• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüm anneler! bu önerimi lütfen okuyun

MissA

Doğum Hikayecisi
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2007
2.857
19
318
bugün kuzenimin bujiteri dükkanına gittim ve ona yardımcı olmak adına satış yaptım

bir gün içerisinde bir sürü aile geldi gitti

gözlemlerime dayanarak söylüyorum birçok anne çocuğuna kendi düşüncelerini empoze etmeye çalışıyor...

şöyle ki ufacık bir toka seçimini dahi çocuklarına yaptırmıyorlar...

diyelim çocuk başka anne başka bi tokayı beğeniyorsa bu durumda annenin beğendiği alınıyor...

hatta çocuğuna "ya benim dediğimi alırsın ya da hiç almayız" diyorlar

özellikle bu gözlemimi sizle paylaşmak istedim belki aramızda farkında olmadan bunu yapan yada ilerde yapacak olanlar varsa onları önlemek adına...

niye karışırlar ki toka almalarına çok kızıyorum gerçekten ben küçükken bırak toka almayı annemle çarşıya gidelim benim beğendiğim değil annem kendi beğendiğini alırdı ama o almak istediğim şeyler hep içimde kalırdı eğer böyle yapan anneler varsa lütfen yaapmasınlar çocuklarını kendi hallerine bıraksınlar istedikleri şeyleri alsınlar lütfenn....

benim annem de ben üni.ye başlayıncaya kadar hep kendi dediğini aldı
sonra da ben ne alsam bi kusur bulurdu neden bilmem
bu beni o kadar etkilemiş bilinçaltıma öyle yerleşmiş ki
şimdi bile bişey alacak olsam annem beğenir mi diye tedirgin oluyom
ben kızıma hiç karışmıycam iştediğini beğendiğini alsın
benim gibi kararsız bi şey olmasını istemiyorum

benim ailem bana böyle bir durumu uyqulamazdı her zaman benim istediğim alındı ve bende çocuğuma aynen böyle davranmayı düşünüyorum.. çocuğunun istediğini almamak çocuğu ezmek demektir .. bence istedikleri alınınca daha öz güvenli olabiliyor ve büyüdüklerinde kendi kararlarını verirken daha cesur ve akıllı oluyorlar..

Benım kızım hep ıstedıgını alır.asla benım begendıgım seyı ıstemez.oglum tam tersı onun umrunda bıle degıl yeterkı bır an önce eve gıdelım. :-)

ayy bende bayram üstü ayakkabıcıda rastlamıştım böyle anneye...sinir oldum resmen kızının beğendiğini değil illa kendininkini aldırdı ve aynı tehtit bunu almazsan almam bak! dedi. bence kızının beğendiği daha güzel ve yaşına uygundu ama umrunda mı?işte özgüveni olmayan bi nesil böyle yetişiyo ...

Bunu yapan anne Allah bilir çok bilinçliyim bilmem ne diye geçiniyor..
Elbette çocuğa her kararı bırakmamak gerekiyor ama kendisiyle ilgili durumlarda söz hakkı olması gelişimi için inanılmaz önemli.
Çok kitap okuyorum kızıma iyi bir anne olabilmek ve onu sağlıklı bir birey olarak geliştirmek adına..Umarım işe yarar.:Saruboceq:

benimde kızım 1.5 yaşında daha şimdiden ne giymek istediğini ve ne yemek istediğini kendi seçiyor bende sıkmıyorum sonuçta kendi seçimi onun kişiliğini yansıtıyor siz ne yapsanızda o nu değiştiremezsiniz

bu konuda oğluma hiç karışamıyorum,çünki aslan burcu illaki kendi istediği olacak,hele bir karışayım kıyamet kopuyor
böylelikle özgüven sahibi olur diye düşünüyorum,napalım

çok güzel bir konu açmışsın.
teşekkürler.
sizin bu konuyu açmanız belki de bu hatayı farkında olmayarak yapan bir çok anneye ders olur.
umarım hatalarını düzeltirler.
umarım bilerek ben de yapmam.
çok dikkat etmek lazım.

şuana kadar böle birşey yapmadım oglumun istedıklerını begendıklerını hep almaya calıştım bundan sonrada karısmam o istemedıkten sonra almışsın ne anlamı varki...

Bu konuda benım oglumda oldukca bılınclı ve kendı ısteklerını yerıne getırdıgımız ıcın mutluda bunun meyvesını ben fazlasıyla topluyorum ve onnla sohbet etmekten alıs verıs yapmaktan o kadar cok zevk alıyorumkı anlatamam hatta bıgun alısverıs yapıyoruz babasıdaa var bız oadar dalmsısızkı sunumu alalım bu guzelmı oglum dıye ayakkabı gossterıyoruz magaza hınca hınc dolu oglumda ne dese begnırsınızn tesekkurler anne benım var ayakkabım ıstemıyorum dedı esımle bırbırımze baktık ve gulumsedık ıyıkı varsın guzummmm

seçimleri zarar vermeyecek şekilde çocuğa bırakmak lazım.yoksa benim gibi 30una merdiven dayamış ama aşırı kararsız bir insan olup çıkıverir.

benim ailem konuşmaya başladığımdan beri seçimlerimi bana bırakır, ama buna rağmen kararsızımdır orası ayrı :kedi:

ama bazı tercihleri çocuklarına bırakmayan ailelere (kısmen) katılıyorum, katılma nedenim tamamen şartlar. şöyle ki; bazen çocuğun seçtiği bir kıyafet sadece o an çocuğun gözüne hoş geldiği için alınacak, diğer zamanda hiçbir işe yaramayacak. bu durumda anne giriyor devreye "onu alma, şu al" diyor. ya her ikisini alacak parası yok veya başka bir sebep. bence bu çocuğun tercihlerine karışmak değil de yönlendirmek gibi geliyor bana. ama toka, takı açısından söylemiyorum tabi... yerimseniben

bencesde çocuğun zevkine gidilmeli.. tabi bununda seviyesini koruyarak..
ailem her istediğimi aldı şımarık oldum çıktım.. 22 me gelip anne oldumda olgunluk öğrendim..

açtığın konu itibariyle seni kutluorumm bende buna karşıyım bende mağazada karşılaşmıştım böyle bi durumla inşallah yapanlar okurlarda bi daha yapmazlar yerimseniben

1,5 yaşında bir oğlum var ona herhangi birşey alacağım zaman onun önüne 3-4 seçenek koyarım elini hangisine atarsa onu alırım

bende hep kendi istediğimi aldım kızımda 5 yaşında kendi beğendiğini alır ne olursa olsun hatta gezmeye giderken dolabı açar bunu giycem der onu giyer ben karışmıyorum ayrıca hoşuma gidiyor kendinin beğenmesi ...............opuyorumnanaktan

bu ufak tefek seçimleri çocuğa bırakmak gerek kesinlikle, annenin zorbalığından çocuk da model alıyor sonuçta,
ben de küçükken hep ihtiyaçlarımızı annem alır eve getirirdi, beraber çıkıp hangisini beğeniyorsun diye sormazdı hiç :( hatta bu liseye kadar devam etti, sonuc olarak liseye geldiğimde kendimi bi çorap bile seçemiyordum, kıyafet seçmek çocuğun zvkini de geliştiriyor, ben de o da çok geç gelişti :) annem kendince halen ben size herseyin en iyisini en kalitesini alırdım diyor ama diyorum benim istediğim değildi diyorum, onlar iyi değildi der halen de haklı olduğuna inanıyor,
çocukları kendileri için seçim yapamaz hale getiriyor bunlar,

biz dikkat edelim bari,

ay aynı benim annem bitek çeyiz için bişiler alırken karısmadı ona şaşırdım ama tabi ben baharat takımımı kırmızı istiodum ben kardeşimi ünv yazdırmaya gittigimde gidip kendi begendigini almıs beyaz renk kırmızı yoktu die neyse ünv gidene kadar herseyime karıstı ya o elbise güzel deil bu guzel o pantolonun neresi guzel alma onu die tabi o begenmedigi için almazdık çoğu zaman annemle alısverişe çıkmak bir eziyet bende o yokken gidip ne begeniosam alırdım

Back