Tüp bağlatmak bir tür kendini kısırlaştırmak, sonradan açılabiliyor tekrar ama komplikasyonu çok, %95 yeniden gebelik sağlanamıyor. Bağlanan tüplerde yapışıklık, kistik durumlar bir sürü problem çıkabiliyor. Çok iyi düşünüp karar vermek lazım, vücudun doğal yapısına müdahale her zaman riskli bir durum. Normal spiral rahim yapınıza uymuyorsa hormonlusunu deneyebilirsiniz, hormonu sadece rahim içine salgılıyor bu yüzden vücuda zarar verme riski yok ve beş yıl kullanma süresi var. Bağlatma bence dönüşümsüz olduğu için riskli bir karar, doktorunuzla detaylı görüşün derim
şimdi senin bunları yazman da beni çok etkiledi.korkak bir insanım.sağlık problemleri çıkma riski varsa yaptırmak istemem.zaten korunma yöntemlerini denemememin sebebi de riskleri.ne yapıcam ben.2 çocuğum var ve ilk doğumum çok kötü geçti.sezaryen ameliyatıydı bir sürü problem yaşadım.ikinci doğumumu yapan doktor, ilk ameliyatından dolayı yapışıklıklar oluşmuş,bu ameliyatta bile zor hallettim bir daha hamile kalırsan çok riskli olur senin için,sezaryen ameliyatı çok sıkıntı olur dedi.benim bir daha hamile kalmamam lazım bu yüzden.korunma yöntemleri için de ne yapacağımı şaşırdım