• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuhaf fobim

polanegri

Nefis-e
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
1.278
8
116
arkadaşlar benim gibi başka biri varmıdır bilmiyorumda ben düğmeye dokunamıyorum.küçüklüğümden beri böyle okula giderken annem iliklerdi lise yıllarında hep içten fermuarlı gömlekler giydim.plastik olan düğmeler özellikle bi ürperti geliyor içim kalkıyor elime yanlışlıkla değsede.gömlek ütülemem asla ütüleyemem.bi tek bendemi var bu yoksa benm gibi olanlar var mı aranızda.düğmeli giysi giyenlere sarılırken işkence çekiyorum düğmelere deymemek için.yazarken bile ürperiyorum yaaa:37::37::37::37::37::37:

arkadaşlar benim gibi başka biri varmıdır bilmiyorumda ben düğmeye dokunamıyorum.küçüklüğümden beri böyle okula giderken annem iliklerdi lise yıllarında hep içten fermuarlı gömlekler giydim.plastik olan düğmeler özellikle bi ürperti geliyor içim kalkıyor elime yanlışlıkla değsede.gömlek ütülemem asla ütüleyemem.bi tek bendemi var bu yoksa benm gibi olanlar var mı aranızda.düğmeli giysi giyenlere sarılırken işkence çekiyorum düğmelere deymemek için.yazarken bile ürperiyorum yaaa:37::37::37::37::37::37:

Her insanın farklı korkusu var, asla garipsenecek bir durum değil..
Ben de kelebeklerden korkuyor ve tiksiniyorum mesela herkse garip geliyor ama ben neler çekiyorum bir tek ben biliyorum :1:
Tabi güldüğüme bakma seninki de benimki de çok çileli bir durum :14::14:

Acaba bir psikoloğa gitsen acaba neden düğmeler..Geçmişte olan bir olay ya da başka bir şey mutlaka bir sebebi vardır..Belki de mümkündür tedavisi :44:

Okuyunca çok şaşırdım.Biraz bakındım.İsmi Koumpounophobia imiş.Bir çok düğme fobisi yaşayan kişi varmış. Genelde kendimi bildim bileli korkuyorum düğmelerden diyenler çok. Hipnozla kurtulanlar olmuş.

alltta yatan psikolojk bi neden olduğunu sanmıyorum.düşünüyorum düşünüyorum yok gelmior aklıma.

alltta yatan psikolojk bi neden olduğunu sanmıyorum.düşünüyorum düşünüyorum yok gelmior aklıma.

bu durumun illa senin geçmişinle yada küçüklüğünle alakalı olması gerekmiyor hatta yüksek ihtimalle alakalı da değildir :) bi psikologa gidersen eğer bu fobinden kurtulabilirsin ama hemen sonuç almayı bekleme biraz sabır gerektiren bi süreç olucaktır..:34:

cnm benimde bi akrabamın kocasının düğmelere karsı fobisi varmıs bende bunu ılk duydugumda cok sasırmıstım..dugmelı hiçbişey giyemiyomus pijama bile alırken cok zorlanıyomus kadın eşine..benimde mesela kedılere karsı cok yogun fobım var hayatım zindan resmen yaz geldı acık hıçbıyerde oturamıyorum:(o yuzden seni anlıyorum fobiler hayatını cok kotu etkılıyo insanın..tedavisi var diyorlar ama cok zor ben bı sure gıttım cook uzun sure devam etmen gerekıyo psikologa o da maddi manevi zorluyo seni:(umarım sen asarsın ama cnm belkı boyutu daha ufaktır senınkının..

yıllardır bu şekilde alışmaya çalışıyorum elimden geldiğince kaçınıyorum değmiyim diye.sürekli yanımda olan eşimide düğmesiz giydiriorm gömlek falan sadece düğünde bayramda özel gunlerde giyer.sağolsn anlayışlı bu durumuma karşı illa gömlek giycem falan demiyor.ama etrafımda bir sürü insan var giyen normal olanda giyilmesi zaten ama sarılmak gerektiğinde felan uzak duruyorum bu seferde yanlış anlaşılıyorum pofff

dokunduğunda ne hissediyorsun peki, çok garip, geçenlerde bir uzman takıntılardan bahsediyordu, adam aradı aynı seninki gibi düğmelere dokunamıyorum dedi.

Çok Şaşırdım..
Benim de Sifona Karşı Fobim Var..
İçi Beni Çok Ürkütüyor..:27:

insanların bazılarında hayatını bile etkileyebilecek fobileri vardır inanın bu durumunuzdan kurtulmanızı canı gönülden isterim kedi fobisi bi kişi olarakdan.benim de korkum kedi bazı insanlar kediden demi korkulur diyolar ama küçümsüyolar fakat hata yapıyorlar.bir çok kişinin fobisi vardır saygı duymak gerekir.sizin benim ve bütün insanların korkularını en aza indir güzel Allahım (Amin).

bu fobimi bilmem ama ben de çakmağı yakamam mesela es kaza evde tek olsam çakmakla işim olsa kurdeşen dökerim resmen yaparım ama elim titreye titreye......asıl konu ateşten korkuyorum aslında ve hep dua ederim yanarak ölmeyeyim diye........ :18:

Canımmmm bende de var o,yalnız benimki plastik değil de metal düğmeler.Metal düğmelere dokunamam ben de.Ortaokul lise yıllarında ceketimin düğmesine iliklemek için bile dokunamazdım.Yani dokunurdum ama içim bi tuhaf olurdu ve elimi yıkama hissi uyanırdı.Şu anda da asla metal düğmeli bir kıyafet giymem,plastik düğme de çok tercih etmem doğrusu.

Aaaaaaa, ya burayı tesadüfen gördüm ve acayip derecede şaşkın durumdayım şu anda..:53::53::53:

yanlış anlamayın böyle fobi mi olur diye bir şaşırma değil, yıllardır tiksindiğim düğmelerden tiksinen başka insanlarında olduğunu görmek çok şaşırttı beni... kimseye derdimi anlatamamış ve yavaş yavaş yenmiştim, benimki gömlek, ceket vs ilikleyemeyecek derecede değil, ama kopuk bir düğme falan gördüğümde elime almak istemiyorum, mesela bizim evimizde bir düğme kavanozu var, annaannemden kalan, içinde bir sürü renk renk düğmeler var, bazen elimi içine atıp karıştırayım diyorum ama hani tırnaklarını duvara sürtmek gibi içimde acayip bi gıcıklık oluyor düşüncesi bile...

benim babam da öyle:)) görmeye bile dayanamıyor

DAyımmmmmmmm :1:
Yorganında düğme varsa yatmaz mümkün değil

Diğer dayımda çatal iğneye dokunamaz...:37:

eşimde öyle midesi bulanır duğmeden boncuktan puldan süsten o yüzden çok kokoş olmama rağmen çok sade giyinirim süssüz renksiz..ha birde kancalıiğne var ona tahammül edemez evden kaçar:50:

çok ilginç. bi fobi gerçekten...
ilk duydum düğme fobisinide...
geçmişolsunmu demeliyim onu da bilemedim:))..ama inş. geçer en kısa zamanda

arabayla yokuş yukarı ve ya aşağı giderken delirecek gibi oluyorum:14: benim için tam bir zulüm bu durumu yaşayan başka birileride varmı neden herkes bana garip garip bakıyo anlamıyorum!!!

4 yaşındaki oğluma gömlek ya da lacoste yaka tişört kazak vb giydiremiyorum. yorgan nevresim düğmeli herşeyden uzak kaçıyor.. geçen kendisinin beğendiği nevresim takımına bi dunya para verdim. düğmeleri görünce bunları çöpe at dedi.. bu nasıl bir fobidir.. inanamadım burada yazılanları okuyunca.. her sabah evden çıkarken kızılca kıyamet kopuyor.. ddüğmeli o giymem diye.. bunaltmıştı beni.. ve sadece şımarıklık sanıyodum.. peki şimdi ne yapmalı:?

Back