Tülin Şahine 30 kilo verdiren diyet kral,prens,fakir diyeti

masal_prensesi2011

meleğim hoigeldin dünyama
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2011
428
4
Tülin Şahine 30 kilo verdiren diyet – kral,prens,fakir diyeti
Tülin Şahin daha önceden kendisine 30 kilo verdiren kendi diyetini anlattı. Diyette yasaklar çok kısıtlı, tatlılar-tuzlular serbest, uygulaması çok kolay bir diyet. Herkes rahatlıklar hiç acıkmadan bu diyeti yapabilir. Yasak yok denecek kadar az. Çaya şeker atmak yasak çünkü gerek yok diyette tatlı var. Evet yanlış duymadınız bu diyette mantıdan adana kebaba kadar herşey var. Kekler, kurabiyeler tatlılar sınırlı olmak şartıyla serbest.

Tülin Şahin diyetinin en büyük özelliği öğünlerde nasıl beslenileceği yani, sabah kahvaltısını kral gibi yapmak, öğle yemeğini prens gibi, akşam yemeğini isse çok hafif tutmak yani fakir gibi beslenmek.

Tülin Şahinle moda programda kendisine çok çok önceleri 30 kilo verdiren bu diyeti anlattı. Tülin şahin şuna hiçbir diyet yapmadığını, sporunu eksik etmediğini söylüyor. diyet yapmıyor sadece yediklerine dikkat ediyor.

Diyeti uygulaması çok kolay sadece saatlerini ayarlamak gerekiyor, sabah kahvaltısını kaçırmamak çok önemli. Uyandıktan sonra ilk bir saat içerisinde kahvaltı mutlaka yapılması gerekiyor. Bir saat içerisinde kahvaltıyı yapmazsanız tren kaçıyor, vücut ne yerseniz yiyin depolamaya başlıyor. Kahvatıyı çok sıkı yapabilirsiniz, kahvaltı günün en önemli öğünü. Tatlılar, reçeller, ballar serbest. Beyaz ekmek yasak, 4 dilime kadar esmer ekmek tercih edebiliyorsunuz. Kibrit kutusundan büyük peynir, bir yumurta, tüm mesvim yeşillikleri ve zeytin serbest. eğer ben klasik kahvaltı istemiyorum diyorsanız meyve salatası ve badem yeme seçenekleriniz var. Kahvaltıda çaya şeker yok. Zaten gerek yok çay şekeri çok gereksiz bir ekstra kalori. Meyve salatasına şeker yasak, meyve zaten kendisi şeker içeriyor.

Tülin Şahin Diyeti – örnek kahvaltı : 08.00
•1 yumurta
•4 dilim esmer ekmek
•mevsim yeşillikleri
•10 zeytin
•2 dilim sevdiğiniz peynir
•bal, pekmez yada reçel
•1 dilim pasta yada tatlı yada kurabiye
•şekersiz çay
Öğlen yemeği sabah kahvaltısından sonra en önemli ikinci öğün. Tülin Şahin, Tülin Şahinle moda programında kendisinin nasıl 30 kilo verdiğini anlatıyor. Tülin Şahin diyetinde, kral-prens-fakir diye adlandırılan ana öğünlerle beraber 3′te ara öğün yapılması gerekiyor.

Tülin Şahin Diyeti – örnek ara öğün: 10:30
•1. Seçenek şekersiz kahve + 3 kurabiye
•2. Seçenek 1 meyve + yoğurt + badem
•3. Seçenek 1 meyve + fındık
Öğle yemeğinde de gerçekten her canınız istediğini yiyebilirsiniz, önemli olan saat 13′ten önce yemek. Öğleden sonra yediğinizde kaloriler harcanamıyor ve kilo olarak depolanıyor. Vücudumuz bir makina gibi, ve yakıt için doğru besinlere ihtiyaç duyuyor. Fazlası ise vücutta yağ olarak depolanıyor.

Tülin Şahin Diyeti – örnek öğlen yemeği: 12:30
•1.Seçenek 1 tabak mantı + salata
•2.Seçenek adana kebap + salata
•3. Seçenek 1 tabak etli yemek + salata
•4. Seçenek 1 tabak sebze yemeği + yoğurt
•5. Seçenek 1 porsiyon balık + salata
Tülin Şahin Diyeti – örnek ara öğün: 16:00
•1. Seçenek 1 dilim pasta + şekersiz çay
•2. Seçenek 3 kurabiye : şekersiz kahve
•3. Seçenek meyve salatası + yoğurt + badem
•4. Seçenek 1 meyve + ceviz
•5. Seçenek meyve salatası + fındık
•6. Seçenek 1 küçük paket tuzlu kraker
•7. Seçenek 1 paket bisküvi
•8. Seçenek 1 küçük çikolata
Tülin Şahin Diyetinde akşam yemeği ve sonrası ara öğünü hafif tutmak yani fakir gibi beslenme çok çok önemli. Akşam yemeğine yüklenirseniz anında kilo alıyorsunuz. Akşam yemeklerini salata ızgara zeytinyağlı gibi yemeklerle atlatmak zayıflamak için çok önemli. akşam yemeklerinde olabildiğinizce hafif tutacaksınız. Hem formunuz hem cildiniz hemde saçlarınız için doğru beslenmek çok önemli. Tülin Şahin bu diyeti uyguladığınızda zayıflamaya başlayacağınızı, sonrasında formunuzu koruyacağınız söylüyor. Cildiniz güzelleşecek ve saçlarınız parıldayacak.

Tülin Şahin Diyeti -örnek akşam yemeği: 18:00
•1. Seçenek 1 tabak zeytin yağlı türlü + yağsız salata
•2. Seçenek 1 porsiyon ızgara tavuk + yağsız salata
•3. Seçenek 1 porsiyon haşlanmış tavuk + yağsız salata
•4. Seçecek 1 kase çorba + yağsız salata
Tülin Şahin diyetinde en son öğün akşam yemeğinden sonraki ara öğünde meyve yoğurt ve bademden başka hiçbirşey yenilmeyecek. Bu kurala uyarsanız zayıflayabiliyorsunuz. Sabah uyandığınızda kendinizi çok iyi hissediyor, ve daha mutlu oluyorsunuz. Tülin Şahin diyetiyle yazdan önce tüm kilolarınızdan kurtulabilir yaza ince ve formda girebilirsiniz.

Hiçbir diyet sporsuz olmaz . Tülin Şahin bahanelerinizi kaldırmanızı ve sporla diyetinizi desteklemeniz gerektiğini söylüyor. Hasta olup yatmadığınız sürece sporu bırakmamalısınız. Hiç birşey yapamıyorsanız hergün yarım saat yürüyün ve size kattıklarını görün. Zaten bir süre sonra vücudunuz sporu isteyecek ve ve bu yarım saati arttırmak isteceksiniz.

Tülin Şahin Diyeti – örnek ara öğünü: 20:00

•1. Seçenek bir kase meyve salatası + yoğurt + 2 badem
•2. Seçenek 1 meyve
Tülin Şahin son olarak diyetinizle beraber en az 1.5 litre su içmeniz gerektiğini söylüyor. Her diyette olduğu gibi Tülin Şahin diyetinde bol bol su içimeniz zayıflamak ve vücuttaki toksinlerin gitmesi için çok çok önemli

Tülin Şahinden 10 Altın Kural
•Her fırsatta merdiven çıkın. Merdiven çıkmak kalçayı sıkıştırmanın en iyi yoludur
•İstediğinizi yiyin ama porsiyonlarınız küçük olsun.
•Zayıflayana kadar, zayıf olduğunuzu hayal edin.
•Spor haricinde de bol bol, her fırsatta yürüyün.
•Yemek yedikten sonra beyinden doyma sinyali 20 saniye sonra gelir, bekleyin.
•Ne olursa olsun ben bunu başaracağım diye düşünün. İnanmak başarmanın yarısıdır.
•Sürekli “kilo vereceğim” düşüncesiyle kendinizi yiyip bitirmeyin.
•Elinizi oyalayın. Abur cubur yemek istediğinizde dergi, kitap okuyun, bulmaca çözün, örgü örün. Televizyon izlemek yerine açık havada yürüyüş yapın.
•Bir şey yemek istediğinizde “gerçekten aç mıyım?” diye düşünün.
•Yemeğinizi yavaş yiyin. Her lokmayı 20-22 kere çiğneyin.

aslında zor değil gibi gözüküyor fakat akşamlar yokmu o akşamlar!

Ben zaten işten saat 7 de çıkıyorumm eve gitmem 8 oluyor....

Hep bu akşamlar beni yakıyor zaten...

Diyet yapan biri icin kahvaltida listelenenleri yedikten sonra ustune bir dilim bile olsa pasta yemek asla kilo verditmez. Bir dilim pastanin en az 500kcal oldugunu goz onunde bulundurursak. Ayrica her diet stili her bunyeye iyi gelmez. Diyet yapilacak olunursa ciddi anlamda, oncelikle kan grubunuza uygun yemek listelerinin goz onunden gecirilmesi lazim mutlaka. O yuzden bu listeyi ve icerigini kendinize gore tekrardan degerlendirmenizde fayda goruyorum.

Ben de bu diyete yarin baslayagim. Ins. iyi gecer. Bu diyetin süresi ne bilen var mi ... Bir de cikolatasiz duramiyorum napicam ben yaaa

Bu diyeti yapan yok muuu? Ben basladim 2.gunum tartilmadim ama zayiflamis hissediyorum:))

bende çok merak ediyorum gerçi eşim aynı yöntemle zayıfladı hep banada böyle yap diyor ama sanki işe yaramazmış gibi geliyor eğer işe yararsa bizede haber et bende başlıcam

bende çok merak ediyorum gerçi eşim aynı yöntemle zayıfladı hep banada böyle yap diyor ama sanki işe yaramazmış gibi geliyor eğer işe yararsa bizede haber et bende başlıcam

bi hafta dayanabildim zayıfladım ama akşamları çok halsiz kaldım fakir olayını abartmış olabilirim:) akşamları baya bi aç kaldım.daha önce diyetisyene gitmiştim o listeye döndüm tekrar.

Ben bu diyet listesini 4 gündür uyguluyorum. 4 günde 1.7 kilo verdim. Günlüğüm de var beklerim kızlar. .

Merhaba ben bu diyete bu gün başladım şuan sabah aç karnına 58 kiloyum hedefim 50 olmak boyum kısa ve balık etliyim, yani ne kdr kilo versemde zayıf kategorisine giremiyorum bakalım sonuç ne olcak haftaya pazar kaç kilo olduğumu buraya yazıcam görüşürüz :)

X