• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüm takım bir marka fakat hangi marka ? Profilo vs Bosch

Tüm beyaz eşyalarım için hem servis hem kalite açısından hangisi daha iyidir?

• Bosch

OY: 8 100,0%
  • Profilo

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    8

feruzecerci

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2017
1.918
3.261
133
Bir süredir araştırıyorum fazla kafamı karıştırmak istemiyorum, tüm beyaz eşyaları aynı markadan almaya karar verdim. Buzdolabı, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, ankastre (fırın ocak davlumbaz) set, bunların hepsi ya Profilo ya da Bosch olsun fakat hangisi daha iyidir hangisinden memnun kalırım bilemiyorum. Yardımcı olur musunuz?

Biz 2 gün önce çamaşır makinası ve buzdolabı aldık.
Ankastre eve dahil olduğu için bu ikisi kalmıştı çok araştırdık.
Bosch karar verdik.
KGN57PI26N A+ ENerji Sınıfı 505 lt NoFrost Inox alıcaktık fakat siemens'e de girelim dedik ve boschtan daha ucuz bir fiyata bulduk.Aldğımız model zaten boschta beğendiğimizn aynısı bosch siemens aynı fabrikadan çıkıyor.Siemense girip sordugunuzda ne farkınız var boschtan dıye cevap bile veremiyorlar denedik :)
Sadece siemens'in iç dizaynında ufak efek farklılıklar vardı.Parça kalitesi biraz daha iyi diyorlar ama bilemiyorum tabi ne kadar doğru.
Siemensten aldığımız buzdolabı : KG57NP72NE 505 lt Kombi Tipi No-Frost Buzdolabı
Boyum çok uzun olmadığı için 185 uzunlukta aldım.Yine yerin darlığından 70 cm eninde almak zorunda kaldım.(Standart ölçüdeki bir buzdolabı 70 cm eninde oluyor)
Çamaşır makinasını da yine siemensten aldık : WM12T460TR iQ500 A+++ 8 Kg 1200 Devir

Eğer yeriniz geniş ise 75 cm de çok güzel bir model beğenmiştim.Bakmanızı tavsiye ederim.
KGN76AI30N A++ Enerji Sınıfı 521 Lt NoFros Inox(Bosch) -Aynısı Siemenstede var zaten.
İçerisindeki big box sistemi ve dizaynı çok güzel ve kullanışlı

Son düzenleme:
Bir süredir araştırıyorum fazla kafamı karıştırmak istemiyorum, tüm beyaz eşyaları aynı markadan almaya karar verdim. Buzdolabı, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, ankastre (fırın ocak davlumbaz) set, bunların hepsi ya Profilo ya da Bosch olsun fakat hangisi daha iyidir hangisinden memnun kalırım bilemiyorum. Yardımcı olur musunuz?
Canım ikiside aynı firmaya ait.üretim yerleri aynı. Marka değerinden dolayı ve servisten dolayı fiyat farkı var. BCH firmasınındır almanlar işini ciddiye alıyor. Profilo bölge sorumlusuydu abim.evimizdeki herşey profilo ve memnunuz sorun yok. Siemens te bu firmaya ait ayrıca...
Pazara hakim olmak için profiloyu yıllar önce satın almışlar ve kalitesini arttırmışlar.
İkiside iyidir... Artık arçelik gibi markalar üretimi ucuza maletmek için çinde üretim yaptırıyor ve eski kaliteleri kalmadı. Arkadaşımın yeni çamaşır makinesinin kazanı delindi kullanıcı hatası deyip yapmadılar...neymiş içinde bozuk para kalmış.
Biz makinemize kemer bile atıyoz bi yeri delinmiyo.tamir edemediklerinde yenisiyle yada bi üst modeliyle değiştiriyorlar bunada şahit oldum... Yani BCH firmasının tüm ürünlerini gözün kapalı al.

Hıı bi de bu sektörde yıllarını vermiş birinin yorumuyla söylüyorum. Enerji sınıfında dürüst olan tek firmadır. Diğerleri a sınıfı der ama sadece laftır. Bütün sertifikaları herşeyleri tamamdır.
Siemens profilo yada bosch hepside piyasanın en iyisi şuan.
Bizim buz dolabımızın rafları cam.üstünde yirmi kg dan fazla agırlık oluyo esnemiyo bile... Ama arçelik veya samsung kullanıpta yoğurdu iki ayrı kaba bölmek zorunda olanları duydum.hangi markaydı tam hatırlamıyorum ama yengeme sorup söylerim:) kadıncagız yoğurt koyamıyo dolaba. Bizimkide girip yatsan kaldırır :)

Hıı bi de bu sektörde yıllarını vermiş birinin yorumuyla söylüyorum. Enerji sınıfında dürüst olan tek firmadır. Diğerleri a sınıfı der ama sadece laftır. Bütün sertifikaları herşeyleri tamamdır.
Bizim buz dolabımızın rafları cam.üstünde yirmi kg dan fazla agırlık oluyo esnemiyo bile... Ama arçelik veya samsung kullanıpta yoğurdu iki ayrı kaba bölmek zorunda olanları duydum.hangi markaydı tam hatırlamıyorum ama yengeme sorup söylerim:) kadıncagız yoğurt koyamıyo dolaba. Bizimkide girip yatsan kaldırır :)

Teşekkür ederim, Arçelik'in eski kalitesi yok lafı bir şehir efsanesi değil demek ki, herkes benzeri şeyler söylüyor. Üstelik anlamadığım konu Arçelik fiyat olarak da avantajlı değil.. Bosch ile Profilo markalarında fiyatlar aynı gibiydi. Profilo'yu ailemden kullanan yok ama bu sitede çok tavsiyeler görünce araştırdım bayağı iyiymiş. Teşekkürler KadınlarKlubü :KK54:
Eşyaları alırken buraya yazarım yeniden, ama büyük ihtimalle Bosch olacak gibi..

Bu arada, Profilo servisi Bosch Servisiyle aynı mı, yani her yerde servis bulabilir miyim bir sorun olduğunda?

Canım en kısa zamanda abime servis konusunu sorup ayrıntılı cvp veririm sana. Annemin eşyaları beş seneden fazla oldu hiç servise gerek duymadık.dolap alırken enli olmasına değilde iç hacmine ve rafların sağlamlığına bak bence. Bizim buzdolabımız dillere destan:) bi katına hem on kg peynir içinde suyuyla birlikte hemde yoğurt koyuyoruz maşallahı var.
Kuzenimin dolabıda altı üç çekmeceli oda çok memnun markası yine profilo.
Arçelik artık fiyasko ve vestel...
Bende bocsh yada profilo alırım evlenirken galiba:)

Teşekkür ederim, Arçelik'in eski kalitesi yok lafı bir şehir efsanesi değil demek ki, herkes benzeri şeyler söylüyor. Üstelik anlamadığım konu Arçelik fiyat olarak da avantajlı değil.. Bosch ile Profilo markalarında fiyatlar aynı gibiydi. Profilo'yu ailemden kullanan yok ama bu sitede çok tavsiyeler görünce araştırdım bayağı iyiymiş. Teşekkürler KadınlarKlubü :KK54:
Eşyaları alırken buraya yazarım yeniden, ama büyük ihtimalle Bosch olacak gibi..

Bu arada, Profilo servisi Bosch Servisiyle aynı mı, yani her yerde servis bulabilir miyim bir sorun olduğunda?
Servisleri aynıymış sadece numaraları farklıymış canım.

Vakit kaybetmeden beyaz eşya ihtiyacınız varsa alın derim.Şuan ötv indirimi sayesinde %6 ek yapıyorlar.
1 hafta önce siemensten buzdolabı ve çamaşır makinası almıştık.Ötv indirimi gelince biz cayma hakkımızı kullanacağız daha ucuza bulduk dedik(Fiyat aldık birkaç mağazadan daha düşük verdiler).%7 sini hemen kartımıza iade ettiler yine indirim yaptılar yani iade etmeyelim diye :)

bende ötv indiriminden yararlanmak için dün bi bosch bayisinden fiyat aldım fakat inisiyatif kullandıklarını düşünüyorum
sanki bu ötv indirimini pek yansıtmıyorlar gibi
zaten normalde kendi rızalarıyla yaptıkları indirimin içinde ötv meselesi kayboluyor
net gelmediler bana..ötv öncesi sonrası fiyat farkını hisseden var mı ?

bende ötv indiriminden yararlanmak için dün bi bosch bayisinden fiyat aldım fakat inisiyatif kullandıklarını düşünüyorum
sanki bu ötv indirimini pek yansıtmıyorlar gibi
zaten normalde kendi rızalarıyla yaptıkları indirimin içinde ötv meselesi kayboluyor
net gelmediler bana..ötv öncesi sonrası fiyat farkını hisseden var mı ?

Biz hissettik çünkü ötv indiriminden önce almıştk.Sonra aldığımız bayii aradık ve son 7 gün içinde aldık cayma hakkımız var ötv indirimi olduğu için daha indirimli bulabileceğimizi düşünüyoruz.Sizin son fiyatınız nedir.anlaşamazsak bir iade etmeyi düşünüyoruz dedik.Aldığımız fiyat üzerinden %7 daha indirim yaptılar ve bize tutar kadar iade gerçekleştirdiler.
Ama tabi o zamanki fiyatları biliyorduk biz indirimi içine yediremediler bu durumda.
Ben şuan siemens in sitesine bakıyorum fiyatları 200 250 tl arası düşürmüşler.
Pazarlığı iyi yapmanız gerekiyor alışveriş merkezleri dışındaki bayiilerden fiyat almanızı tavsiye ederim.

Canım en kısa zamanda abime servis konusunu sorup ayrıntılı cvp veririm sana. Annemin eşyaları beş seneden fazla oldu hiç servise gerek duymadık.dolap alırken enli olmasına değilde iç hacmine ve rafların sağlamlığına bak bence. Bizim buzdolabımız dillere destan:) bi katına hem on kg peynir içinde suyuyla birlikte hemde yoğurt koyuyoruz maşallahı var.
Kuzenimin dolabıda altı üç çekmeceli oda çok memnun markası yine profilo.
Arçelik artık fiyasko ve vestel...
Bende bocsh yada profilo alırım evlenirken galiba:)

merhaba buzdolabınızın modelini öğrenebilir miyim acaba?

Herkese çok teşekkür ederim, ben de bu evlilik işini ertelemeye karar vermiştim o yıl, çünkü nişanlımın benden gizlediği çok önemli şeyler ortaya çıkmıştı. Neyse ki bir çok şeyi geride bıraktık ve ancak bu yaz evlenebiliyoruz. Ama keşke daha önce evlenebilseydik, 2017 fiyatları ile şimdiyi kıyasladığımızda arada bayağı büyük fark var.

Bu arada, aile evimde çok şükür maddi bir sıkıntı çekmedim, babam da annem de çok akıllı insanlarmış güzel yatırımlar yapmışlar, benim de işim gücüm iyi. Ama nişanlımın maddi problemleri beni iyiden iyiye cimri birine çevirdi. Şimdi her şeyin maddi boyutunu da hesap ediyorum. ( Bosch'tan vazgeçmedim o ayrı :KK14: )

Back
X