Tükendim

• Konu Sahibi Konu Sahibi badey
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
B hücreli indolen lenfoma. Rituximab ve kemoterapi alıyor. Kortizon kullanmıyor. Gerekli tüm testler yapıldı.
Rituximab çok çok etkili bir ilaç akıllı ilaç diye geçiyor biliyorsunuzdur. Üstelik çok ciddi çalışmalar devam ediyor. İnşallah size önerilen gıda ve yaşam stiline dikkat eder, şifa olduktan sonra da beslenme ve hayat tarzınızı düzenlerseniz (kastettiğim sigaradan uzak durmak, Akdeniz tipi beslenme ve egzersiz içeren yaşam tarzı, belki de böyle yaşıyorsunuzdur bilemiyorum) inşallah hastalıkta bitmiş gitmiş olur.
Kemo sırasında gergin oluyor insanlar çok normal, hislerini anlamaya çalışın ve konuşun eşinizle. Tutmasın içinde hiç bir şeyi.. Emin olun sizin kaygılarınız onda ziyadesiyle vardır. Konuşun, karşılıklı anlayışla geçer bu zor günler. Lenfoma hastası kişiler diğer kanser türlerine göre daha iyi geçiriyor bu süreci inanın. Beslenme, temizlik ve sosyal mesafe ile bu süreç bir kaç ay içinde bitecek. Siz olasılıklara değil şuan da yaşadığınız durumlara odaklanın. Zaman geri gelmiyor, gelecekte garanti değil. Anda kalmaya çalışın. Zihninizi arındırır, dinlenin...
Geçmiş olsun.

Teşekkür ederim, her şey çok güzel olur inşallah.

Teşekkür ederim, her şey çok güzel olur inşallah.
İnşallah. Allah gebeliğinizi de, bu hastalık sürecini de sizin için kolaylaştırsın. Yuvanız feraha kavuşsun en kısa zamanda. Evinizin neşesiyle beraber nice sağlıklı yıllarınız olsun

Her kanser ölecek diye bir şey yok
Kuzenimin eşi kanseri ağırdı durumu yendi trafik kazası sonucu vefat etti
Bilemezsiniz ne olacağını
Rabbim imtihan ediyor herkesi
Acil şifa diliyorum eşinize

öncelikle Allah kimseye çekemeyeceği derdi vermezmiş, yaşadığınız şeyler çok üzücü evet. ama siz bir bebek istemişsiniz, niyetine girmişsiniz ve hamile kalmışsınız. sonrasında ne yaşayacak olursanız olun Allah size nasip etmiş. bizde istiyoruz, tedavi oluyoruz şu anlık olumlu sonuç alamadık. ama insanın başına ne geleceği belli değil, hiçbirimizin bir saniye sonrasının garantisi yok. insanlar 15 saniyelik bir depremde de ölebiliyor. bence bunu düşünmekten çok eşinize bol bol moral olun, keyfini yerine getirin, iyileşeceğini düşünün. inşallah eşiniz atlatır ve bebeğiniz de sağlıkla dünyaya gelir

Bence dirayetli olup;çocuğu doğururum..Kürtaj yaptırarak eşimi bu zor süreçte üzmem..Çok bunalırsam rapor alırım..ve sakıncası yoksa psikolojik destek alırım..eşime ne kadar güçlü ve sevgi dolu olduğumu,yanında olduğumu ifade ederim.

Allah eşinize şifa versin, bu kötü hastalıktan ölen kadar kurtulan da çok fazla. Lütfen iyi olanı düşünün.
Sizde bilirsiniz ki bu süreçte yüksek moral ilaç etkisi gösterecek eşinizde. Bu bebeğin varlığı belki de bunun için şimdi çıktı ortaya. Hayatta tesadüf diye bir şey yoktur unutmayın. Var olan herşeyin bir sebebi vardır.

İki çocuk annesiyim, bir kaç sene önce eşimi şakalaşarak uğurladıktan 2 saat sonra kalp krizinden hastaneye kaldırıldığı haberini aldım. 40 yaşına bile basmamıştı daha, 4-5 günlük yoğun bakım sürecimiz oldu. Dışarıda onu beklerken yaşadığınız endişelerin hepsi benimde aklımdan geçti. En çok çocuklarıma ne derdim kısmı nefesimi keserdi. Çok şükür atlattı ama o gün tüm hayatım bu 2 saat içinde değişebilirdi de. Hayatta hiç bir şeyin garantisi yok.

Bir kaç sene sonra bu kötü hastalık hayatınızdan çıkıp gitmiş, parkta mutlulukla oynayan çocuğunuzu el ele izlemeniz için dua edeceğim. Sizde hep bunlara odaklanın, "dil kaderin mührüdür" sözü hep aklınızda olsun.

Neden olumsuza odaklanıyorsunuz ki? Belki bebek size şifa gibi gelecek. Hem kanseri atlatan bir sürü insan var neden eşiniz de atlatmasın zor bir dönem ama olumluya odaklanmaya çalışın lütfen

Allah sağlık afiyetinizi, huzurunuzu daim etsin.. Yüreğime dokundu mesajınız.
Sevgiler

Lenf kanseri yenilmesi en kolay kanser turlerinden biri.

21 yasinda üniversite ögrencisiydim lenf kanseri oldugumu ogrendigimde.

Kemoterapi radyoterapi hepsini aldım. saclarımıda kaybettim. İyi olacagıma saclarimin geri uzayacağina hep inandim cok sukru atlattim. 10 sene gecti ustunden.

Onecelikle evet zor bir donem. ilaclar hormonal dengeyi bozduğu icin esiniz asiri sinirli olabilir. durup duruken aglayabilir duygu durumları karısabilir.

Siz de hamilesiniz. Etrafınizda size yardim edecek buyuklariniz varsa yardim isteyin. gelsinler yaniniza size destek olsunlar. Hemde çalışıyormussunuz sizin icin zor bir surec.

Bebek konusuna gelirsek. O bebek size verilen bir nimet. Cünku kemoterapi ve radyoterapi esinizin spermlerini etkileyecek. Benimde zamaninda yumurtaliklarimi etkiledi doktorlar cocugun olmayabilir dediler sukur ben bebek sahibi oldum ama erkekleri cok daha fazla etkiliyor.

Yani siz bu bebeği aldırırsanız ve esiniz iyilesince tekrar bebek sahibi olmak isterseniz bebek sahibi olamayabilirsiniz ve aldirdıgıniza pisman olabilirsiniz.

Ayrica o bebeği aldirmak esinize ben senden umidi kestim bebegide yalniz buyutemem o yuzden aldirdim mesaji verir ve bu onu yıkar.

Esinize iyi olacağını ve beraber bebeğinizi buyuteceğinizi soyleyin ve sizde buna inanın. Evet cok zor kolay degil ama ayakta durmanız esinize moral vermeniz lazım.

Eşinizle bu konuyu paylaştınız mı? O ne diyor? Çok geçmiş olsun.

Esin aldığı ilaçlardan dolayı sinirli olabilir, belki antidepresana ihtiyaci olabilir, bazı antidepresan yemek yemeye ve uykuya da yardımcı oluyor, doktorunuza sorun bence

Merhaba oncelikle cok gecmis olsun size mesaj atmaya çalıştım ama atamadim. Birkac soru sorabilir miyim? Bende lenfoma hastasiyim ve daha 1.kur kemoterapi aldim fakat psikolojik olarak bitik bir durumdayım

Allah korusun hic bir şekilde kötü düşünme bol bol dua et
Benm annem babam öldüğünde 22 yaşındaymış biri 1 yaşında (ben) beri karnında 2 aylikmis ki o zamn böyle imkanlarda yok para yok pul yok ama şükür bu yasa getirdi okuttu evlendirdi falan iste
Annemde kemoterapi aldi canm annemden ümitleri yoktu doktorların kanser değildi ama durumu çok kötüydü biz kemoterapiden sonra soğuk vişne suyu veriyorduk o iyi geliyormuş surekli kefir içerdik kendini toparlasin diye bunun gibi şeyler yaptık asla annemi aynaya göstermedim kendisini o süreçte hiç görmedi banyoya bile ya benle girdi ya kardeşimle

Merhaba oncelikle cok gecmis olsun size mesaj atmaya çalıştım ama atamadim. Birkac soru sorabilir miyim? Bende lenfoma hastasiyim ve daha 1.kur kemoterapi aldim fakat psikolojik olarak bitik bir durumdayım
Çok geçmiş olsun asla umitsizlege kapılmayın bence bol bol dua edin

Çok geçmiş olsun asla umitsizlege kapılmayın bence bol bol dua edin
Cok tesekkur ederim ama her sey o kadar ust uste geldi ki ve kemoterapi gercekten bende cok yan etki bıraktığından ne yapacagimi sasiriyorum suan bile sirt ve bel agrim beni uyutmuyor :/

Tıp çok ılerledı .Bebek demek mutluluktur.Moral çok onemlı .Ablam yıllardır bebek ıstıyor.Tek tüpü patladı 2. Bebegını 4 haftalıkken kaybettı .Sizide anlıorum .Her sey ust uste gelmış .Umarım her sey çok guzel olur hayatınızda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…