Tüp bebeğe başlayacaklara yardımcı olalım, bildiklerimizi paylaşalım...

seybay

umut et! sabret! şükret!
Kayıtlı Üye
23 Mart 2008
974
6
ÖZGEÇMİŞ:.Eşim bebek sahibi olmak çok istiyordu.Bense henüz hazır değildim.5 yıllık evliliğimin sonucunda kontrol amaçlı doktora gittik.Benim hormonlarım,yumurtalıklarım vs.gayet iyiydi.Ancak eşimin sperm sayısı tahlillerde 1 milyon çıktı.hareket ve şekil bozuklukları da vardı ve neredeyse %65 hareketsiz.Tabi ki insan bir anda ne yapacağını şaşırıyor.

Microenjeksiyon bizim için son aşama değil ilk aşama olmuştu bu sonuçlarla.Derken üniversite raporu alıp almama konusunda -maddi yönü-tereddütte kaldık.Sonra düşündükte en azından ilkinde psikolojimizi bir rapor alma endişesiyle yormak istemedik.
MUAYENE:İyi bir hastane ve iyi bir doktor derken ilk muayenemi oldum.herşey benim için iyi görünüyordu.İlk olarak adetimin 3.günü ulturasonla ve deneme kateteri ile tedaviye başlamak için muayene edildim.
YUMURTALATIN BASKILANMASI:uzun protokol ile önce adetimin 3.günü vitamin ve doğum kontrol hapına;hapımın bitimine 3 gün kala Lucrin adlı karın hattından vurulan iğnelere -10 ünite günde 1 kez -başladım.yaklaşık 5.günüm.şu an adet olmayı belkiyorum.adetimin 2 günü tekrar kontrolüm var.
DEVAM EDECEK....

Son düzenleme:
ÖZGEÇMİŞ:Erkek 34 kadın 30...Eşim bebek sahibi olmak çok istiyordu.Bense henüz hazır değildim.5 yıllık evliliğimin sonucunda kontrol amaçlı doktora gittik.Benim hormonlarım,yumurtalıklarım vs.gayet iyiydi.Ancak eşimin sperm sayısı 2 tahlilde de 1 milyon çıktı.hareket ve şekil bozuklukları da vardı ve neredeyse %65 hareketsiz.Tabi ki insan bir anda ne yapacağını şaşırıyor.
Evliliğimizin ilk 3 yılında ilişkiye girememiştik zaten.Böyle de bir geçmişimiz vardı...
Microenjeksiyon bizim için son aşama değil ilk aşama olmuştu bu sonuçlarla.Derken üniversite raporu alıp almama konusunda -maddi yönü-tereddütte kaldık.Sonra düşündükte en azından ilkinde psikolojimizi bir rapor alma endişesiyle yormak istemedik.
MUAYENE:İyi bir hastane ve iyi bir doktor derken ilk muayenemi oldum.herşey benim için iyi görünüyordu.İlk olarak adetimin 2.günü ulturasonla ve deneme kateteri ile tedaviye başlamak için muayene edildim.
YUMURTALATIN BASKILANMASI:uzun protokol ile önce adetimin 2.günü vitamin ve doğum kontrol hapına;hapımın bitimine 3 gün kala Lucrin adlı karın hattından vurulan iğnelere -10 ünite günde 1 kez -başladım.yaklaşık 5.günüm.şu an adet olmayı belkiyorum.adetimin 2 günü tekrar kontrolüm var.
DEVAM EDECEK....

seybay tedavin hayırlı olsun.... a.s. Rabbim emeklerini boşa çıkarmasın... Bende senin gibi tüp bebek tedavime yeni başladım... Adeti takip eden 21.gün ultrasona girdim ve aynı gün lucrin ve doğum kontrol hapına (7 gün içilecek) başladım... Lucrin günde 1 kez 10 ünite, bugün 7.günüm.. bugün hap bitiyor.. Bende adetimin 2.günü kontrole gideceğim.. şu an beklemedeyim....:eek: Hakkımızda hayırlısı olsun!!!!!!!!!

mrb arkadasım .tedavın hayırlı olsun.bızde tedavıye basladık ve yarın ınsallah transferım var.bızdede esımın sprem sayısı aynı;benım yumurtalıklarım ve hormonlarım gyet ıyı.bızımde ılk tedavımız.ınsallah hersey guzel olur butun arkadaslarımız ve bızım ıcın.

seybay tedavin hayırlı olsun.... a.s. Rabbim emeklerini boşa çıkarmasın... Bende senin gibi tüp bebek tedavime yeni başladım... Adeti takip eden 21.gün ultrasona girdim ve aynı gün lucrin ve doğum kontrol hapına (7 gün içilecek) başladım... Lucrin günde 1 kez 10 ünite, bugün 7.günüm.. bugün hap bitiyor.. Bende adetimin 2.günü kontrole gideceğim.. şu an beklemedeyim....:eek: Hakkımızda hayırlısı olsun!!!!!!!!!

mrb arkadasım tedavın hayırlı olsun.ınsallah hersey cok guzel olur.bızde transfer asamasındayız ınsallah yarın gıdecez.hakkımızda hayırlısı olsun.

mrb arkadasım tedavın hayırlı olsun.ınsallah hersey cok guzel olur.bızde transfer asamasındayız ınsallah yarın gıdecez.hakkımızda hayırlısı olsun.

RABBİM YOLUNU AÇIK ETSİN... UMUTLARINI VE EMEKLERİNİ BOŞA ÇIKARMASIN... İnşallah müjdeli haberlerini alırız burdann.... Dualarımız seninle....:1hug:

merhaba sevimli hayalet güzel dileklerin için teşekkürler..Evet sonuçlarını bilemediğimiz bir yolculuğa çıktık..İlkler her zaman farklı ve anlamlıdır..ve inşallah ki hayırlısıyla son olur...sen de tedavinde inşallah hayırlı sonuçlar alırsın..

kaç yumurtan toplandı ve kaç kaliteli embriyon oluşturuldu.... bir de yumurta toplanması rahatsız edici bir olay mı?sevgiyle kal....

sevgili gün ışığı aynı ortak heyecanlar ve duygular içerisindeyiz..senin için de herşey dilerim hayırlı olur..

Bir de doğum kontrol hapın neden 7 gün? senin tedavin hangi protokol?Çünki ben 21 gün doğum k.hapı içtim.Dolayısıyla 3 doğum k. hapı kalmıştı 21.gün Lucrine başladığımda..

Bir de yaşadıklarımız nasıl gelişirse birbirimizi bilgilendirelim..sevgiyle kal..

cok guzel bir baslik acmissin canim..tesekkurler..oncelikle ben bisey sorayim o zaman embryon transferinde rahim kalinligi ne kadar olmali ???

su yumurta toplatma olayi benide korkutuyor kizlar anestezisiz yaptiran varmi?????

su yumurta toplatma olayi benide korkutuyor kizlar anestezisiz yaptiran varmi?????

Bir arkadaşım lokal anestezi ile yaptırdı. ağrı sızı duymamış ama yapılan herşeyi hissetmiş, rahat etmemişti. Bir sonraki denemesinde genel anestezi oldu. Lokali bana tavsiye etmedi. ben de hiç anestezi olmadım ve biraz tedirginim ama 10-15 dk'lık işlemde birşey olmaz diyorum..sengözlerimebaksanab

canım ben aşama aşama insanlar neler yaşamış bilmeyenlere bilgi olsun diye bu konu başlığını açtım.Ben de diğer arkadaşların yazdıklarından faydalanıyorum...Dilerim sorduğun soruna yanıt verecek bir arkadaş vardır..

anladim canim....birileri cevap verir sanirim :)) tesekkurler sanada!!!

sevgili gün ışığı aynı ortak heyecanlar ve duygular içerisindeyiz..senin için de herşey dilerim hayırlı olur..

Bir de doğum kontrol hapın neden 7 gün? senin tedavin hangi protokol?Çünki ben 21 gün doğum k.hapı içtim.Dolayısıyla 3 doğum k. hapı kalmıştı 21.gün Lucrine başladığımda..

Bir de yaşadıklarımız nasıl gelişirse birbirimizi bilgilendirelim..sevgiyle kal..

canım nedenini bende bilmiyorum ki... Yanlız biz geçen ay ilk kez aşılamayı denemiştik... zaten eşimin değerleri sınırda idi birde aşılama günü eşim gribal enfeksiyon geçirince değerler iyice düştü. şansımız %2 idi ve sonuç negatif... bir de kist oluştu.. kistin atabilmek için ve 2. aşılama için bir adet dönemi beklemek daha uygun diye dr ile konuşurken bu süre içinde eşim için yeni bir test yaptırmaya karar verdik.. yeni testin sonuçlarıda yetersiz çıkınca tedavi bir anda tüp bebeğe döndü.. sonuçları alır almazda hemen (kist engel değilmiş tüp bebek için) tedaviye başlandı... Ayrıca geçmişte kist ile ilgili ciddi sıkıntılar yaşadığım için 12 senedir aynı dr kontrolündeyim ve beni benden daha çok iyi tanıyor ve takip ediyor... Benim tüm değerlerim ve filmim iyi idi (birazcık yumurtada tembellik başlamış) ama eşimin durumu süpriz oldu benim için... belki aşılamaya başladığımız andan itibaren daha sıkı bir gözetim altında olduğum içindir ya da bu dönemi kaçırmamak içindir......:sm_confused:

kızlar hepinizin tedavisi hayırlı uğurlu olsun...umarım burda hamişim diye kocaman başlıklar açarsınız yakın bir zamanda....

canım bence anestezisiz yaptıran yoktur sanırım...çünkü ağrılı bir işlem...bendede yumrutalarım topllarken bile genel anesteziyle olmama rağmen kendime geldiğimde ağrılarım vardı hala ve ağrı kesici vurdular....a.s.

canım bence anestezisiz yaptıran yoktur sanırım...çünkü ağrılı bir işlem...bendede yumrutalarım topllarken bile genel anesteziyle olmama rağmen kendime geldiğimde ağrılarım vardı hala ve ağrı kesici vurdular....a.s.

canim bir akrabama anestezisiz yapmislardi!!!

slm kizlar bu konuyu acan kardese tsk ederim.bende dun dr gittim.tup bebek icin dugmeye basildi.kafam cok karisikti bu iyi oldu.dr benden kromozom icin kan vermemi istedi boyle yapanlar varmi cevap ltf.:1no2:

benim icin hayat burada daha zor fransada yasadigim icin dil sorunu irkcilik hersey var.birde bu sorun aslinda benim 1 oglum var 8yasinda onun icin hic ugrasmamistik allahin isi iste hayirlisi olsun .allah hepimize yardim etsin.amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin.

X