Tükendim artik nolur yardim edin...

kardelenaleyna

Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2013
34
0
6
35
Antalya
O kadar cok bunaldim ki anlatamam. Hayattan hic zevk almiyorum.Hic tahammülüm kalmadi hic birseye. 2 yillik evliyim. Esim basta o kadar cok iyiydiki beni kirmamaya uzmemeye cok dikkat ededi. Su zamana kadar aile problemi cok yasadim. ailele kulturumuz cok farkliydi. Kiskanc bir gorumcem var. Abisini hep cok kiskandi...yapmadigi sey kalmadi anlatsam roman olur. Esim cok ailesine duskun bir insan. Tabiki bu guzel bisey ama karisini cocugunu dusunmeden biseyler yapiyorsa bu cok kotu. Kardesine hep beni ezdirdi. Ailesine birakin buyuklerini kardesine bile cok grursuz. O ona cok saygisizlik yapti. Milletin icinde azarladi. Hep alttan aldi. Ama esim benim gozumde cok kuculdu. Bu benim elimde olan bisey degil. Cunku ben boyle bir aileden gelmedim.ben anneme babama abime agzimi acip birsey diyemezdim ki ne demek millet icinde azarlamak. Kaynim ise cok tembel calismayi sevmez. Esim onun borclarini odeye odeye. Beyaz esyalarina kadar.... ben evsiz kaldim. 5 aydir esimin ailesinde kaliyoruz. Ama bittim artik. Esim bambaska bir insan oldu. Cok kavga ediyoruz ve insanlar karistikca dahada buyuyor. En son olayimiz bana ailesinin yaninda hareket cekti. Saka manasinda yapmis. Nefret ederim boyle hareketlerden. Neyse dedim. O dakika gorumcem dunku kardelenaleynaya yazdigin siirlerin hepsini okudu dedi. Halbuki bir tane okudum. Oda romantikliginin arkasinda bir komiklik vardi. Bakin ya ne komik romantik kocam benim dedim gulmus gecmistim. Esim gorursun sen bir daha yazarsam diyip tersledi beni. Ben de yanina sokulup isteyenler istediklerini aldiklari icin kina yaksinlar dedim. Gorumcemede yanlizken neden bunu abine soyluyosunki bak kavga ettik dedim... aaaa ondan mi dedi. Belki bu son olay pek bisey degil ama bende birikti tasiyamiyorum olanlari. Gonder beni turkiyeye biraz ayri kalalim buna ihtiyacim var diyorum fakat gondermiyor.Ben eski esimi istiyorum ve istiyorumki ben beni kaybetme korkusu olsun. Ama birakip gidemem cunku bir kez denedim bebegimi vermedi bana... napicam ben Allah rizasi icin yardim edin bana. Ama nolur alttan al sen ilk once adim at konus demeyin bundanda cok yoruldum.

ben senın yerınde olsam gorumceme bu kadaryuz vermezdım hele kı benden kucuk haddını bıl derdım esın durduramıyosa sen durdur bu arada kac yasında gorumcen?

Aslında bakınca eşinle arandaki sorunlar hep ailevi gibi görünüyor. Eşinin ailesine karşı aşırı düşkünlüğü, ailesinin size haddinden fazla müdahale etmesi eşinle ikinizi birbirinizden uzaklaştırmış ve bu böyle artarak da devam eder. Ailesinin hani görümcenin saçma davranışları, kıskançlıkları bir şey değilde eşinin bunları fark edip gereken tavrı almaması sonucunda direk teslim olmuşsunuz onlara. Hep böyle müdahale etmeye devam edicekler hayatınıza, hep rahatsız edicekler seni. Yalnız niye ailesiyle beraber yaşamaya başladınız onu anlamadım. Bu durum sizin aranızı daha da soğutacaktır. Bence iyice bıçak kemiğe dayanmadan öyle bırakayım gideyim olayına girme derim. Bide daha önce oldu bebeğimi vermedi bana demişsin ona da senin adına üzüldüm açıkçası:( Tekrar öyle şeyler yaşamayı göze alma hemen. Geç eşinin karşısına açık açık konuş. Böyle ev üstüne ev olmuyo. Aynı evde yapamıyorum ben. Kendime ait düzenim olsun istiyorum de. Böyle aynı evin içinde sana rahat huzur yok canım. Allah kolaylık versin.

Aslında bakınca eşinle arandaki sorunlar hep ailevi gibi görünüyor. Eşinin ailesine karşı aşırı düşkünlüğü, ailesinin size haddinden fazla müdahale etmesi eşinle ikinizi birbirinizden uzaklaştırmış ve bu böyle artarak da devam eder. Ailesinin hani görümcenin saçma davranışları, kıskançlıkları bir şey değilde eşinin bunları fark edip gereken tavrı almaması sonucunda direk teslim olmuşsunuz onlara. Hep böyle müdahale etmeye devam edicekler hayatınıza, hep rahatsız edicekler seni. Yalnız niye ailesiyle beraber yaşamaya başladınız onu anlamadım. Bu durum sizin aranızı daha da soğutacaktır. Bence iyice bıçak kemiğe dayanmadan öyle bırakayım gideyim olayına girme derim. Bide daha önce oldu bebeğimi vermedi bana demişsin ona da senin adına üzüldüm açıkçası:( Tekrar öyle şeyler yaşamayı göze alma hemen. Geç eşinin karşısına açık açık konuş. Böyle ev üstüne ev olmuyo. Aynı evde yapamıyorum ben. Kendime ait düzenim olsun istiyorum de. Böyle aynı evin içinde sana rahat huzur yok canım. Allah kolaylık versin.

Aynen canim hep ailevi sorunlar yasadik. Ailesini kimse ezdirmez ama insan hakliyi haksizi ayirmali ona gore cevabini vermeli. Beni hep ezmesi cok gucume gidiyor daha da ote kocamda soguyorum. Gozumde kuculuyor. Esimin isi cok iyi caliskan biride ama abisinin borclarini odemekten kirasini odemedi ve evden atildik. Burda ev bulmak cok zor bunun yaninda evi zor veriyolar. Cok ev bulduk ama nasip degilmis hicbiri vermedi bize . Suan aglayarak yaziyorum . Kardesinin yaptiklarini amlatsam cok sasirirsiniz. Baba desen cok iyi biri ama alkolik ickiliyken yapmadigi hakaret kalmiyor tamam diyosun herseye. Anne desen sinjr hastasi hic bir temizlik yapamiyor ve ev biraz daginik olsun hastalandim der. Ya bunlarin hepsine eh diyorum ben cunku alistim bastaki gibi zor gelmiyo ama kocamin hareketleri tavirlari bir bicak gibi yaraliyo beni. Ne yapacagimi bilmiyorum

Maddi sıkıntılar olduğunda insan tabikii de ailesine yardımcı olmakla yükümlüdür ama abimin borçlarını ödeyeyim derken resmen kendi eşini evladını ihmal etmiş, zor duruma düşürmüş, kurulu düzenini bozmuş. Bence bir an önce ev arayıp bulma işlemlerini hızlandırın, durumunuz kısıtlı bile olsa harcamalarınızı kısar gene kiranızı ödersiniz yani. Şu anda en acil olan durum bence kendi evinize çıkmanız. Çünkü eşinin seni soğutacak davranışlarda bulunmasına sebep olan da sürekli ailesi ile bir arada olması. Görümcen, kaynanan, kayınpederin hepsi de ayrı bir çeşitmiş. İşin zor gerçekten. Allah sevdiği kulunu denermiş. Biraz sebat et elbet bununla sonu selamet. Ama eşine şuanki durumundan rahatsız olduğunu belli et. İlk fırsatta kendi evine çıkmak istediğini bilsin.

Ben gerektiginde cok sert konusurum onla haddini bilsin diye. 23 yasinda kendisi.

çok afedersın essek kadar kız olmus terbıyesız abısıyle yengesıne ettıgıne bak hele ya :47: bende 12 13 yaslarında falan zannettım belkı bılmedıgınden yapıyodur dıye dusundum ondan sordum. olsun sen yıne de tavız verme daha da anlamazsa bak sen evlı olsan esın sana bı sıır yazsa benımle paylassan bende gelsem esıne senın yazdıklarının hepsını bana okudu desem kavga etsenız bana karsı ne dusunurrsun dıye sor yanı kendını benım yerıme koy sende evleneceksın etme bulma dunyası gıbısınden belkı anlar hatasını ? sende tepkını koy esın yanındayken de sana bısey derlerse altında kalma cevabını ver esın sana bısey dıyecek olursa ben ezılmek ıcın sıze kolelık etmek ıcın gelmedım gıbısınden cevapla sen susturabılseydın kardesını ben cevap vermezdım de tabı bunları esıne uyarlayarak yap sonra sıddete donusme ıhtımalı falan varsa yapma tabıkı aklıma bunlar gelıyo sımdılık esının karakterını bılmedıgım ıcın de bısey dıyemıyorum kusura bakma ama bence bı evladı anasından ayırmak karaktersızlıklerın en buyugu alınma sakın sadece senın esın ıcın soylemıyorum bunu ama malesef var boyle ınsanlar:47:

cANIM BENİM ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN EŞİNLE MUHABBETİNİ ARTIRSIN İNŞALLAH SELAM VE DUA İLE

Ev ustube ev kurulmaz , ister istemez sorun cikar
Anladigim kadariyla yurt disinda kaliyosun ve evlisin
Bu surecte seni turkiyeye yollasa gercekten biraz havaniz
Degisse eminjm ikinizede iyi gelecek.

Biran once kendi evinize cikmaniz gerekiyor yoksa bosu bosuna evliliginiz sudan sebebler yuzunden bitecek...
zamanla araya soguklukta girer , gorumcenede fazla yuz verme haddini bilsin .. oyle araya mesafe koyki bidaha boyle densizlik yapmasin...

Umarım ki eşin eskisi gibi olur. Belki iletişim problemlerinden kaynaklanıyordur bu olanlar. Şiir olayında yaşandığı gibi, abartılı ve kinayeli bir laf gerçek olarak algılandığından bir probleme sebep olmuş. Tavsiyem eşinle başbaşa zaman geçirmeye çalış (belki biraz yürüyüş ya da dışarda bir çay içmek bile yeter) ve hissettiklerini anlat, ben diliyle konuş ki senin ne hissettiğini anlasın empati kurmaya çalışsın.
Benim ailem ve nişanlımın ailesi de çok zıtlar, evlendiğimizde onlarla yaşamak zorunda kalsam ne yaparım bilmiyorum, düşüncesi bile tüylerimi ürpertti. Allah yardımcı olsun, sabır versin inşallah sana. Bir yuva kolay kurulmuyor, umarım eşin de adım atar sana doğru ve tatlıya bağlarsınız bütün bunları. :)

çok afedersın essek kadar kız olmus terbıyesız abısıyle yengesıne ettıgıne bak hele ya :47: bende 12 13 yaslarında falan zannettım belkı bılmedıgınden yapıyodur dıye dusundum ondan sordum. olsun sen yıne de tavız verme daha da anlamazsa bak sen evlı olsan esın sana bı sıır yazsa benımle paylassan bende gelsem esıne senın yazdıklarının hepsını bana okudu desem kavga etsenız bana karsı ne dusunurrsun dıye sor yanı kendını benım yerıme koy sende evleneceksın etme bulma dunyası gıbısınden belkı anlar hatasını ? sende tepkını koy esın yanındayken de sana bısey derlerse altında kalma cevabını ver esın sana bısey dıyecek olursa ben ezılmek ıcın sıze kolelık etmek ıcın gelmedım gıbısınden cevapla sen susturabılseydın kardesını ben cevap vermezdım de tabı bunları esıne uyarlayarak yap sonra sıddete donusme ıhtımalı falan varsa yapma tabıkı aklıma bunlar gelıyo sımdılık esının karakterını bılmedıgım ıcın de bısey dıyemıyorum kusura bakma ama bence bı evladı anasından ayırmak karaktersızlıklerın en buyugu alınma sakın sadece senın esın ıcın soylemıyorum bunu ama malesef var boyle ınsanlar:47:

Yok canim niye alinicam gercekten oyle o konuda ne diyim allah yardimcim olsun.

Umarım ki eşin eskisi gibi olur. Belki iletişim problemlerinden kaynaklanıyordur bu olanlar. Şiir olayında yaşandığı gibi, abartılı ve kinayeli bir laf gerçek olarak algılandığından bir probleme sebep olmuş. Tavsiyem eşinle başbaşa zaman geçirmeye çalış (belki biraz yürüyüş ya da dışarda bir çay içmek bile yeter) ve hissettiklerini anlat, ben diliyle konuş ki senin ne hissettiğini anlasın empati kurmaya çalışsın.
Benim ailem ve nişanlımın ailesi de çok zıtlar, evlendiğimizde onlarla yaşamak zorunda kalsam ne yaparım bilmiyorum, düşüncesi bile tüylerimi ürpertti. Allah yardımcı olsun, sabır versin inşallah sana. Bir yuva kolay kurulmuyor, umarım eşin de adım atar sana doğru ve tatlıya bağlarsınız bütün bunları. :)

Dedigim gibi bu 4 aydir surekli kavga ediyoruz. Esime evden ciktigimiz ilk gunden beri cok sikildim kendi duzenimi yatagimi istiyorum dedim. Oda anca bir iki ay sonra anladi bunu ev bulmaya calisti. Yoksa hic bir ugrasi yoktu. Ailesinin yaninda cok emirvaki sevgisini belli edemiyo normal olarak buda araya mesafe sokuyo. Baristigimiz zaman guzelce konusuyorum hayatim bak bole yaptilar bu hata sende boyle yaptin. Yok hic birsekilde kabul etmiyo. Hep koruma altinda. Bana kiziyor diyorumki niye abi dun butun yazdiklarini okudu diyo yalan atiyo bide alay edercesine gulerek aklinda kalanlari soyluyo. Oda ne desin kardesim sadece dun romantik oldugumu soyledi.. yalan bu kocaman bi yalan kahkahalari hala kulagimda anlamiyorum haksizi hakliyi ayirmak ve huzurunu bozacak seyleri durdurmak bu kadar zormu bir buyuk olarak...

Canim seni cok iyi anliyorum.ev ustunde ev olmaz.benim esim evimiz oldugu halde beni tam 5 yil kv ayni evde oturttu neymis efendim evde uyuyamiyormus alismis annesinin evine evimiz ona cok sessiz geliyormus bende onun icin ta almanyaya kadar geldim ya ben dedim sende fedakarlik yap diller doktum nafile 5 yil boyunca toplasan en fazla 3 ay gelmisizdir.kaynanam bizim yaninda kalmamizi istiyordu biz gidicez deyince surat bes karis esim burda uyuyxaz deyince bir gülücükler sormayin komsulara bile diyordu onlarda onun gibi zaten oglum bizden uzak oturamiyor bari geceden geceye yatmaya gitseydik oyle zenginde degiliz kirayi veriyoduk öylesine ev ruhlar icin tutulmustu,daha neler .anlayacaginiz cicim ayinin icine etti.

Keske evde kayinpeder kaynana Tek olsa 4 görümce 3 kaynim vardi gelin geldigimde kaynanamin en kucuk oglu
2 yasinda elinde biberon artik siz düsünün (en buyugu esim)kaynanam bizden cevreden cekinmeseydi inan bana gelin geldikten sonra yine yapardi sînîr..,
Bide o evin kirini siz düsünün o kadar cocuk bide bizde bende daginikliga dayanamiyordum hemen toplamaya calisiyordum haliyle kaynana alisti
Simdi evime geldim cok sükür 2 cocugum oldu.esim degisti özür diliyor gecmis icin sacmaladim diyor giden gitti zaten Ama getirileri var aradaki mesafe kayboldu ailesiyle annesi bana yardima gel ev temizligi.Hala evde 4 kizi vardi biri evlendi simdi 3 tanesi boyum kadar 23 21 15 yasindalar onlar uniye gidiyor digeri okulda gel diyor sinir ya kiyamiyor el kiziyim nede olsa bende yeter dedim simdiye kadar alttan aldim ama yetisemiyorum dedim
Artik bir zähmet kalkin diyorum simdi sadece pazarlari ve misafir gelirse uzaktan gidiyoruz anliyacagindayanmiyor

Sana tavsiyem onlarin yaninda esinle Küs bile olsan gösterme.görümcenle pek hasir nesir olma biliyorum ceken bilir Yanina geldiginde al bir gazete oku,zor ama güclü olmaya calis kocana derdini söylerken bile suclayici cümleler kurma-ne yapalim oldu bi kere veya seni cok iyi anliyorum benide bebegini dusun de burdayken Ikinizlede istedigim gibi ilgilenemiyorum bende deyip ev aramayi kesmesin cabucaklastirsin şimdilik canım tek göz olsun pahaliolmasin idarelik yeterki çık o evden kafayı yemeden cocugunla ilgilen parka gorurecem de al çık disarda hava al kendini bağlama eve

İns hersey gönlunce olur zamanla değişiyor bu adamlar ama bizim ömrümüzü yiyiyorlar

yurt disinda hangi ulkedesin.?

Canim seni cok iyi anliyorum.ev ustunde ev olmaz.benim esim evimiz oldugu halde beni tam 5 yil kv ayni evde oturttu neymis efendim evde uyuyamiyormus alismis annesinin evine evimiz ona cok sessiz geliyormus bende onun icin ta almanyaya kadar geldim ya ben dedim sende fedakarlik yap diller doktum nafile 5 yil boyunca toplasan en fazla 3 ay gelmisizdir.kaynanam bizim yaninda kalmamizi istiyordu biz gidicez deyince surat bes karis esim burda uyuyxaz deyince bir gülücükler sormayin komsulara bile diyordu onlarda onun gibi zaten oglum bizden uzak oturamiyor bari geceden geceye yatmaya gitseydik oyle zenginde degiliz kirayi veriyoduk öylesine ev ruhlar icin tutulmustu,daha neler .anlayacaginiz cicim ayinin icine etti.

Keske evde kayinpeder kaynana Tek olsa 4 görümce 3 kaynim vardi gelin geldigimde kaynanamin en kucuk oglu
2 yasinda elinde biberon artik siz düsünün (en buyugu esim)kaynanam bizden cevreden cekinmeseydi inan bana gelin geldikten sonra yine yapardi sînîr..,
Bide o evin kirini siz düsünün o kadar cocuk bide bizde bende daginikliga dayanamiyordum hemen toplamaya calisiyordum haliyle kaynana alisti
Simdi evime geldim cok sükür 2 cocugum oldu.esim degisti özür diliyor gecmis icin sacmaladim diyor giden gitti zaten Ama getirileri var aradaki mesafe kayboldu ailesiyle annesi bana yardima gel ev temizligi.Hala evde 4 kizi vardi biri evlendi simdi 3 tanesi boyum kadar 23 21 15 yasindalar onlar uniye gidiyor digeri okulda gel diyor sinir ya kiyamiyor el kiziyim nede olsa bende yeter dedim simdiye kadar alttan aldim ama yetisemiyorum dedim
Artik bir zähmet kalkin diyorum simdi sadece pazarlari ve misafir gelirse uzaktan gidiyoruz anliyacagindayanmiyor

Sana tavsiyem onlarin yaninda esinle Küs bile olsan gösterme.görümcenle pek hasir nesir olma biliyorum ceken bilir Yanina geldiginde al bir gazete oku,zor ama güclü olmaya calis kocana derdini söylerken bile suclayici cümleler kurma-ne yapalim oldu bi kere veya seni cok iyi anliyorum benide bebegini dusun de burdayken Ikinizlede istedigim gibi ilgilenemiyorum bende deyip ev aramayi kesmesin cabucaklastirsin şimdilik canım tek göz olsun pahaliolmasin idarelik yeterki çık o evden kafayı yemeden cocugunla ilgilen parka gorurecem de al çık disarda hava al kendini bağlama eve

İns hersey gönlunce olur zamanla değişiyor bu adamlar ama bizim ömrümüzü yiyiyorlar

Almanya berlindeyim. Yasadigin cogu seyi bende ilk geldigimde yasadim. Kaynanam bir gun sen birgun buyuk elti gelcek evimi temizlicek dedi. Tamam dedim. Birsure oyle gitti sonra uzaklastim onlardan haftanin bir gunu geldim sadece. Gorumcem hic bisey yapmaz. Herkes ondan korkuyor. Babasina cakarim simdi elimin tersiyle dedigini duydum. Anneme evlilik konusunda sen karismasin kendine gel dedigini duydum. Cok saygisiz ama kimse cevap veremiyor. Bayiliyor diye hastanede sorduk niye hizli nefes alip vermekten kitleniyormus yani bunu bilerek isteyerek yapiyor eminim buna bu yuzden kimse cevap vermiyor. Esim cok grursuz geliyo bana. Ayni sekilde ben davransam benim burnumdan getirir. Artik esim benle tartisirken gozu nefret buruyo sanki yada bana oyle geliyor. Babam icip icip oglumuzu bizden ayirdin bu aileyi sen mahvettin deyip sabah ayilinca birsey hatirlamaz. Bunlar yasandi gecti kinli bir insan degilim. Annemi babamida cok seviyorum. Ama esimin tarafli olmasi hep aileci olmasi beni cok yipratti. Kendimi degersiz hissediyorum. Brn gorumcem yuzundenniki kez ayrilma karari almistim. O kadar buyuk ve agir yaptiklari. Onla icli disli degilim zaten hic olmicak konudan huzurumuz bozuluyo hatta bana diyoki abim demiski bennkardesim. Icin herkesi silerim bu ne demek ya esime sordum yok oyle bisey daha nelerr nelerrr

yazdıklarımı okuyunca aklıma gelen tek soru '' bir kadı nbu hayatı neden kendine layık görür?'' oldu. bak benim ablam var, 3 çocuğuna bakıcı tuttu. kadına bin lira maaş artı sigorta veriyor. geçen bayram kadına bayram temizliği yaptırdı diye işi bıraktı. benim işim sadece çocuk bakmak dedi gitti kadın. sen bide kendi haline bak ne olur, 10 nüfusa bakıyorsun sırf kocanın saçma sapan kaprisleri yüzünden. bu kadar mı kıymetli bu koca arkadaş?? sizi yetiştiren ana babaya yazık değil mi? elaleme köle olasınız diye mi büyüttüler sizi? ne olur alınmayın yazdılarıma ama biraz mantıklı bakmaya çalışın hayatınıza:(

yazdıklarımı okuyunca aklıma gelen tek soru '' bir kadı nbu hayatı neden kendine layık görür?'' oldu. bak benim ablam var, 3 çocuğuna bakıcı tuttu. kadına bin lira maaş artı sigorta veriyor. geçen bayram kadına bayram temizliği yaptırdı diye işi bıraktı. benim işim sadece çocuk bakmak dedi gitti kadın. sen bide kendi haline bak ne olur, 10 nüfusa bakıyorsun sırf kocanın saçma sapan kaprisleri yüzünden. bu kadar mı kıymetli bu koca arkadaş?? sizi yetiştiren ana babaya yazık değil mi? elaleme köle olasınız diye mi büyüttüler sizi? ne olur alınmayın yazdılarıma ama biraz mantıklı bakmaya çalışın hayatınıza:(

Bende senin gibi dusunurdum canım önceleri,evet bu konuda basta çektim ama cok şükür simdi kurtuldum.yurtdisina gelin geliyorsun teksin bir anda cevren yok oluyor,yol bilmez dil bilmez oluyorsun, benim kaynanam biraz fazla oğluna bağlı ve ev işlerinde tembel (onun dısında beni sever,deger verirdi(simdi bozulmaya başlıyor,dolduruşa geliyor)
Evliliği bozmak cok kolay asıl mücadele etmek yoksa evlilik en ufak bir rüzgarda bitirirsek nasıl 20-30-50 yıllara ulaşırız. Bugune kadar gelmis buyuklerimize soralim istersen onlar neler neler gecirmistir.ilk yıllar temeldir oturtana kadar çekersin ama sonra toparlayinca geliyor gerisi üstelik kocam iyi,dürüst,hoşgörü,sabırlı,beni cok seviyordu.
Artık 4/4'lük erkeği bulamazsın hepsinin bir eksiği var önemli olan 4/3'lugu bulabilmek.benim esimin fazlasi vardi ne yapiyim ailesi icin onumu bıraksaydım düşündüğümde olmuştu ama cok sukur bırakmamışim.

Kiyamam sana:( durumuna üzüldüm ama görumceni uzak tutmaya çalış fazla samimi olmamaya bak. Ve ins biran önce kendi evinize çıkarsınız, gerçekten zordur kayinvalide yle yaşamak. Yeni yılın kutlu olsun nice mutlu huzurlu yıllara:7:

Back
X