Tüp Bebeğin Toplumdan Gizlenmesi

elifbsraaa1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2024
44
13
3
27
Kızlar selam, çoğu tüp bebek yaptıran anneler ilaç tedavi yada aşılama oldu diyorlar bense selam verene tüp bebek tedavisi gördüğümü söylüyorum heyecandan, saklamak mı gerekir nazar falan değer mi diye düşünmeye başladım. Bu ayıplanan birşeymiş gibi yaklaşılıyormuş önceden küçük yerlerde diye duymuştum, tüp bebeği başkasının çocukları sanıyorlarmış ondan dolayı saklanıyormuş 🥲 Bence kısırlık bir sağlık sorunu ve çözülebilmesi mucize ve gururlu birşey ❤️ Siz saklıyor musunuz çevrenizden ben böyle dilimi tutamadığım için pişman oluyorum bazen ama bazende diyorumki başkaları da bunu normal kabul etsin artık ve herkes tedavisini psikolojik baskı olmadan olsun ❤️

Kızlar selam, çoğu tüp bebek yaptıran anneler ilaç tedavi yada aşılama oldu diyorlar bense selam verene tüp bebek tedavisi gördüğümü söylüyorum heyecandan, saklamak mı gerekir nazar falan değer mi diye düşünmeye başladım. Bu ayıplanan birşeymiş gibi yaklaşılıyormuş önceden küçük yerlerde diye duymuştum, tüp bebeği başkasının çocukları sanıyorlarmış ondan dolayı saklanıyormuş 🥲 Bence kısırlık bir sağlık sorunu ve çözülebilmesi mucize ve gururlu birşey ❤️ Siz saklıyor musunuz çevrenizden ben böyle dilimi tutamadığım için pişman oluyorum bazen ama bazende diyorumki başkaları da bunu normal kabul etsin artık ve herkes tedavisini psikolojik baskı olmadan olsun ❤️
Ahahahah al benden bi tane daha bende selam verene tüp bebek tedavisindeyim modundayım ama transferimi anneler dahil gizleyip evimde kendim atlatmak onlara sürpriz yapmak istiyorum. Yardımcı olmaya çalıştıkça aileler ben daha çok stres olduğumu onlarada bu stresi yaşatmanın mantıksız olduğunu fark ettim tutcak mı tutmayacak mı derken . Yaza doğru Haziran gibi transferi düşünüyorum dedim oysa ki bu ay transferimi yaptıracağım 😂

Ben söylemeyen taraftayim ailemde dahil söyleki söylememe nedenim oldumu tuttumu hamilemisin ne durumdasın hadi test yap yani stres olmasam bile bunları duyup stres olurum diye söylememiştim 😅

Bende yakın arkadaşlarım ve ablam hariç kimseye söylemedim söylenmemesi gerektiğini düşünüyorum çünkü bu dönemde stres önemli sessiz sakin hepsi bitince öğrenirlerse öğrensinler bir de şunu anladım aşılama yaptım mesela söyledim herkese negatif oldu soran oldukça daha çok üzüldüm her soranla ağladım ama bilmeseler daha çabuk kısa atlatacaktım belki de

Ahahahah al benden bi tane daha bende selam verene tüp bebek tedavisindeyim modundayım ama transferimi anneler dahil gizleyip evimde kendim atlatmak onlara sürpriz yapmak istiyorum. Yardımcı olmaya çalıştıkça aileler ben daha çok stres olduğumu onlarada bu stresi yaşatmanın mantıksız olduğunu fark ettim tutcak mı tutmayacak mı derken . Yaza doğru Haziran gibi transferi düşünüyorum dedim oysa ki bu ay transferimi yaptıracağım 😂
Evet benimde geçen hafta aşılamam olacaktı doktor bi anda yumurtaların çok olgun güzel ve fazla olmuş tüp bebeğe geçelim mi diye sorunca hemenn dedim 😍🥰 hiç aşılama deneyemedim yani benimde kafamda çok şey vardı acil gelişti Herşey herkes şok 😄😄

Bende yakın arkadaşlarım ve ablam hariç kimseye söylemedim söylenmemesi gerektiğini düşünüyorum çünkü bu dönemde stres önemli sessiz sakin hepsi bitince öğrenirlerse öğrensinler bir de şunu anladım aşılama yaptım mesela söyledim herkese negatif oldu soran oldukça daha çok üzüldüm her soranla ağladım ama bilmeseler daha çabuk kısa atlatacaktım belki de
Evet canım böyle olması gerekiyor normalde tabi ama benim pek akrabam yok oturduğum yerde de pek görüştüğüm insan yok öyle denk geldiğim 6 7 kişiye söyledim konu komşu arkadaş 😄

Ben söylemeyen taraftayim ailemde dahil söyleki söylememe nedenim oldumu tuttumu hamilemisin ne durumdasın hadi test yap yani stres olmasam bile bunları duyup stres olurum diye söylememiştim 😅
Teyzelerim falan hep biliyor çünkü teyzemde tüp bebek tedavisi olmuştu annem o yüzden bana çok yardımcı oluyor ama öyle test falan sormaz strese sokmazlar asla beni ona göre davranıyorlar 🥰 Herkes seviniyor güzel dilekte bulunuyor aslında bu da stresi azaltıcı birşey gibi

Benim ailem ve eşimin ailesi biliyor tüp bebek tedavide olduğumu ben bilerek söyledim ki sürekli sorup beni strese sokmasınlar diye çok şükür her iki taraf da anlayışı süreci bekliyorlar transfer olduğumu kimse bilmiyor mesela sadece onu söylemedim tutunursa Allah nasip ederse bayramda zaten kalp atışı da duyulursa çifte süpriz yapmak istiyorum inşallah hayallerimde öte bir güzellikle karşılaşırım tek umudum bu 🙏🏻 eğer tutunursa hamile kalırsam çevreye de söylemeyi düşünüyorum çünkü bu durumu çok yaşayan insan var ve ne yapması gerektiğini bilmiyor en azından ben umut olurum Işık tutarım diye söylerim ama tutunma ve hamilelik gerçekleşirse çünkü şimdi söylersem de büyüklerimiz için hayal kırıklığı olursa diye korkuyorum o yüzden şimdilik gizlemeyi düşünüyorum

Ben küçük bi yerde şehirde yaşıyorum.ogretmenim 43 yaşındayım.40 yaşında evlendim.tedaviye ilk basladigimda nedense herkesten gizlemek istedim.insanlarimiz maalesef onyargili ailemden bile bi süre gizledim.halbuki ne gerek var kim ne düşünürse düşünsün.ama yasadigimiz toplum maalesef cahilce dusunuyor size hastalikli çocuğu olmayan vs neler düşünüyor.tedaviye basladim ister istemez bi şekilde herkes öğrendi, bi de bir gün ne duyayım.calistigim yerde bi aile tüp bebekle çocuk sahibi olmuş çocuk neredeyse 6 yaşında.etraflarinda es dost akraba tüp bebeğe nasıl bakiyorlarsa amannn tüp bebek mi başkasını şeyini mi koymuşlar bilmem ne dedikodu almış başını gitmiş, adamin yüzüne bu çocuk şimdi senden mi eminmisin git bi test yaptır, karı kocayı iyice bunaltmislar gitmis yaptırmış biliyomusunuz. Adam kendinden vs emin olmadigindan değil milletin ağzını kapamak için.simdi 40 kusur yaslarindalar tekrar çocuk istemisler ama milletin laflarindan dolayı cesaret edip gitmemisler.

Şuanda da ayni halâ tup bebegi kınayan baskalarinin cocugu olarak goren bi toplumda yasiyoruz malesef bnde tup bebege basliycam bir kac aya ama en cokta milletin ne diyecegi beni ürkütüyo acikcasi aslinda duymazdan gelip surece odaklanmamiz gerek ama ister istemez yargilayip üzuyolar ben herkesden gizli habersiz baslama düşuncesindeyim ama kaynanam zaten cogu kisiye soylemis ve bazilarida keske dogal olsaydi baska tedavisi yokmuymus gibi konusamalar yapmislar ee olsaydi 7 yil boyunca illaki olurdu demekki yok yani o kadar cahil ve anlayışsız bir toplumda yasiyorum ben acikcasi şu sureci stressiz sakin bir sekilde geciririm insallah Allah yardimcim ve yardimciniz olsun💖

Ben birşey söyeleyeyim mi dış kapının dış mandalı elalem konulur saçmalar iftira da atar salak sal çevreye yaşan yanlış birley de söyler o dış kapının mandalları var onların Allah topunun belasını versin Allah’a havale edin boşverin herkes bildiği yoldan dönmesin veren de Allah vermeyen de iyi ki tıp var deyip geçin bu tarz cahillere siz mi bileceksiniz yoksa tıp mı deyin Dr misin sen deyip geçin boşverin bir kulağınızdan girsin diğerinden çıksın elalem der boşverin üzülmeyin de 3 kuruş karaktersiz insanlar için

En güzeli kimseye söylememek bence sürekli soru sorup insani bunaltiyolar bu süreci aileler dışında kimseyle paylasmiyorum insanlar destek olur gibi davranip icinden neler gecirir bilemem kimsenin sacma dusuncesini duymak istemiyorum başkasının cocugu olarak dusunen insanlar var hala bizim akramiz var o da o sekilde dusunuyor ben soylemiyorum kimseye sonucta kendi yumurtam esimin spermi kendi cocugumuz olacak olursa biz biliyoruz ya gerisi önemli degil. Kimse bilmeyince daha stressiz geciyor sürec

Back