum.Yeni bir tedaviyi kaldırabilecekmiyim, başlamalıyım, zaman aleyhime işliyor bir yandanda.
Bu süreçte yaşadığım her şeyi yazsam kitap olur, dr. beklemeler, kan sonuçlarının zamanında çok çok sonra çıkmaları, bir tane hemşirenin yanlış verdiği bilginin neredeyse hayatıma mal olması, eşimin, ebeveynlerimiz, dostlarımız çabası vs. hepsi benim sırtımda bir kambur gibi ve sonuç NEGATİF.
İşte böyle, kısa anlamaya çalıştım en kısa bu şekilde yazabildim, yine de uzun oldu biliyorum. KK de yazılanları her dönemim de o kadar çok okudum ki bende yazmak istedim.
İsteyen herkes nasip olur inşallah. Yaşamayan bilemiyorum gerçekten. Her konuda yardıma hazırım. Merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz. Herkese kolaylıklar versin allah.[/QUOTE inanin cok uzuldum bende surekli buraya yaziyorum cunku en cok rahatladigim yer burasi cunku buraya yazanlarda benim gibi beni anlayabilecek nitelikteler yasamayan bilmiyor rabbim yasatmasin cok zor ben henuz hic tatmadim hamilelk suphesi bile yasamadm her ay zamannda gelen adet donemim sayesinde bilemiyorum hic olmamak mi kotu olupta kaybetmekmi? Ama rabbim kimseye bu imtihani yasatmasin sizede acil sifalar diliyorum
Amin cümlemiz, ben çok ağladım iki gün hiç durmadan içim soğumadı bir türlü, bugün daha iyim ama vardır bunda da bir hayır, insan üzülüyor kırıllıyor ama herşey allahdan. Sizin sorun nedir.
Merhabalar,
Ben kanser tedavisi gördüm, kemoterapi alırken adet düzensizliğim başladı ve bir anda kesildi, sonrası tam bir hayal kırıklığı... bi süre 2-3 ayda bir olurken sonrasında ilaç kullanmadan adet olamamaya başladım. Sonra evlendim.yaklaşık 2 yıllık evliyim hiç korunmadım ama hamile de kalamadım. yaşım da 38 olunca direk tüp bebek önerdiler.. Tek sıkıntım yumurtaların yeterli kalitede olmaması. 2 denememde de yumurtanın uygun olmaması sebebiyle embriyo oluşmuyo... Çok tatlı bir dr.um var normal şartlarda olan bir kadında bile 10 yumurtada 1 yada 2 kaliteli olur. Senin durumunda daha zor ama kaliteli olanı yakalayacaz inşallah diyor. Ama ben umudumu kaybettim sankiBilemiyorum, belki yeni olduğu için ama ne bileyim sanki bi anda olmayacakmış gibi bi his çöktü içime...
allah sağlıklı bir şekilde kucagınada almayı nasip etsin darısı bize çok zor bir süreç benim sorunum sebepsiz inferti 27 yasındayım 3 aşılama 4 tüp bebek denemem var en son gecen hafta değerim 165 pozitifi gördüm 2 gün sonra 77 düştü iaçları bıraktım dün adet oldum 3 defa kanda pozitifi görüyorum ama ilerlemeden düşüyor doktor artık tek yapıcağımız embriyolara genetik taram yapalım diyor 3 donmuşum var ocak sonu gibi onlar arasırılıcak sağlıksız çıkarlarsa yenıden yumi toplanacak histeroskopide oldum kanda genetik testlerede bakıldı hersey normal olmayınca olmuyor ne zaman olur bilmiyorum cok zor günler geçiriyorum rabbim bizede tez vakitte nasip etsin anneliği amiiin sizin sorun ne ne gibi tedaviler uygulanıkesinlikle yaşamayan bilmez anlamaz olur der geçerler ama her negatif insanı mahveder,kelimeler yetmez anlatmaya yaşadıklarımızı...2 aşılama 6 tüp bebek denemesinde hep negatif almış biri olarak söyleyebileceğim tek şey VAZGEÇMEYİN
arkadaşlar ben de vazgeçseydim 7.denemede pozitifi göremezdim...herşey nasip olacaksa oluyor zaten vakit saat geldiğinde...öyle düşünün evet çok zorlu bir süreç ama biz kadınlar da güçlüyüz buna inanın Rabbim hepimizin yardımcısı olsun,duamdasınız,
Çok sevindim pozitif sonuç almanya dilerim allah isteyen herkese nasip etsin evet umut etmek vazgecmemek gerek ama elimizde olmayan nedenler var birde kiminin durumu yok mesala çok şükür benim durumum var ama bahsettiğim gibi yumurtalık rezervim güm geçtikçe tukeniyorkesinlikle yaşamayan bilmez anlamaz olur der geçerler ama her negatif insanı mahveder,kelimeler yetmez anlatmaya yaşadıklarımızı...2 aşılama 6 tüp bebek denemesinde hep negatif almış biri olarak söyleyebileceğim tek şey VAZGEÇMEYİN
arkadaşlar ben de vazgeçseydim 7.denemede pozitifi göremezdim...herşey nasip olacaksa oluyor zaten vakit saat geldiğinde...öyle düşünün evet çok zorlu bir süreç ama biz kadınlar da güçlüyüz buna inanın Rabbim hepimizin yardımcısı olsun,duamdasınız,
Allah yardimcimiz olsun hepimizin, inşallah tez zamanda bizde görürüz pozitif sonuçları hep dua ederken bütün anne olmak isteyenler için ediyorum gerçekten yaşamayan bilemez ben kendimden çok eşim icin üzülüyorum allahım bizlere anneliği onlara da babalığı tattirsin insallahallah sağlıklı bir şekilde kucagınada almayı nasip etsin darısı bize çok zor bir süreç benim sorunum sebepsiz inferti 27 yasındayım 3 aşılama 4 tüp bebek denemem var en son gecen hafta değerim 165 pozitifi gördüm 2 gün sonra 77 düştü iaçları bıraktım dün adet oldum 3 defa kanda pozitifi görüyorum ama ilerlemeden düşüyor doktor artık tek yapıcağımız embriyolara genetik taram yapalım diyor 3 donmuşum var ocak sonu gibi onlar arasırılıcak sağlıksız çıkarlarsa yenıden yumi toplanacak histeroskopide oldum kanda genetik testlerede bakıldı hersey normal olmayınca olmuyor ne zaman olur bilmiyorum cok zor günler geçiriyorum rabbim bizede tez vakitte nasip etsin anneliği amiiin sizin sorun ne ne gibi tedaviler uygulanı
çok teşekkür ederim,inşallah hepimiz sağlıkla bebeklerimize kavuşuruz...bende 3 tedavimde genetik tarama yaptırdım,olmadı son denemede taramasız oldu,bende tam 3 kez histereskopi oldum,her gittiğim merkez negatiflerden sonra adet edinmiş çünkü histereskopiyi,amh düşüktü benim 0.4,endometrium çok inceydi,ben de çok umutsuzdum ama öğrendim ki sabretmek gerekiyormuş,bunu çok kolay söylemiyorum inan,ben de o günleri düşündükçe şu an yaşadıklarınızı tekrar yaşıyorum,öyle zor ki...allah sağlıklı bir şekilde kucagınada almayı nasip etsin darısı bize çok zor bir süreç benim sorunum sebepsiz inferti 27 yasındayım 3 aşılama 4 tüp bebek denemem var en son gecen hafta değerim 165 pozitifi gördüm 2 gün sonra 77 düştü iaçları bıraktım dün adet oldum 3 defa kanda pozitifi görüyorum ama ilerlemeden düşüyor doktor artık tek yapıcağımız embriyolara genetik taram yapalım diyor 3 donmuşum var ocak sonu gibi onlar arasırılıcak sağlıksız çıkarlarsa yenıden yumi toplanacak histeroskopide oldum kanda genetik testlerede bakıldı hersey normal olmayınca olmuyor ne zaman olur bilmiyorum cok zor günler geçiriyorum rabbim bizede tez vakitte nasip etsin anneliği amiiin sizin sorun ne ne gibi tedaviler uygulanı
Allah kucaginizada almayi nasip etsin peki genetik taramada bir sey ciktimiydi 3 kere genetik taramada tutmadi normal koydurdun ne guzel sevindim adina darisi bize olsun insallah acibadem maslaga gidiyorum 3 donmusum var doktor ister direk koyalim diyor ister genetik tarama yapiyim diyor karar veremedim genetik taramada bak senin olmamis acaba embriyo zararmi goruyorçok teşekkür ederim,inşallah hepimiz sağlıkla bebeklerimize kavuşuruz...bende 3 tedavimde genetik tarama yaptırdım,olmadı son denemede taramasız oldu,bende tam 3 kez histereskopi oldum,her gittiğim merkez negatiflerden sonra adet edinmiş çünkü histereskopiyi,amh düşüktü benim 0.4,endometrium çok inceydi,ben de çok umutsuzdum ama öğrendim ki sabretmek gerekiyormuş,bunu çok kolay söylemiyorum inan,ben de o günleri düşündükçe şu an yaşadıklarınızı tekrar yaşıyorum,öyle zor ki...
sevgili mirage elbette maddi imkanlar da çok önemli vazgeçmemek için,ama ben burda da çevremde de çok görüyorum imkanı olduğu halde sadece 2 kez deneyip vazgeçenleri...tüp bebek merkezlerini de çok araştırmak lazım,imkanı olmayan için devletin rapor hakkı var,hem de 3 e çıktı,bu hakkı kullanabileceğin özel ya da vakıf hastaneleri var,öncelikle bu denenebilir,fiyat araştırması yapılabilir,mutlaka yapacak birşeyler olabilir,çabuk pes etmemek lazım,Rabbim kimsenin umudunu elinden almasın,anne olmak isteyen hepimize bu duyguyu sağlıkla tattırsın inşallah
embriyo çok az zarar görüyor bende sürekli bir şeyler deneyip duruyorlardı,en son memorial da,array la genetik taramalı deneme yapıldı,1.kalite tutmadı,sonra embriyo zarar görmesin dediler,taramasız transfer yapıldı,yine olmadı ki benim her tedavi yeniden yapılıyordu hiç dondurulmuşum kalmıyordu,bu denemede ilk kez 3.gün(diğerleri hep 5.gün) taramasız transfer yapıldı ve tuttu hamdolsun:)Allah kucaginizada almayi nasip etsin peki genetik taramada bir sey ciktimiydi 3 kere genetik taramada tutmadi normal koydurdun ne guzel sevindim adina darisi bize olsun insallah acibadem maslaga gidiyorum 3 donmusum var doktor ister direk koyalim diyor ister genetik tarama yapiyim diyor karar veremedim genetik taramada bak senin olmamis acaba embriyo zararmi goruyor
Bnde acibadem maslaga gidecegim nasil acaba? Ortam doktorlar? O kadar cok merak ediyorumkiAllah kucaginizada almayi nasip etsin peki genetik taramada bir sey ciktimiydi 3 kere genetik taramada tutmadi normal koydurdun ne guzel sevindim adina darisi bize olsun insallah acibadem maslaga gidiyorum 3 donmusum var doktor ister direk koyalim diyor ister genetik tarama yapiyim diyor karar veremedim genetik taramada bak senin olmamis acaba embriyo zararmi goruyor
Canim rabbim yardimcin olsun herseyden onemlisi laborotuar ortami onemli ilgileride var gun gun arayip hergun bilgi veriyorlar ama hersey nasip nasipte varsa olur rabbim cumlemizin yuzunu guldursunBnde acibadem maslaga gidecegim nasil acaba? Ortam doktorlar? O kadar cok merak ediyorumki
Haklisin rabbim ol dedikten sonra olur yeterki vakti zamani gelsin insallah bu defa olur ne diyelimembriyo çok az zarar görüyor bende sürekli bir şeyler deneyip duruyorlardı,en son memorial da,array la genetik taramalı deneme yapıldı,1.kalite tutmadı,sonra embriyo zarar görmesin dediler,taramasız transfer yapıldı,yine olmadı ki benim her tedavi yeniden yapılıyordu hiç dondurulmuşum kalmıyordu,bu denemede ilk kez 3.gün(diğerleri hep 5.gün) taramasız transfer yapıldı ve tuttu hamdolsun:)
bu işin matematiği yok,benim anladığım herşey nasip....Rabbim bu yolda emek veren herkesin yardımcısı olsun,nasip olacaksa oluyor,olmayacaksa en ileri yöntemlerle en iyi hastanelerde bile olmuyor..
Aminn insallah ortam derken labaratuvar ortami nasil onu merak ediyorum benm doktorum bulent tiras olcak cok iyi diye duydum rabbim kendi sifasini wersinCanim rabbim yardimcin olsun herseyden onemlisi laborotuar ortami onemli ilgileride var gun gun arayip hergun bilgi veriyorlar ama hersey nasip nasipte varsa olur rabbim cumlemizin yuzunu guldursun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?