Tüp bebeğe başlangıç

sinyora

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2006
577
8
118
44
Sakarya
Kızlar merhaba,
Bizde tüp bebek yapacağız,dr lar öyle diyor,
daha önce spermiogram testi için araştırma hastanesine gittik orada doktor söyledi tüp bebek
yapmalısınız diye,eşimin sperm sayısı düşükmüş,
sorum şu ki ; Nasıl ve nereden başlıyacağız,
özel bi merkez düşünmüyorum,araştırma hastanesinde yaptırmayı düşünüyoruz maddi açıdan,
ama nerden ve nasıl başlıyacağımı bilmiyorum,
bu konuda bilgisi olan benimle paylaşabilirmi,
birde ücreti tabii biz 6 yıllık evliyiz,
galiba rapor alıyoruz bu durumda,
ama işte toplam ne kadar masraf yapılır,ücretin tamımı tedaviye başlanırkenmi ödenir,
doktora gidip biz tüp bebek yapacağızmı denir ki öyle dense bile hangi doktora söylenir bu,
lütfen bana yardımcı olun,
artık biran önce başlamak istiyorum bende,

çok karışık anlattım galiba arkadaşlar anlıyacağınızı tahmin ediyorum
allah herkese hayırlı evlatlar nasip etsin,kimseye aratmasın yüce rabbim

Öncelikle geçmiş olsun canım.. Önce kendimi tanıtayım biz 6 yıllık evliyiz kısmetse bu ay 3. denemize başlayacağız. Bir negatif bir düşük oldu..
Öncelikle ani karar almamanı tavsiye ederim. Merkezleri iyi araştır. Ben güven açısından özel merkezi tercih ettim. Araştırma hastanelerin labratuarlarına çok güvenmiyorum. Birkaç arkadaşımın acı tecrübeleri sebebi ile yaptırmadım devlette. Merkez bu işte en önemli kısım . Rapor alman için belli kriterler var sizin durumunuzda aşılama önerdiklerini biliyorum bunun iin öncelikle iiyi merkezlerden birine git görüş derim. Zaten birçok merkezde ilk görüşme ücretsiz. Çeşitli merkezlerle görüş ve iyilerini tercih et. Ben ilk denememi kötü bir merkezde yaptım ve sonuç hüsran . Fiyatlar ortalama 5000-6000 arasında değişiyor İstanbulda. Rapor alırsan 2000 civarında biliyorum. Zaten tüp bebek merkezleri çok fazla var. Gidiyorsun ilk görüşmede test sonuçlarına bakıyorlar sana soruyorlar gerekli soruları doktoruna da danışabilirsin rapor durumunu..Zor br yol riskli bir süreç emin olmadan başlama canım. Aklına takılanlar mesaj atabilirsin topiği kaçırabilirim. Bol şans

gerçekten kafam çok karışık,
2 yıl önce bi arkadaşım tüp bebek için araştırma yaparken
araştırma hastanesi özel bi merkezden daha fazla tutma % si vermişti
arkadaşımda araştırmada başlıyacaktı tedaviye fakat gerek kalmadı,
arkadaşım o dönemde doğal yollarla hamile kaldı,
yani devlet hastanesi özeller gibi ilgili değil biliyorum ama,
artık eskisi gibi de değiller bildiğim kadarıyla,daha temiz daha dikkatli olduklarını düşünüyordum ben,
ama yanılıyomuşum demek ki,
arkadalarımız acı tecrübeleri demişsin,biraz daha açarmısın bu konuyu,yani tutmadımı başka sorunlarmı yaşandı,
sen rapor çıkartmadınmı,ve rapor çıkarsak ta özel merkezlerde bu raporun bi işlevi oluyormu,
raporlu 2000 tl civarı demişsin,bu fiyata ilaçlar dahilmi
ayy ne çok soru sordum değilmi,
birde canım ne kadar sürede sonuç alınıyor ( olumlu yada olumsuz )

canım allah en kısa sürede bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah hayırlısıyla

Bir arkadaşım 2 kez denedi devlette fakat hem tavırları hem deneyilerinden çok dertliydi sonra yanı hastanede tedai gördüümüzde bahsetmişti tedavi süresinde en çok ihtiyaç duyduğumuz şey ilgi. dokotrumuzun tavrı çok önemli inan. ve karşında sana ilgisiz senin sprularına tatmin edici cevap veremeyen doktor çok can sıkıcı olbiliyor .. birde başarı oranının yükselmesinde en büyük etken laboratuar . işin mutfağı orası. en iyi yumurtayı oluşturup en iyi spermle buluşturmak kolay bir iş değil deneyim ve donanım ister. bu sebepten seçecepğin hastanenin donanımı ve embryoloğunu araştırıp başarı oranı yüksek merkezleri seçmen gerekir. ben rapor çıkartmadım yeni başladığımda belli kriterler istediler açıkcası uğraşmak ta istemedim yıpranmak istemedim rapor aşamasında. ama rapor ile en az yarı yarıya düşüyor diye bilşiyorum. sadece ilaçları ödüyorsun oda 2000 civarında tutyor en fazla özelde. özel merkezlerde raporu kabul ediyor. tüpbebek süreci sana uygulanacak tedavi seçeneği ile alakalı canım .uzun protokolde 2 ay gibi bir sürede sonuçlanıyor. kısa protokolde 1 ay içinde sonuçlanıyor.

öncelikle bir an önce tedaviye başlamanı tavsiye ederim.
benim eşiminde sayısı düşük olduğu için tüp bebek tedavisi önerdiler.
benim bulunduğum ilde 2 tane vardı biri özel biri araştırma.
ben tercihimi araştırmadan yana kullandım.
araştırma hastanesinde ilk denememizde tutundu bebeğim bana :)
özellerdede maddi anlamda biraz fazla olabiliyor.
ben rapor açıkardım. 1000 tl civarı ilaçlarım tuttu. 1700 de hastaneye verdik.
araştırmada zaten tüp bebek merkezleri oluyor. eşinin semen analizini isteyeceklerdir.
eğer ki sende bir sıkıntı yoksa tedaviye başlayabilirsin.
allahım en yakın zamanda güzel haberler almanı nasip eder inşallah.

kızlar bir umut buraya yazıyorum belki bir yolu vardır bir yakınımın bebeği olmuyor 16 senedir kocasında ölü ve canlı çocuk hücresi yokmuş 2 kere operasyon geçirdi yinede bulunamadı doktor Allahtan umut kesilmez dedi bebekte çok istiyorlar bunun gibi sorunu olup bebeği olan varmı madden ne kadar gerekli ve ya çaresi varmı bunu yapabilen bir tedavi bir doktor varmı lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim belki bir umut

sağol canım verdiğin bilgiler için,bende bi sorun görünmüyor du önce ki muayenelerimde,
inşallah bi sorun oluşmaz da,
benimde içimden ilk denemede araştırmaya gitmek geliyor maddiyat açısından,
eğer başarısız olursa özel bi merkeze giderim diye düşünüyorum,
bakalım inşallah bi an önce başlayabilirim tedaviye
inşallah herkez alır bu güzel haberi,allahım aratmasın kimseye

allah yardımcıları olsun canım,
benim bildiğim bir yöntem yok,
bitkisel tedavileri denedilermi,birde bitkisel destek alsınlar bence

allah yardımcıları olsun canım,
benim bildiğim bir yöntem yok,
bitkisel tedavileri denedilermi,birde bitkisel destek alsınlar bence

amin canım herşeyi denediler sen yinede şanslısın bir umudun var allah yardımcın olsun yinede bilgisi olan varsa bende cevap bekliyorum

amin canım herşeyi denediler sen yinede şanslısın bir umudun var allah yardımcın olsun yinede bilgisi olan varsa bende cevap bekliyorum

canım bassettiğin kişiyi ankarada kaan aydos var üroloji doktoru ona yönlendirsen benim eşimde aynı o kişi gibi ölü canlı hücre yok azospermmi deniyor yani öyle olunca bizde bu doktora tedaviye başladık ozaspermle savaş topiğine gelirsen görürsün orda o bassettiğin ğibi arkadaşlarımın eşleride hepimizin doktoru kaan aydos hepimizin eşleri bitkisel kürlerde kullanıyorlar çok olumlu sonuç alanlar var bu doktor önce tedavi edip sonra mikroteseyle sperm buluyor dondurulan spermle tüp bebek deneniyor inşallah yardımcı olabilmişimdir isterseler önce doktara mail atsın durumlarını anlatsınlar doktor ona göre yönlendirir soracak bişeyin olursa azospermle savaş topiğine gel.

rapor olayını anlamadım arkadaşlar

tüp bebeğe başlamadan önce rapor ne işe yarıyor
rapor hangi aşamalardan sonra ve nasıl alınıyor
rapor nerden alınıyor

arkadaşlar kimse yok mu lütfen cevap verir misiniz :2: :2:

tşkrler canım bakıcam inşallah olur

rapor olayını anlamadım arkadaşlar

tüp bebeğe başlamadan önce rapor ne işe yarıyor
rapor hangi aşamalardan sonra ve nasıl alınıyor
rapor nerden alınıyor

Selamlar. Rapor devlet hastanesinin sizin normal yollarla çocuğunuz olmadığına ve bu nedenle tüp bebek tedavisi uygulanabileceğine dair verdiği bir belge. Bu belge ile özelde de indirimli olarak işlem yaptırabiliyorsun. Sorunun türüne göre rapor çıkartabilmek için iki kez aşılama yapma zorunluluğu var. Rapor için tüp bebek bölümü olan bir devlet hastanesine başvuru yapıyorsun. İstedikleri evraklar; rahim filmi, sperm testi, hormon testleri, evlilik cüzdanı, fotoğraf vs. Bu evrakları teslim edip heyete giriyorsun. Heyet senin öncelikle aşılama yapman gerekip gerekmediğine, yada direkt olarak tüp bebek uygulaması yapmana karar veriyor ve buna göre rapor yazıyor. Ben Çapa tıp fakültesinde iki kez aşılama yapmak zorunda kaldım. Bu evrakları tamamlamak, maddi durumu ayarlamak vs. ile uğraşırken 2 yıl kaybettim. Sonunda sabrımızın sınırı doldu ve raporsuz Umut tüp bebek merkezinde tüp bebek tedavisi yaptım. Boşu boşuna uğraşıp durdum bir sürü saçma prosedür ile.

Umarım yardımcı olabilmişimdir ve umarım sizin işlemlerinin çabucak yapılır.

En az 3 yıllık evli olmalısınız

Daha önce doğmuş bir çocuğunuz olmamalı

Sosyal güvence sahibi olarak en az 5 yıl (900 gün) Sosyal Güvenceniz sürdürülmüş olmalı

Bayansanız ve 35 yaş ve sonrasında evlenmiş iseniz; evlilik süreniz 3 yıl yerine 1 yıl olması yeterli bulunmaktadır

Bayanın yaşı 23 yaşından küçük, 39 yaşından büyük olmamalı

Sperm sayısının 5 milyon üzeri olması durumunda 3 kez aşılama yapıldığını gösterir belge(3 tane sperm analiz örneği)

HSG Rahim Filmi

Hormon Tahlilleri(Bayan için TSH, Prolaktin, FSH, E2)

***Merkezin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşması olmalıdır. Devlet bu uygulamada yapılacak tedavi bedelinin, 1.240 TL.sini karşılamaktadır. Tedavide kullanılan ilaçların ise %20’si sigortalı tarafından ödenir.

Yeni kanun ile: hastalar, ilk denemede % 30, ikinci denemede % 25 oranında katılım payı ödeyeceklerdir. tüp bebek tedavisi yöntemi ayaktan statüsüne girdiğinden, ilaçlar için katkı payı uygulaması yeni kanunda da devam etmektedir.

Yeni kanunla en fazla iki deneme ile sınırlı olmak üzere yardımcı üreme yöntemi tedavileri ödenecektir.

*2-3 tüp bebek merkezini ziyaret ederek sizi en etkileyen,güven veren,içinize sinen merkezi seçmenizi öneririm.
"Merkez ciddi biçimde çalışıyor mu? Ekip çalışması var mı? Başarı oranları nasıl? Ekibin çifte karşı muamelesi nasıl? Kişilere özel bir tedavi planı çiziliyor mu? Bütün bunlar çok önemli kriterlerdir. Sonuçta bütün bunların sonunda o çift ilk görüşmenin ardından: “Biz buraya güveniyoruz, burası bizim tedavimizi başarıyla gerçekleştirebilir.” diyebiliyorsa o merkezde tedavilerini yaptırmaları gerekir."(A.Arıcı)

*Laboratuvar ve uygulanan tekniklerde çok önemli(IMSI,ICSI,PGT VEYA PGD,VİTRİFİKASYON DONDURMA vb.)

çok teşekkür ederim

çok teşekkür ederim öğrenmem iyi oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…