• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebeğe başlıyorum

CinnamonQueen

N'oublie pas d'où tu viens.
Kayıtlı Üye
17 Mart 2012
5.613
1.576
448
Merhaba arkadaşlar, dün itibariyle tüp bebek sürecine başladım. Üniversite hastanesinde yaptırıyorum raporlu olarak. Kasım ve aralıkta 2 adet başarısız aşılamam var. Eşimde sperm hareketinde biraz düşüklük var. Bende hafif kalp rahim dedi ama bunların hiçbirinin gebeliğe engel olmadığını söyledi. 2023 ekimden beri deniyoruz , olmadı. Ondan öncesinde de geri çekilmeyle korunuyorduk zaten sağlam bir yöntem değil. Hiç hamile kalamadım.
Dün itibariyle gonal f 250 günlük doz vurulmaya başladım pazartesi kontrolüm var. Süreci biraz bilmekle birlikte yeni başlayanların veya daha önce süreci geçirmiş olanların tecrübelerine ve mutluluk hikayelerine ihtiyacım var :) Biraz moral depolamalıyım. Bu süreçte tavsiyeleriniz neler olur ? Temiz beslenmeye calısıyorum paketli gıda tüketmiyorum , bol bol avokado yiyip sıvı tüketmeye calısıyorum ama ekstra önerileriniz varsa bana tavsiyeleriniz varsa duymak isterim.:) Allah isteyen herkese tez zamanda evladına kavuşmayı nasip etsin.

Merhaba öncelikle hayırlı olsun inşaallah istediğiniz gibi olur benimde 1 aşılama ile erken doğum sonrası kaybım 1 de çatlatma iğnesi ile elde ettiğim hamileliğim oldu ama ondada hipoplastik sol kalp sendromu tanısı konuldu doğduktan sonra ameliyat oldu ve kaybettim 10 gün önce bizde tüp bebek düşünüyoruz 2 3 ay sonrası için postunuzu takip etmek için şurada bekliyim :)

Merhaba öncelikle hayırlı olsun inşaallah istediğiniz gibi olur benimde 1 aşılama ile erken doğum sonrası kaybım 1 de çatlatma iğnesi ile elde ettiğim hamileliğim oldu ama ondada hipoplastik sol kalp sendromu tanısı konuldu doğduktan sonra ameliyat oldu ve kaybettim 10 gün önce bizde tüp bebek düşünüyoruz 2 3 ay sonrası için postunuzu takip etmek için şurada bekliyim :)
Öncelikle kayıplarınız için çok geçmiş olsun. Umarım siz de güzel sonuclar alırsınız tüp bebekle. Genetık test yaptırmış mıydınız?

Öncelikle kayıplarınız için çok geçmiş olsun. Umarım siz de güzel sonuclar alırsınız tüp bebekle. Genetık test yaptırmış mıydınız?
Evet eşimde hiç birşey çıkmadı bende pıhtılaşma çıkmıştı tüm hamileliğim boyunca kan sulandırıcı kullandım

Hayırlı olsun canım inşallah güzel sonuçlar alırsın. Akdeniz diyeti beslenme, bol yeşillik, mutlaka avokado, ceviz gibi sağlıklı yağ içeren gıdalar tüket. Bu süreçte faydasını görürsün. Bol su iç, her gün mutlaka yumurta ye ve meyveyi öğününden eksik etme. Ev yoğurdu gibi probiyotik al. Heyecanlı bir süreç, en önemlisi de stressiz ve rahat olman 🥰

Hayırlı olsun canım inşallah güzel sonuçlar alırsın. Akdeniz diyeti beslenme, bol yeşillik, mutlaka avokado, ceviz gibi sağlıklı yağ içeren gıdalar tüket. Bu süreçte faydasını görürsün. Bol su iç, her gün mutlaka yumurta ye ve meyveyi öğününden eksik etme. Ev yoğurdu gibi probiyotik al. Heyecanlı bir süreç, en önemlisi de stressiz ve rahat olman 🥰
Cok tesekkur ederim. Yesilligi artirtmam lazim. Pek sevmem yemem. Ama mecbur. Sizin de gebeliginiz hayirli olsun saglikla alin kucaginiza :)

Cok tesekkur ederim. Yesilligi artirtmam lazim. Pek sevmem yemem. Ama mecbur. Sizin de gebeliginiz hayirli olsun saglikla alin kucaginiza :)
Yeşillik çok önemli neden dersen, bu süreçte kullanılan ilaçlar ve iğneler biraz kabızlık yapabiliyor. Ne kadar çok yeşillik yersen, o kadar rahat edersin 🥰

Benim esimde de hareket sorunu vardı çok şükür suan tüp bebek ile hamileyim
Bol bol su içmenizi tavsiye ederim günde 3-3.5 litre için
Bu süreçte kabızlık sorunu oluyor çok fazla lifli meyveler tüketin
Çay ve asitli içeceklerden elinizden geldiğince uzak durun bence
Yeşil mercimek ve avokado çok tükettim bu süreçte ama en önemli bol bol su içmek
Güzel haberler alın inşallah hersey gönlünüzce olsun dualarım sizlerle 🫶❣️

Benim esimde de hareket sorunu vardı çok şükür suan tüp bebek ile hamileyim
Bol bol su içmenizi tavsiye ederim günde 3-3.5 litre için
Bu süreçte kabızlık sorunu oluyor çok fazla lifli meyveler tüketin
Çay ve asitli içeceklerden elinizden geldiğince uzak durun bence
Yeşil mercimek ve avokado çok tükettim bu süreçte ama en önemli bol bol su içmek
Güzel haberler alın inşallah hersey gönlünüzce olsun dualarım sizlerle 🫶❣️
Cok tesekkur ederim boyle mesajlar gormek moralimi cok yukseltiyor :)) evet dediginiz gibi cayi khveyi baya bi sinirladim, icmemeye calisiyorum. Suyu da bol iciyorum. Saglikla kucaginiza alin insallah bana da nasip olsun :))

Merhaba sureciniz hayirli ugurlu olsun oncelikle🌸
Benim de rahmim kalp seklindeydi, 11 ay once histereskopiyle duzeltildi sekli. Esimin de sperm faktoru var, hiz ve morfoloji kotu. Tum bunlarla gebelik elde etmeye calisirken endometriozis oldugumu ogrendim 4 cmlik bir kistle. Oyle olunca kasimda tup bebege basladik daha fazla zaman kaybetmemek adina. Bir tur toplattik, embriyolar donduruldu, simdi havuz yontemi yaptigimiz icin ikinci tur opuyu bekliyorum. Gonalf300 vuruluyorum ben de, 7.gunum bugun🙏🏼
Sureciniz su gibi akip gecsin insallah🩷

Cok tesekkur ederim boyle mesajlar gormek moralimi cok yukseltiyor :)) evet dediginiz gibi cayi khveyi baya bi sinirladim, icmemeye calisiyorum. Suyu da bol iciyorum. Saglikla kucaginiza alin insallah bana da nasip olsun :))
Amiin inşallah çok teşekkür ederim ☺️ bu yıl da sizin yılınız olsun inşallah miniğinize sağlıkla kavuşun 😍

Merhaba sureciniz hayirli ugurlu olsun oncelikle🌸
Benim de rahmim kalp seklindeydi, 11 ay once histereskopiyle duzeltildi sekli. Esimin de sperm faktoru var, hiz ve morfoloji kotu. Tum bunlarla gebelik elde etmeye calisirken endometriozis oldugumu ogrendim 4 cmlik bir kistle. Oyle olunca kasimda tup bebege basladik daha fazla zaman kaybetmemek adina. Bir tur toplattik, embriyolar donduruldu, simdi havuz yontemi yaptigimiz icin ikinci tur opuyu bekliyorum. Gonalf300 vuruluyorum ben de, 7.gunum bugun🙏🏼
Sureciniz su gibi akip gecsin insallah🩷
Hayirlisi olsun insallah ya sizin surec de. Benim rahmim icin herhangi bi operasyona gerek yokmus engel degil dedi. Umarim guzel haberler aliriz ikimiz de.. 💞yas kac ne kadar zamandir deniyorsunuz?

Hayirlisi olsun insallah ya sizin surec de. Benim rahmim icin herhangi bi operasyona gerek yokmus engel degil dedi. Umarim guzel haberler aliriz ikimiz de.. 💞yas kac ne kadar zamandir deniyorsunuz?
Benimki belki sizden daha basikti bilmiyorum derecesini ama hafif arkuat uterus diye yaziyordu raporumda. Bebegin dusuk veya erken dogum tehlikesi olmamasi adina opere edilmisti.
31 yasindayim, 2.5senedir deniyoruz ama araya ameliyatim ve sonrasindaki zorunlu korunma donemim de vardi. Net iki sene gibiydi yani ve tup bebege basladik 🙏🏼

Canım Merhaba uzun zamandır forumda seni de görüyorum. Bizim sürecimiz benzer seninle ben henüz yeni rahim filmi çektirdim. Senden bir şey rica etmek istiyorum. Rahim filminin görüntüsünü atma şansın var mıdır? Şu yüzden soruyorum benim filmimi çeken doktor biraz sıkıntı var gibi dedi. Doğum Doktoru ise tüplerde sıkıntı yok rahmin şeklinde bir baskı var ama tam belli olmuyor perde olmasından şüphelendim ama yok gibi de dedi. Doktorum 3 ay bir dene dedi bu süreçte hamile kalma olasılığın yüksek dedi ama bizde de ileri hız sorunu var. Bu süreçte alttan muayenelerin hiçbirinde rahimde perde vs çıkmadı. Ama benim rahim filminin şekli de sanki böyle kalp gibi bende koyarım fotoğrafını. Hani karşılaştırmak fikir edinmek için yazıyorum bunları. Başka bir doktora da göstereceğim sonuçlarımı. İnşallah senin sürecin çok güzel ilerler bebişine kavuşursun.

Eklentiler

• Screenshot_20250117_164200_Chrome.jpg
    Screenshot_20250117_164200_Chrome.jpg
    136,8 KB · Görüntüleme: 10
Canım Merhaba uzun zamandır forumda seni de görüyorum. Bizim sürecimiz benzer seninle ben henüz yeni rahim filmi çektirdim. Senden bir şey rica etmek istiyorum. Rahim filminin görüntüsünü atma şansın var mıdır? Şu yüzden soruyorum benim filmimi çeken doktor biraz sıkıntı var gibi dedi. Doğum Doktoru ise tüplerde sıkıntı yok rahmin şeklinde bir baskı var ama tam belli olmuyor perde olmasından şüphelendim ama yok gibi de dedi. Doktorum 3 ay bir dene dedi bu süreçte hamile kalma olasılığın yüksek dedi ama bizde de ileri hız sorunu var. Bu süreçte alttan muayenelerin hiçbirinde rahimde perde vs çıkmadı. Ama benim rahim filminin şekli de sanki böyle kalp gibi bende koyarım fotoğrafını. Hani karşılaştırmak fikir edinmek için yazıyorum bunları. Başka bir doktora da göstereceğim sonuçlarımı. İnşallah senin sürecin çok güzel ilerler bebişine kavuşursun.
Tabii canim paylasayim goruntu kalitesi cok iyi olmayabilir bilgisayardan cekmistim. Ben cok anlamiyorum rahim filmi goruntusunden ama sen bi bak. Ben 3 -4 doktora gosterdim. Hepsi de bir sorun yok dedi. Hafif arkuat uterus ama gebelige engel olmaz perde vs yok dedi

Eklentiler

• IMG_4188.png
    IMG_4188.png
    391,2 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_4189.png
    IMG_4189.png
    345 KB · Görüntüleme: 7
Tabii canim paylasayim goruntu kalitesi cok iyi olmayabilir bilgisayardan cekmistim. Ben cok anlamiyorum rahim filmi goruntusunden ama sen bi bak. Ben 3 -4 doktora gosterdim. Hepsi de bir sorun yok dedi. Hafif arkuat uterus ama gebelige engel olmaz perde vs yok dedi
Görüntülerimiz çok yakın canım. Ben de araştırdım yarın da başka bir doktora gideceğim. Gebe kalmaya engel değilmiş ama düşük sebebi olabiliyormuş bazen ama sanırım bizimki çok büyük bir anomali değilmiş erken doğum riski oluyormuş ama her kadında aynı olmuyormuş

Back