Örgü Tunik ve şapka

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,
ben şemaları tam çözemiyorum. daha doğrusu hiç denemedim. bunu bana tam olarak ayrıntılı açıklayabilecek olan var mı acaba? alt parça yapıldıktan sonra nasıl üst parçayla birleştirilecek? bir de arka kısmı nasıl oluyor? yine pile var mı öndeki gibi?

Merhabalar
Alt parça yapıldıktan sonra üst parçanın ayrımına geldiğinizde ilmek eksiltebilirsiniz veya ayrı ayrı yapıp dikebilirsiniz, şemalarda büzgü kısmı eksilterek yapılmıştır 2 ilmek bir kerede alınarak gidilmiş..ard arda eksiltme yapılmış..arka parçadada pili var aynı önde olduğu gibi...Verdiğim model fotoğrafını önce pcnize kaydedebilirsiniz böylelikle verilen ölçüleri rahat görebilirsiniz

Biraz açıklamaya çalışayım şu anda modelde bulunan şemalara baktığınızda sağdaki parça ön, solda ki parça arka oluyor yaka oyuklarından anlaşılıyor....baktığınızda rakamlar görüyorsunuz kol kesim yerinde mesela 41 yazıyor cm baz alınarak yazılmış.... alt parçalarda içlerinde 53 üst taraflarında 95 görürsünüz alt parçalar önce 95 cm olacak üst parçaya eklendiği yerde 53 cm olarak büzülecek pili yapılacak... bu ölçüler 38 beden giyen biri için idealdir...

Anlayamadığınız bir yer varsa daha açıklayıcı olmaya çalışayıma.s.

2. şemadada hangi sırada ne kadar ilmek eksiltip yaka oyulacağı gösterilmiş çözemezseniz tek tek yazabilirim size...

çok teşekkür ederim. ben de tam olarak bu iki seçeneği düşündüm ama dikilince kaba olur gibi geldi. eksiltme de nasıl durur bilemedim. sanki birleşme yeri büzülmüş gibi değil de katlanmış gibi geldi gözüme.
galiba eksilterek yapacağım.
hem paylaşım hem de yardım için teşekkür ederim. ben bunu gri ve pembe renklerle düşünüyorum. umarım güzel olur. :)

yardım isteğimin biraz işe yaramasına sevindim :) şimdi aklıma bir yön daha geldi, üst parçayı örüp bitireceksiniz daha sonra üst parçanın altından ilmek çıkartarak yukarıdan aşağıya doğru ilerleyeceksiniz bu yöntem daha makul geldi... pembe ve gri süper duracaktır bizimle paylaşırsanız çok memnun olurum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…