- Konu Sahibi Babypink100
-
canım selam embryonun mu kromozomlarına bakıldı? Hangi yöntemle? Tam olarak ne yapıldı anlatabilir misin? Çünkü bakıldıysa senin sebep immunolojik implantasyon başarısızlığı diye tabir edilen ve immunolojik tedavi ile düzelebilen bir durum da olabilir. Çünkü bu vakalarda 10-11 kere başarısız olup tedavi ile çocuk sahibi olan çok kişi var.Ben 4 kere negatifi gördüm canım Dr söylediği sebepsiz interfelite kromozomlara bakıldı yine bı sebep bulunmadı malesef
Selam canım, inan ben de o kadar bunaldım ki, bu araştırdığım şeyleri bir yerlerde özetlersem birilerine faydası olur diye düşündüm. Her gün bir konuyu aktarıcam, ne öğrendiysem veya neyle karşılaştıysam. Şu düşük vakalarında anladım ki insanın kendi kendinin avukatı olması gerekiyor, sebepsiz infertilite diyip işin içinden çıkıyorlar..B Babypink100 canim cok iyi bilgiler vermissin devaminj bekliyoruz. Emegine sağlık. Doktorlarimiz araştirmadan uzaklar biraz hazir bilgilye hareket ediyir coğu. Ülkemiz şartlarinda arastirma icin yeterli kaynak bulmakta ayri mesele tabi. Birde tabiki insan kayirma hat safhada oldugundan arastirmaci ruhlu biri vasat birine kadro verilmek uzere bertaraf edilebiliniyor. Doktorlarimizin bilim insani olmak isteyeblerinde iside zor bu sartlarda.
Doktorlar bılemıyoruz dıyor:) neden 4. Kez bunu yaasadım daha ne yapmam gerekırdı dedıgımde aldıgım cevap bılınmezlık. Hıc tarzım degıl ancak bıraz kısmet işi dıyorum...Selam canım, inan ben de o kadar bunaldım ki, bu araştırdığım şeyleri bir yerlerde özetlersem birilerine faydası olur diye düşündüm. Her gün bir konuyu aktarıcam, ne öğrendiysem veya neyle karşılaştıysam. Şu düşük vakalarında anladım ki insanın kendi kendinin avukatı olması gerekiyor, sebepsiz infertilite diyip işin içinden çıkıyorlar..
Aden umut selam, sakıncası yoksa trombofili panelde ve hormon testlerinde nelere bakıldı, cd 56 yüksekliğinden sonra nasıl bir tedavi uygulandı anlatabilir misin, neden diyeceksin, bana da ilk düşükten sonra bir panel yapıldı ama eksik yapılmış bakılmayan şeyler olmuş, her doktor farklı bir şey önerdiği için deneye yanıla buldum, çünkü bazen bazı şeyler eksik de olabiliyor, eğer paylaşabilirsen ben de kendimle kıyaslar sana bilgi verebilirim.bir de histeroskopi yapıldı mı? benim eşime de bir çok test yapıldı bu arada benle beraber o da bir sürü vitamin kullandı...Merhaba benım gibi arastıran bır arkadasıma denk gelmıs olmak harıka:)
Sebepsız ınfertılıte!!!
4 deneme hepsı tutuyor ve hepsı düşükle sonuclanıyor. Zaten tedavıye baslamadan bılınclı gırdık bu yola. Genetık, trombofılı panel, fılmler , hormonlar ve tabıkı sadece bızler degıl eslerımızde arastırmaya dahıl olmalı. Spermıyogram , hormon detaylı usg ve sperm dna hasar testı!!! 3.düşük sonrası tüm yayınlar incelenir embrıyoya ngs uygulanır. Era testı yapılır ve hatta cd56 sonuc yıne düşük. Elde var caresizlik. Yapacak gerıye kalan hıcbır sey olmaması da tıp camıasının caresızlıgı! Üzgünüm cok...
Ya tabii ki Allah nasip edecek ama inan ben hep bir çözümün olduğuna inandım ve inanıyorum. Sebepsiz infertilite dedikleri şey de henüz sebebini keşfedemedikleri şey zaten. Benim inancım var, dua da ediyorum ama sınırları çok zorluyorum. İnanır mısın hekimler bana gıcık oluyor, eğer önerdikleri bir şey benim araştırdıklarım ve ulaştığım bilgilerle örtüşmüyorsa direkt sorguluyorum- çünkü adamların tuzu kuru orda oturup senle üzülmüyor ki- olmadı deyip geçiyor- çok duyarsız buluyorum bu yaklaşımı...Doktorlar bılemıyoruz dıyor:) neden 4. Kez bunu yaasadım daha ne yapmam gerekırdı dedıgımde aldıgım cevap bılınmezlık. Hıc tarzım degıl ancak bıraz kısmet işi dıyorum...
Suan yanımda degıl mutlaka mesaj olarak atacagım. Trombofılı panelımde heterezıgot cıktı . Ona gore de tedavım planlandı. Genetık testlerımde ise tum kromozom uclarına ayrıntılı bakıldı. Tek tek. Bunu herkes yaptıramıyor zaten ben de saglık calısanıyım dolayısıyla bıraz daha kolay oluyor zor testlerı yaptırmam. Cd 56 cok yuksek cıkmadı. Smoflıpıd serum kullanıldı ancak dr uzlaşamadık. Ben ya transfer gununden ıtıbaren yada transferden önce serumu istedım. Doktorum ise pozıtıf gordukten sonra uygun gordu ki zaten bu teste cok ınanmıyordu. Ben kanda baktırmadım zira hıc bır faydası anlamı olmayacaktı. Kucuk bır operasyonla yaptordım cd 56.Aden umut selam, sakıncası yoksa trombofili panelde ve hormon testlerinde nelere bakıldı, cd 56 yüksekliğinden sonra nasıl bir tedavi uygulandı anlatabilir misin, neden diyeceksin, bana da ilk düşükten sonra bir panel yapıldı ama eksik yapılmış bakılmayan şeyler olmuş, her doktor farklı bir şey önerdiği için deneye yanıla buldum, çünkü bazen bazı şeyler eksik de olabiliyor, eğer paylaşabilirsen ben de kendimle kıyaslar sana bilgi verebilirim.bir de histeroskopi yapıldı mı? benim eşime de bir çok test yapıldı bu arada benle beraber o da bir sürü vitamin kullandı...
Benım hıkayemle ılgılı fıkrın nedır? Hepsının tutması ancak düşükle sonuclanması..Ya tabii ki Allah nasip edecek ama inan ben hep bir çözümün olduğuna inandım ve inanıyorum. Sebepsiz infertilite dedikleri şey de henüz sebebini keşfedemedikleri şey zaten. Benim inancım var, dua da ediyorum ama sınırları çok zorluyorum. İnanır mısın hekimler bana gıcık oluyor, eğer önerdikleri bir şey benim araştırdıklarım ve ulaştığım bilgilerle örtüşmüyorsa direkt sorguluyorum- çünkü adamların tuzu kuru orda oturup senle üzülmüyor ki- olmadı deyip geçiyor- çok duyarsız buluyorum bu yaklaşımı...
MTHFR Heterozigot bile çıksa bu önemli. Folik asit asla kullanma, onu içeren hiç bir prenatal kullanma, 5 gr metilfolat kullanacaksın, başka yerde yazmıştım, bunun için solgarın metilfolatı, impryl ve folattro var. Ayrıca d vitamini ve iyot düzeylerine baktırdın mı, d vitamini ve iyot düşükse sebepsiz düşük olabiliyor, bir de biotine mutlaka baktır lütfen. Dediğim gibi panelde hiç çıkmayan trombofililer var, clexane kullandı mı hekimin aspirinle birlikte? Ayrıca lütfrn PAI mutasyonuna baktır, bu çok yeni bir şey, çoğu hekim bilmiyor direkt düşük sebebi. Bir de CD 56 kanda bakılanla rahimden bakılan farklı sonuç veriyor, yanıldıkları başka konu da bu, bunla ilgili çok tartışma var ama kanda çok yüksek çıkmaması sende nkaya bağlı immun problemi olmadığı anlamına gelmiyor, aslında uygun olan rahimden biyopsi ile bakılması ama onu da yapana Türkiye'de rastlamadım henüz. CD 56'ın kaç çıktı? Doktorunu boş ver dicem sakın kızma, çünkü o kadar bihaberler ki bazı şeylerden, kongrelere gidip ameliyatla ilgili, doğumla ilgili bir kaç oturuma girip dönüyorlar, çoğu tıp fakültesi bilgisiyle devam ediyor. Nerdesin bilmiyorum ama bir miyomun var mı? o ultrasonda da çıkar zaten, eğer submüköz miyomsa mutlaka değerlendirilmen gerekir. Tiroid değerlerine, tsh, t3,t4, anti tpo, antitiroglobulin, ANA antikorlarına baktırdın mı, lupus vb?Suan yanımda degıl mutlaka mesaj olarak atacagım. Trombofılı panelımde heterezıgot cıktı . Ona gore de tedavım planlandı. Genetık testlerımde ise tum kromozom uclarına ayrıntılı bakıldı. Tek tek. Bunu herkes yaptıramıyor zaten ben de saglık calısanıyım dolayısıyla bıraz daha kolay oluyor zor testlerı yaptırmam. Cd 56 cok yuksek cıkmadı. Smoflıpıd serum kullanıldı ancak dr uzlaşamadık. Ben ya transfer gununden ıtıbaren yada transferden önce serumu istedım. Doktorum ise pozıtıf gordukten sonra uygun gordu ki zaten bu teste cok ınanmıyordu. Ben kanda baktırmadım zira hıc bır faydası anlamı olmayacaktı. Kucuk bır operasyonla yaptordım cd 56.
Histereskopı yapılmadı. 2 ayrı doktor ile tedavımı goturuyorum ama ıkısıde rahımle alakalı hıcbır aorun gozlemlemedıklerını soyledıler . Detaylı muayenelerım yapıldı ancak hrkes ısrarcı suan için hıstereskopi gereksız dıyor. Bende bukez cok diretmıyorum cunku ıkna oldum.
Bir de canım, bana her tüp bebek gebeliğinde öncesinde ve sonrasında neler yapıldı, hangi ilaçlar hangi dozlarda verildi, (opu işlemini sormuyorum) transferle birlikte neler planlandı, hangi haftalarda düşük yaşadın, ilk beta hcg kaçtı, kese,Benım hıkayemle ılgılı fıkrın nedır? Hepsının tutması ancak düşükle sonuclanması..
Son olarak polikistik over açısından hiç değerlendirildin mi? adetlerin düzenli bile olsa ultrasonla ve kandaki hormon testleri ile anlaşılıyor, bir dengesizlik var ise düşük sebebi ama tedavisi var, bununla ilgili şu linki incele istersen. Türkiye'de bu işten anlayan iki isim var, onlardan biri de bu doktor.Benım hıkayemle ılgılı fıkrın nedır? Hepsının tutması ancak düşükle sonuclanması..
Öncelikle oldukça bilgi yüklü bir konu olmuş teşekkürler... kendimden bahsedeyim kısaca 12 yıldır haşimato var anti tpo yüksek doğal olarak ... 2 yıl önce kalp atışı olmayan kürtajım var mart ayında tutmayan tüp bebek denemem var yeni öğrendiğim mthfr heterozigot bende de var... uzun zamandır folik asit kullanıyorum şu aralar previt pozitif kullanıyorum metilfolat ile farkını bilmiyordum .. olumsuz nedenini haşimato kaynaklı kalitesiz yumurta olduğunu düşünüyorum.. sonuçta tabi herşey kısmet..MTHFR Heterozigot bile çıksa bu önemli. Folik asit asla kullanma, onu içeren hiç bir prenatal kullanma, 5 gr metilfolat kullanacaksın, başka yerde yazmıştım, bunun için solgarın metilfolatı, impryl ve folattro var. Ayrıca d vitamini ve iyot düzeylerine baktırdın mı, d vitamini ve iyot düşükse sebepsiz düşük olabiliyor, bir de biotine mutlaka baktır lütfen. Dediğim gibi panelde hiç çıkmayan trombofililer var, clexane kullandı mı hekimin aspirinle birlikte? Ayrıca lütfrn PAI mutasyonuna baktır, bu çok yeni bir şey, çoğu hekim bilmiyor direkt düşük sebebi. Bir de CD 56 kanda bakılanla rahimden bakılan farklı sonuç veriyor, yanıldıkları başka konu da bu, bunla ilgili çok tartışma var ama kanda çok yüksek çıkmaması sende nkaya bağlı immun problemi olmadığı anlamına gelmiyor, aslında uygun olan rahimden biyopsi ile bakılması ama onu da yapana Türkiye'de rastlamadım henüz. CD 56'ın kaç çıktı? Doktorunu boş ver dicem sakın kızma, çünkü o kadar bihaberler ki bazı şeylerden, kongrelere gidip ameliyatla ilgili, doğumla ilgili bir kaç oturuma girip dönüyorlar, çoğu tıp fakültesi bilgisiyle devam ediyor. Nerdesin bilmiyorum ama bir miyomun var mı? o ultrasonda da çıkar zaten, eğer submüköz miyomsa mutlaka değerlendirilmen gerekir. Tiroid değerlerine, tsh, t3,t4, anti tpo, antitiroglobulin, ANA antikorlarına baktırdın mı, lupus vb?
selam canım öncelikle Allah sana da bana da hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin- inşallah en kısa sürede kavuşursun. ilk olarak madem mthfr var folik asitten tamamen hayatının sonuna kadar kaçın, yukarda önerdiklerimi kullanabilirsin. haşhimoto kaynaklı kalitesiz yumurtadan değil de antikorlar bebeğe saldırabiliyor bu sebeple ampirik olacak ama steroid ve intralipidi sen de düşünebilirsin eğer uygulamaya ikna edecek hekim bulabilirsen. yumurta kalitesi problemi genelde polikistik overde oluyor, bir de sana glutensiz beslenmeyi ve selenyum almanı mutlaka öneriyorum, bu ikisi haşhimoto da çok ama çok etkili. yumurta kalitesi ile ilgili neler yapılıyor onu ayrıca yarın yazmayı planlıyorum...Öncelikle oldukça bilgi yüklü bir konu olmuş teşekkürler... kendimden bahsedeyim kısaca 12 yıldır haşimato var anti tpo yüksek doğal olarak ... 2 yıl önce kalp atışı olmayan kürtajım var mart ayında tutmayan tüp bebek denemem var yeni öğrendiğim mthfr heterozigot bende de var... uzun zamandır folik asit kullanıyorum şu aralar previt pozitif kullanıyorum metilfolat ile farkını bilmiyordum .. olumsuz nedenini haşimato kaynaklı kalitesiz yumurta olduğunu düşünüyorum.. sonuçta tabi herşey kısmet..
Amin cnm Allah isteyen herkese nasip etsin..2. tüp bebek tedavi sürecindeyim şimdi serumu söyleyeceğim doktora ben de istiyorum inşallah taktırabilirim.. Aldığım karışık vitamin içerisinde selenyum da vardı anti tpo baya düştü ama içinde folik asit de olduğu için bırakmayı düşünüyorum şimdi elimde imprly var onu kullanırım belki.. glutensiz beslenmeyi denedim ama olmuyor ne yazık ki heryerden çıkıyor.. mthfr çok fazla pıhtılaşma yapmaz deniliyor ama yine de iğne tedavisi uygulanır inşallah.. bilgiler için teşekkürler hepimiz için hayırlısı olsun..selam canım öncelikle Allah sana da bana da hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin- inşallah en kısa sürede kavuşursun. ilk olarak madem mthfr var folik asitten tamamen hayatının sonuna kadar kaçın, yukarda önerdiklerimi kullanabilirsin. haşhimoto kaynaklı kalitesiz yumurtadan değil de antikorlar bebeğe saldırabiliyor bu sebeple ampirik olacak ama steroid ve intralipidi sen de düşünebilirsin eğer uygulamaya ikna edecek hekim bulabilirsen. yumurta kalitesi problemi genelde polikistik overde oluyor, bir de sana glutensiz beslenmeyi ve selenyum almanı mutlaka öneriyorum, bu ikisi haşhimoto da çok ama çok etkili. yumurta kalitesi ile ilgili neler yapılıyor onu ayrıca yarın yazmayı planlıyorum...
canım elinden geldiği kadar buğdayı, irmiği ve bulguru kes en azından ben 8 aydır yapıyorum alışıyor insan- selenyumu ayrıca alabilirsin impryl çok iyi ama aldığın folat dozu 400 mg olmamalı en az 7-8 katını almalısın, folattro diye bişi var ben onu da kullanıyorum. doktora bakma sen mthfrden bihaberler inan bana- bak en son ben kendi doktorumu ikna ettim ki kendisi ankaranın çok köklü bir hastanesinin eski başhekimiydi bana whatsuptan yolladığı ek dökünanları ekleyeceğim başarabilirsemAmin cnm Allah isteyen herkese nasip etsin..2. tüp bebek tedavi sürecindeyim şimdi serumu söyleyeceğim doktora ben de istiyorum inşallah taktırabilirim.. Aldığım karışık vitamin içerisinde selenyum da vardı anti tpo baya düştü ama içinde folik asit de olduğu için bırakmayı düşünüyorum şimdi elimde imprly var onu kullanırım belki.. glutensiz beslenmeyi denedim ama olmuyor ne yazık ki heryerden çıkıyor.. mthfr çok fazla pıhtılaşma yapmaz deniliyor ama yine de iğne tedavisi uygulanır inşallah.. bilgiler için teşekkürler hepimiz için hayırlısı olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?