• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

TÜP BEBEK HAKKINDA SIFIR BİLGİ

kafabirmilyon

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2020
65
23
3
31
Karar verildiğinde sabretmenin ne kadar zor olduğunu asıl o zaman anlıyor insan.
Hemşire olmama rağmen bu konuda ki bilgilerimin ne kadar zayıf olduğunu tanı konulduğunda anladım. Hiçbir şey bilmiyormuşum meğer o kadar çok okudum ve tecrübesi olanlarla görüşmeler yaptım ki birazcık olsun bilgi vermek amacıyla bu konuyu açmak istedim.:KK200:

Öncelikle 1-1.5 sene kadar başarısız denemesi olan çiftler için bu yöntem.
Bayana adet dönemindeyken bazı kan testleri yapılıyor. Usg ile bakılıyor yumurta rezervi ne durumda diye.
Erkeğe spermiyogram ve gerekli ise ROS analiz testi yapılıyor. Test verileceği zaman 3 ila 7 gün arası perhiz süresi olmalı.
Gerekli incelemelerden sonra hekim karar veriyor Tüp bebek için tedavi sürecine.:KK200:

Eğer bayanda bir problem yoksa rahim filmi çekilmesi zorunlu değil. Test değerleride yeterli ise tüp bebek işlemine başlanabilir. :KK64:

Öncelikle hekimin yazdığı ilaçları eczanelerde bulmak zor çünkü ilaçlar eczanelere kotalı veriliyormuş.
İlaçları hekimin yazdığı hemşirenin tarif ettiği şekilde doğru saatlerde uygulamak gerekiyor. Ben çalıştığım için eve geldiğimde akşam saat 8 de uyguluyordum iğnemi. İğneleri uyguladığımız süreçte doktor kendisi belirlediği periyotlarda kontrole çağırıyor. İğnelerin amacı overlerde bulunan yumurtaların daha iyi olgunlaşmasını, büyümesini sağlamak. İlk iğnelere başlayacağım gün usg girdim öncesindeki boyutu görmesi için sonra iğnelerin 3. gününde usg ile bakıldıve yumurtalar henüz büyümemişti. 6. gününde usg ile bakıldı biraz daha büyüme var ama yetersiz dedi ve ilaç dozumu arttırdı. 18-20 mm boyutuna gelince yumurta toplama işlemi yapılıyormuş.:KK200:

İlaçlarınızı eczaneden alırken soğuk zincire uyulması gerekenleri öğrenip ona göre muhafaza edin. Çatlatma iğnesinin saati hekimin söylediği yumurta toplama satine göre planlanacakmış.:KK20:

Bayandan yumurta alınınca eş zamanlı olarak erkekten de sperm örneği alınıyor. Çiftlerden alınan yumurta ve spermler laboratuvar ortamında geliştirilip mikroskop altında döllendiriliyor ve gelişimleri takip ediliyor. Genelde oluşan embriyoların 5. güne ulaşması isteniyor ulaşamazsa daha erken transferde yapılabiliyor. Bu süreç embriyo laboratuvarının takiplerine kalmış.:dua:

Hepimizin hakkında hayırlısı olsun. Aklınıza takılan sorular varsa eğer bu konu altında görüşelim, konuşalım , fikir alış verişinde bulunalım.:KK200:

Merhaba canım bende gorusmeleri yaptım Ekim ayında tedaviye başlayacağım. Rabbim dualarmizi kabul etsin kucağımızi boş koymasın inşallah. Ne durumdasın güzel haberlerini alalim

Merhaba canım bende gorusmeleri yaptım Ekim ayında tedaviye başlayacağım. Rabbim dualarmizi kabul etsin kucağımızi boş koymasın inşallah. Ne durumdasın güzel haberlerini alalim

Merhabalar öncelikle inşallah sizin süreciniz çok güzel geçer diyeyim. Ben iğnleri kullanırken inanılmaz rahattım herşey çok güzeldi yalnız iğnelerin en belirgin yan etkisi ohss diye bir hastalık yanı yumurtalar üzerindeki foliküllerin aşırı büyümesi, yumurtaların normalden daha hızlı sürede gelişmesi durumu. Bunu yaşamaya başladığım için yumurtalarım toplandı çok şükür embriyo oluşturuldu fakat transfer işlemi yapılmadı oluşan embriyolar donduruldu. Rahimin dinlendirilmesi gerekiyormuş dinlenme süreci yapılmadan transfer edilirse eğer batında sıvı toplaması, akciğer ödemi, emboli atması vb yan etkiler yaşabiliyormuş. Doktorum 1 kez adet ol 2. adetinin 3. gününde gel dedi tekrar ilaç başlanacak rahim duvarını kalınlaştırıp embriyo için uygun ortam hazırlanacak inşallah. Aklına takılan her ne olursa sorabilirsiniz bildiğim birşeyse eğer yardımcı olurum seve seve..

Merhabalar öncelikle inşallah sizin süreciniz çok güzel geçer diyeyim. Ben iğnleri kullanırken inanılmaz rahattım herşey çok güzeldi yalnız iğnelerin en belirgin yan etkisi ohss diye bir hastalık yanı yumurtalar üzerindeki foliküllerin aşırı büyümesi, yumurtaların normalden daha hızlı sürede gelişmesi durumu. Bunu yaşamaya başladığım için yumurtalarım toplandı çok şükür embriyo oluşturuldu fakat transfer işlemi yapılmadı oluşan embriyolar donduruldu. Rahimin dinlendirilmesi gerekiyormuş dinlenme süreci yapılmadan transfer edilirse eğer batında sıvı toplaması, akciğer ödemi, emboli atması vb yan etkiler yaşabiliyormuş. Doktorum 1 kez adet ol 2. adetinin 3. gününde gel dedi tekrar ilaç başlanacak rahim duvarını kalınlaştırıp embriyo için uygun ortam hazırlanacak inşallah. Aklına takılan her ne olursa sorabilirsiniz bildiğim birşeyse eğer yardımcı olurum seve seve..
Moralini hiç bozma canım ben daha tedaviye başlamadan bana da rahim dinlendirme olasılığından bahsettiler. Ve bu durum aslında gebelik olusabilmesinin şansını daha da arttiriyormus. Bende kanlarimi vermiştim bugün sonuç aldım d vit eksikliği ve hashimato çıktı Dr a sonuçları gonderdim d vit için damla verdi o sorun değil ama hashimato ya çok canım sıkıldı inşallah gebeliğe engel bir durum olmaz. Etksii olabilir dedi Dr bir hastaneye gidip bunun için de tedaviye başlayacağım ☹️

Back