Tükendim

• Konu Sahibi Konu Sahibi badey
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

badey

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2021
8
4
1
33
Merhaba. Ben buraya derdimi paylaşmak için yeni üye oldum.

3 yıllık evliyim. Uzun bir sevgililik döneminden sonra evlendik. Kariyerlerimizde istediğimiz yere geldik. Kazancımız uygun duruma geldi. Anne baba olmaya karar verdik. Çocukları çok seviyoruz. Denemelere başladık. Bir süre sonra eşimle ilgili yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu fark ettik. İki ay önceyse eşimin lenf kanseri olduğunu öğrendik. Çok üzüldük. Eşim dedesini ve amcasını kanserden kaybetmiş. Doktor onun durumu için umutsuz konuşmadı ama ailede böyle bir genetik miras olunca korkuyor insan.

Çok geçmedi, iki hafta önce ben hamile olduğumu öğrendim. Şu anda 7 haftalık hamileyim. Tükendim. Bir bebeğim olmasını çok istedim ama şimdi onunla ne yapacağımı bilmiyorum. Eşiminki zor bir süreç. Her şey olabilir, onu kaybedebiliriz. Bunu düşünmeye bile dayanamıyorum. Öyle bir şey olursa naparım bilmiyorum. Bu durumda bebeğim babasız büyümek zorunda kalırsa o napar? Ben nasıl bir psikolojide olurum? Ona yetebilir miyim? Onu babasız dünyaya getirmek nasıl olur? Hiçbir zaman bunları düşünmek zorunda kalacağım aklıma gelmemişti.

Bunun dışında günler çok zor geçiyor. Bir gün stop edeceğim. Yoğun çalışıyorum. Mide bulantılarım beni zorluyor. Eşim kemoterapi alıyor. Yan etkilerini bilenleriniz vardır. Sürekli midesi bulanıyor. Sürekli kusuyor. Zayıfladı, gözlerinin feri gitti. Bir de çok sinirli. Birden köpürüyor, hiç yoktan bağırıp çağırıyor, bazen çok kalp kırıcı oluyor. Zaman geçince geliyor sarılıyor, özür diliyor ama... Biliyorum ilacı yüzünden böyle ama dayanamıyorum ben de bazen. Ağlamamak için kendimi çok zor tutuyorum. O çok sevdiğim saçlarını yastığından toplamaya dayanamıyorum.

Asıl aklımı meşgul edense, ben bebeğimi çok istedim. Onun için çok hayal kurduk. Ama işler karıştı. Söylemeye dilim varmıyor eşime bir şey olursa ben bebekle naparım ? Dayanabilir miyim ? Bir çocuk nasıl babasız büyür. Eşim sağlığına kavuşsa bile bu çok uzun ve yorucu bir süreç olacak. Ben hamilelikle bu süreci aynı anda sırtlayabilir miyim? Belki bebeğin ilk aylarında hem ona hem bebeğe bakmak zorunda olacağım. Hem de çalışacağım. Yetebilecek miyim bilmiyorum şimdiden tükendim. Bu yüzden birkaç gündür kürtaj mı olmalıyım diye düşünüyorum. Çok isterdim bir bebeğim olsun ama bencil davranmak da istemiyorum. Yazık etmek istemiyorum ona da kendime de. Özellikle ona. Bu karmaşada heba olup gitmesin, bir ömür yüzüne baktıkça suçluluk duyarım o zaman.

Çok daraldım, bunaldım. Bana bir akıl verin lütfen.

Kanserin en sağlam ilacı moraldir mutluluktur bu bebeğin eşinize ve size moral olarak geldiğini düşünmelisiniz olumsuz düşünmeyin güzel düşünün güzel olsun bebeğiniz ve eşinizle birlkte sağlıklı huzurlu mutlu hayal edin kendinizi ve eşinize moral verin evvela kendiniz inanın buna kanseri atlatan milyonlarca insan var eşinizde bu kişilerden biri olur umarım çok geçmiş olsun bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız umarım eşinizle el ele

Geçmiş olsun

Bebeğe ilişkin yorum yapamam

Lakin bir arkadaşımın hayatını azıcık anlatayım

Bir oğlu varken o ilkokula başladığında ikinci bebeği yapmış

İkinci bebek doğduğunda eşine kanser teşhisi konulmuş

Çok ağladım bari bu ikinciyi doğurmasaydım vs demiş

Eşi iyileşmişti tanıştığımızda yaşı 50 ye yakın bir sıkıntısı yok

Bu süreç çok zor ama lütfen sakin olmaya çalışın
Kaçıncı evre belki o 3 ay sonra bile tedavisi tamamlanabilir
Kemoterapi sırasında insanlar çok sinirli oluyor, dahası ağrıları da oluyor, o yüzden alttan almaya devam etmenizi kişisel algılamamanızı öneririm
Allah şifa versin
Benim babam atlattı bunu 58 yaşında yakalanıp
Güzel düşünün

Evet zor bir süreç Allah yardımcınız olsun. hem hasta bir eş bakıma muhtac.. üstüne hamilelik ve çocuk bakmak zor olabilir ailelerden yardım isteyemezmisiniz? Eşiniz ölürse diye çocuk aldırmazdim yerinizde olsam eşiniz trafik kazasındada ölebilir bir anda yarına çıkmaya garantimiz yok .belki eşiniz çok cobuk iyileşecek ve onunda vicdan azabını duyabilirsiniz yillarca neden aldırdım diye...acale karar vermeyin derim ...

Zor durum.Allah yardımcınız olsun
Çok istemissiniz Allah da size çocuk bağışlamış
Anne karnında eşiniz başka bir durumdan da olebilirdi.o zaman ne yapacaktiniz?
Bunu beklenmedik bir durum gibi düşünün.

Merhaba, bizde evliliğimizin 2. Yılı, 2020 temmuzda eşimin lenfoma olduğunu öğrendik. Elhamdülillah şifa ile bitirdik süreci. Biz de bebek denemeye başlayacaktık temmuz ayında ancak nasib olmadı. Velhasıl geldik bu güne. En son kasımda aldı kemoterapiyi ve 6 aydan sonra doktor deneyebilirsiniz dedi. Nasib bakalım neler olacak.
Siz hem nimet hem zahmetle imtihan oluyorsunuz şu an ancak sabredin, incitmeyin birbirinizi. Allah tüm olasılıklardan büyüktür. Hayatımızın seyri için bile hiç bir şeyi net konuşup ön göremezken, hastalık için de kesin konuşmayız. Tıp çok ilerledi. Tedaviler çok etkili. Ve kolay değil elbet bu süreçler ancak moraliniz iyi olmalı ve elinizden geleni yapmanın rahatlığını hissetmelisiniz. Ölüm mü? Allahın takdiri. Ölüme sebep çok, bu hastalık olmak zorunda değil ki... Bu yüzden biz ölümü değil nasıl yaşayacağımıza bakacağız. Zira bunu yönetebilir. Allah bizlere eşlerimizle, sevdiklerimizle beraber hayırlı afiyetli ömürler ihsan etsin.

️ Ayrıca hayırlı olsun, size bebek nasib olmuş hem de kemoterapi alırken. İnşallah bu sebeple kontrollerinizi aksatmayın.
Eşinizin alt türü nedir, evresi nedir?
Ona göre daha doğru konuşabilirim. Önerilerde bulunabilirim.

Allah korusun ama kimse eşim bir ömür yanımda olacak diye bebek kararı almıyor.. Böyle bir kesinlik yok.
Bebek doğduğunda ansızın bir kazada da babasız kalıp büyümek zorunda kalabilirdi.

Elbette her şekilde zor.
Duygu durumunuzu hem anladım hem bu karmaşayı yaşamanıza çok üzüldüm.

Yerinizde olsaydım ne yapardım kestirmek de zor.
Ancak ailelerden destek alma şansınız olmaz mi?
Neden kimsesizcesine umutsuzsunuz.

Bu hastalığın en büyük ilacı moral.
Eşinize bebegin iyi gelecegini umuyorum.
Aldırmaniz ise tam tersi etki edebilir. :/

Şifa diliyorum.
Umarım her şey yoluna girer..

Bir de modern insanın yanılgısı şu: her şeyin istediği gibi olacağını zannediyor. En ufak şey de depresyon, bunalım beliriyor. Halbuki, her şeyin mükemmel olacağını kim garanti etmişti. Evet her şey güzel olsun, incinmeyelim diye umuyor, istiyoruz. Ama ayaklarımız yere basmak zorunda. Biz şu koskoca kainatta minik bir detayız. Varoluşumuz çok değerli, ancak her şey değil. Ve o bebek siz istediğiniz için olmadı. Allah dilediği için oldu. Ondan vazgeçmeyi düşünürken daha rasyonel değil, geniş düşünün. Hastalıkta hususen eşlerimize verilmedi. Nedenini, niçini bilemeyiz. Ancak tüm bu verilenler karşısında biz ne yapıyoruz önemli olan o. İnanıyorsanız eğer Allaha dayanıp güvenin. İnanmıyorsanız benim yazdıklarımı boş verin.

Non hodgkin lenfoma, yavaş ilerleyen, 3.evre

Haklısınız ama bunda böyle bir ihtimalin varlığını biliyoruz ya o benim kafamı karıştırıyor

Non hodgkin lenfoma, yavaş ilerleyen, 3.evre
Eşimin de nonhodgkin, agresif bir türü olan diffüz büyük b hücreli lenfoma, 1. Evreydi. 6 kür R-chop aldık ve şifa oldu hamdolsun.
Eşiniz tedavi olarak ne alıyor? Kortizon vs kullanıyor mu?
Gittiğiniz hastane de testler detaylı yapıldı mı? Süreçle ilgili ne diyor doktorlar?

Haklısınız ama bunda böyle bir ihtimalin varlığını biliyoruz ya o benim kafamı karıştırıyor
Ben şahsen çocuk aldırmaya karşıyım
Hem inancım hem kendi fikrim gereği bu.
Ama siz çocuğu zaten istemissiniz ve eşinizin durumu beklenmedik bir olay olmuş.
Aniden olebilirdi yada birsure sonra ben çocukla senden sıkıldım deyip gidebilirdi
Ben çocuğu kadınin görüyorum daha çok.
Babalar daha çok anneyi tamamlayan ek unsur gibi.

Ailelerden ne kadar destek alabiliriz bilmiyorum. Benim ortaokula giden kardeşim var. Sınav yılında. Onun düzeninin bozulmasını istemezler. Annemler söylemediler bile eşimin hastalığını ve benim bebek beklediğimi. Bu yıl psikolojik olarak kötü etkilenmesini istemiyorlar.

Açık ve net yazayım size o zaman. .. evladım eşimden bir parça diye daha çok sarılırdim yerinizde olsam .. kimin ne olacağını bilemeyiz bir tanıdığım vardı eşi yıllarca hastaydı felç geçirdi yine toparlandı ayağa.. eşinin hiç hastalığı yokken kalp krizi geçirdi vefat etti hala inanamiyorum biz yıllarca kocası hasta ölecek diye beklerken kadın bir anda öldü

Ne şikayeti ile muayene oldunuz çok üzüldüm umarım atlatırsınız ve bebeğinize harika bir hayatınız olur

B hücreli indolen lenfoma. Rituximab ve kemoterapi alıyor. Kortizon kullanmıyor. Gerekli tüm testler yapıldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…