Tüp bebek hemşiresiyim..Sormak istedikleriniz konusunda yazrdımcı olabilirim..

  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • #1
:teselli: burdan da paylaşabiliriz.... sormak istediklerinizi yanıtlayabilirim..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • #3
evet patulii bende aşılama olcam tutması için tavsiyelerini bende merak ediyorum.bilgilini paylaştığın için teşekkür ederim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • #4
Arkadaşlar aşılama işleminden sonra gün aşırı beraberlik öneriyoruz.Çünkü yumurtlama olduğu zaman yumurta/ yumurtalar tüpe gelir 2-3 orada spermin kendisini döllemesini bekler. Gün aşırı beraberlik, şansı arttırabilir.

İşlemden sonra 1 gün istirahat yeterli...

Semen kateter yardımı ile rahim ağzından içeriye verilir..Bazen darlık nedeni ile kateter geçişi zor olabilir. Fakat burada doktorun el maniplasyonu çok önemlidir.

Bazen nedeni bilinmeyen infertilite de embriyoyu vucuttaki bazı koruyucu hücreler yabancı bir hücre olarak kabul edip, savaş açabilir. Bu kesin kanıtlanmış birşey değildir..

Bereber çalıştığım ""dr.murat erdemir"" in çeşitli internet sitelerinde köşeleri var.. www.maksimum.com / sağlıklı yaşam bölümünde.Her hafta yazısı çıkıyor. buradan takip yapabilirsiniz...

Unutmayın ki; aşılama işlemlerinizi bir tüp bebek merkezinde yaptırmanız daha faydalı olacaktır..
Tüp bebekte başarı oranı % 40-60 arasında değişirken, aşılama da bu oran %10-15 tir.
Bilimsel olarak 2-3 kez aşılama önerilir. Daha sonra tüp bebek önermekteyiz...
İlginizi çekecek konularda var.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • #5
yazdıklarından anladığım kadarıyla, yanlış birşey yazarsam kusuruma bakma;şimdi aşılama yapıldı,1 gün dinleniyorsun,1 günsonrasında hergün eşinle beraber oluyorsun.bu beraberlik kaç gün sürer.1 haftamı,5 günmü.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • #6
bir çok uzman 2 günde 1 beraberlik önermektedir. Aşılamadan sonra İlk 6 gün için düşünürsek 3 kere..Nedenine gelince, yumurta folikülden atılınca, 2-4 gün tüplerde döllenmeyi bekliyor. Yumurta ve spermin karşılaşma ihtimalini böylelikle arttırmak istiyoruz.

patulii hemşire
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • #7
canım ya bnd egonaphene kullanıyorum ve birde duphaston bu duphastonu kullanmadan önce yuzumde sivilce yoktu ama şimdi dolu ayrıca bak bişey daha söyleyecegim bugün 10 gün oldu adetimle beraber ve kasıklarım çok agrıyor bu ilaç yapıyor degil mi peki yumurtanın vücutta 24 saat yaşadıgını biliyorum da sence bu hapı kulaandım ya en şanslı günüm hangisi olur 3 gün başalıyorum 2 adet alıyorum sorularıma yanıt verirsen sevinirim valla sagol
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • #8
Bu ilaçlar klomifen sitrat grubu ilaçlar..Klomen=Gonaphene ilaç firmaları farklı..
Duphaston Dydrogesterone etki maddeli ilaç grubundan..Progesteron takviyesi olarak kullanılmakta..Sanırım polikistik oversiniz sizde..Normalde progesteron bu şekilde bir etki yapmaz..Benim bildiğim bu..Bu ilaç rahim içinizi desteklemek amacı ile kullanılır. Adet görememe durumlarında adet söktürücü olarakta kullanılır.
sormak istediğim şu...Gonaphene ni siz doktor kontrolünde mi alıyorsunuz?
Aksi ise bu yanlış olurrrrrr.........
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • #9
İzmirde ki tüp bebek merkezleri ile ilgili pek bir bilgim yok..Bensizin yerinizde olsam giderim ikisine de ..sadece görüşün..Muayene olmak zorunda değilsiniz..Orada ki insanların sizi karşılamasına bakın..Yardımcı oluyorlar mı güleryüzlüler mi? Bu tedaviniz esnasında sizin için çok önemli olacaktır..Doktorunuza sormak istediklerinizi not alın...Hepsini sorun..Sizin sorularınıza sabırla cevap veren dr yi tercih edin bence..Bu çok önemli..

Yani bazen insanlarımız prof, doç diye terciherde bulunabiliyor..Tüp bebekte tedavinizi yapan doktorun el maniplasyonu çok önemli, işi bilmesi çok önemli..Ülkemizde başarılı doç, prof lar yanında bu işi yapan çok başarılı operatör kadın doğumcularda var..Unutmayalım..
 
Saol Biliyor Musun Patuli Bnm Kocam Erkek Dr A Karşi Erkek Dr Deyince Surati Asilaiyor Diğer Doktora çok Soru Sordum çokd Asevdim Ama Eşim Yuzunden Bayan Dr Agitmek Zorundayim Ne Yapayim?ondan Sormuştum Sana
 
vallahi arkadaşlar ben bu işi yapan çok iyi kadın dr ler biliyorum istanbuda ankarada ama izmirde bilmiyorum ki hiç..
Bence eşiniz böyle düşünmemeli..Biz tıbbi olarak yaklaşıyoruz bu olaya sizde biliyorsunuz..
Böyle eşlerle karşılaşıyoruz..Eşinizi ikna edin bence..Damardan girin :)))
erkek dr ler bu işte sanırım daha başarılı..yani benim gözlerlerim bu şekilde...Çok başarılı kadın doktorlarda var tabi ki eli öpülesi...
 
slm patuli,birşey soracağım;bana doktor rahmin dar diyor,benim aşılamamda biraz zor oldu,daha ince aletler kullandı.çok darmış,hatta.bunun hamile kalmada bir etkisi olurmu.birde yumurtlamayı doğal olrak hangi besinler çoğaltır,biliyormusun.
 
Maalesef..Yumurta rezervi düşük olan kadınlarda, bunu arttırmanın bir yolu yok..Kadınlar daha anne karnındayken rezevde ki yumurtalar yumurtalıklarda hazır hale geliyor. Yaklaşık 500 000 adet...
FSH oranı yüksek olan hastalarda, ultrasonografi de antral follükül saysı az görülmektedir.Çok yüksek olan hastalarda 1 follikül gözlenmektedir.Veya hiç gözlenmemektedir.
FSH oranı yüksek olan hastalara tüp bebek önermemekteyiz. 20 ve üstü
Bu değeri düşürdüğü söylenilen DHEA vitamin tab. var.Gerçektende düşürüyor. Fakat işe yarıyor mu orası tartışılır..Yani yanıltıcı olabilir.
Biz merkezimizde FSH değeri yüksek olan hastalarımıza AŞILAMA önermiyoruz.Direkt tüp bebeğe geçiyoruz.
Zaten ilaç maliyetleri yüksek..Başarı şansı %10-15 olan bir tedavi için 1 000-1 500 ytl aşılama+ ilaçlar için ödemek anlamsız olacaktır.
 
merhaba patulii benimde bi sorum olacak aydınlatırsan sevinirim 2 aydır puregon 300 kullnıyorum bu ay yine başlıycam aşılama olcak bu ilacın kilo aldırma gibi yan etkisi varmı acaba bunu kullandığımdan beri kilo aldım cevaplarsan sevinirim.
 
bide bu ilacı kullanmaya başladığımdan beri karnım şişti hiç inmiyo bununlada bi ilgisi olabilirmi acaba şimdiden teşekkürler
 
Yumurtalar büyümeye başladığı zaman karında hafif gerginlik olması normal..Ağrı da olması normal..AMA her hastada karşılaşmaya biliriz bu durumla..

Bu iğneler kilo şöyle aldırır..Dışarıdan size hormon verildiği için, hormon dengeniz değişime uğruyor. İştahınız açılıyor..Çok yerseniz alırsınız....

Bu ilaçlar kontrollü kullanıldığı için kanser yapıcı bir etkileri de yoktur.


patulii hemşire
 
demekki iştahım açıldı bir anda çok kilo aldım bide yumurtalarımda yağlanma varmış patulii bu çocuk olmasını engellermi acaba bide nasıl tedavi edilir
 
ben laparoskopiyle histereskopi oldum herşey yolunda dedi doktor ama yumurtalarda yağlanma olduğunu söyledi bu çocuk olmasını engellermi 2 ay bekleyelim dedi bide nasıl tedavi edilir acaba yardımların için teşekkürler..
 
Merhaba Benim eşimde hiç sperm olmadığı söylendi. Bu durumda Tüp bebeğe başvurucaz. Lütfen Bildiklerinizi bana yazarmısınız.

Teşekkürler.
 
TESE: Menisinde hiç sperm çıkmayan hastalar için bir şans!

Yapılan sperm analizinde hiç sperm olmaması durumu azospermi olarak tanımlamaktayız.Bu durumda olan hastalara tüp bebek tedavisi uygulanmaktadır.
Üroloji uzmanı tarafından değerlendiren erkek hastanın FSH, LH, Testesteron hormon seviyeleri, koldan kan alınarak tespit edilir. Ürolog tarafından testisler (erkek yumurtaları) muayene edilir.Gerek duyulursa ultrasonografisi de yapılabilir.Bu hasta gurubunun tüp bebek tedavisi ile gebeliği yakalama şansları vardır.
Kadının yumurtaları hormonlarla uyarıldıktan sonra yumurta toplama işlemi ile toplanır. Yumurta toplama işlemi öncesi, TESE (Testiküler sperm ekstraksiyonu) uygulanır. Lokal anestezi altında üroloji uzmanı tarafından gerçekleştirilen bu işlemde, spermlerin üretildiği kanallara ulaşmak için küçük bir alan açılır. Dokuya ulaşıldığında küçük parçalar alınarak, steril kap içerisinde hemen yan odada bulunan embriyologa verilir.Embriyolog tarafından parça içerisinde, özel mikroskopla, sperm hücresi aranır.Bulunan sperm hücreleri ayrılır, Mikroenjeksiyon (ICSI) işlemi için hazırlanır. Döllenmeye uygun her bir kadın yumurtası için, tek bir sperm gerekmektedir.Bu işlemlerin bir tüp bebek merkezinde yapılmalıdır.
TESE işlemi hastanın durumuna göre 30-60 dakika sürmektedir.Hastanın 1-2 gün istirahatından sonra günlük hayatına devam etmesi uygundur. Hastanın cinsel yaşamı, yapılan bu işlemden dolayı etkilenmemektedir.
Bazı durumlarda tüp bebek tedavisi öncesi bu işlem uygulanabilmektedir. Sperm çıkma şansı düşük görülen hastalarda maliyeti arttırmamak için, tüp bebek tedavi işlemi öncesi TESE işlemi uygulanabilir. Sperm bulunduğu taktirde, embriyolog tarafından spermler dondurulur ve saklanır. Daha sonra tüp bebek tedavisi için kadın yumurtaları hazırlanır.Kadının yumurta toplama günü, dondurulan spermler çözülür ve Mikroenjeksiyon işlemi yapılır.
Sperm ve yumurtanın birleştirilmesi sonucu oluşan uygun embriyolar, yaklaşık olarak 2-5 gün sonra embriyo transferi ile rahim içine yerleştirilir.12 gün sonra kanda yapılan b-HCG testi ile gebelik oluşup oluşmadığı öğrenilir.
Menisinde sperm sayısı düşük veya hiç sperm çıkmayan hastaların en kısa zaman da bir tüp bebek merkezine başvurmalarını önermekteyiz.



Op. Dr. Murat ERDEMİR
Jinemed Bursa Tüp Bebek Merkezi
Medikal Direktörü
Tüp Bebek Danışma Hattı: 0 224 273 19 81
 
Back
X