seni cok iyi anliyorum benim de 2009-22 arasinda calistigim iste işigim sönmüştü. oyle ki işten ayrıldım birkac ay geçti, beni görenler "ne yaptin yüzüne, parliyorsun" falan demislerdi.
cidden kötü iş ortami insanin enerjisini emiyor.
ama sana birsey soyleyeyim mi? o ortamdan ciktiktan sonra ilginc bir sekilde cogu sey siliniyor ve guzel anilari hatirliyor, hatta özlüyorsun
benim oda arkadaslarim cidden beynimi küçültürlerdi. 23 yasinda evlenemedim diye aglayan, dayak yedigi sevgilisine dogum gununde saat alan insanlar vardi, patronum kıro'nun sözlük anlamiydi. cok kaotik bir is yeriydi devamli bir kaos cikardi, beraber calistigi dostlari dosya calardi, iyi elemanlar kucuk kucuk belli olmayacak rakamlarda masraflar girip sirketi hortumlardi, adami satar bilgilerini dusmanina verirlerdi falan. hep bir kaos vardi. yeni tanistigim kim bana isimi sorsa "iyy is yerinde calismaya zor tahammul ediyorum, bir de is disinda konusamam" der ne js yaptigimi bile söylemezdim

ama ilginc bir sekilde simdi orayla ilgili hep mutlu anilarim var, hep eglenceli anlar var. hatta yakin zamanda kizlarla bulustuk o kadar eglendim ki - bir sonraki bulusmayi benim evde yapacagiz.
sana tavsiyem hicbir seyi kisisel almamaya calis.
o yaygarayi cikaran kadin salak salak davraniyor ama sana degil, oradaki hemsire figürüne . hic umursama icinden "mal" de gec. ben de o işteyken bazen cook sinirli insanlar arardi. cunku atiyorum bugunun degeriyle bir milyon para kazanmis adam bizim sayemizde. ikiyuzelli bini konisyon, kalanini adama vermemiz lazim ama resmi sure 45 gune kadar.
boyle olunca bizim patron 44 gun o paralark faizde tutar son anda oderdi. insanlar da tabii kj paranin geldiğini ogreniyor ille de parayi isterdi - dolandirici misiniz diye neler neler soylerdi. hic mesela kisisel almazdim "hakkaten bizim patronun dalyaprakligi, ben neler diyorum adama bu telefondaki de diyebilir, bana ne. hakli adam" modunda oluyordum. sirkete yapilan hicbir elestiriyi üstüme almazdim çünkü ben isimi duzgun yapıyorum . bir yanlisim olduysa da beni denetlemek icin para alan - son imzayi atan insanlardan donmesi gerekiyordu. o sallabas okumadan imzaladiysa bu benim sucum degil. sonucta benden cok maas aliyor ve son imza onun hakki:)
gibi gibi - kendimj sürecin disinda tutmaya çalışıyordum.
sana da onu tavsiye ederim.
is degistirmeyi dusunme çünkü inan manyak her yerde manyak
sen zannediyor musun o olay çıkaran kadin markette de toksik degil ya da bankada da kavga cirarmiyor? avukat olsan o kadin gibiler avukata da hakaret ederdi.
toksik insandan kacis yok