- Konu Sahibi agresifkiz
-
Ben guatr hastasiyim. Tsh, t3 ve t4 ume bakiyorlar hep. Sizinki sanirim tavan sinirda. Eger tiroit rahatsizliginiz veya hormonlarinizla ilgili bir sorun varsa ona gore diyet listesi verecektir.
O kadarini bilemem ama referans araligini gecmemissiniz. Doktorunuz sizi yonlendirecektir. Sikinti yapmayin.
Kızlar öncelikle merhaba,
Benim sizlere danışmak istediğim şey şu geçen hafta diyetisyene gitmeye başladım doktor tahlil istedi bir bakalım dedi yaptırdım herşey normal tsh 5.48 pek bir şey anlamadım açıkçası bir fikri olan var mıdır acaba bir sorun teşkil eder mi? Referans aralığında max 6 diyor ama bilemedim
TSH: tiroid stimulan hormon demektir. Sizinki yüksek. Yükselmişse tiroid bezinizin az çalıştığını yani az hormon ürettiğini gösterir. (hipotiroidizm). TSH yüksekken T3 ve T4 normalse hafif tiroid yetmezliğidir. Araştırılması gerekir. Bu tsh yüksekliğiniz kilo vermenizi zorlaştırır ve hatta kilo almanızı sağlayabilir. Geçmiş olsun..
Şimdiye kadar kilo vermekte sıkıntı çekmedim hiç kilolu bir insanım fakat hala tabiki ama 3 ay gibi bir zaman diliminde 15 kilo verdim ama korktum şimdi :18: Peki normal seviyeye düşmesi nasıl sağlanır kilo vermek faydalı olabilir mi? Teşekkür ederim
Eğer yüksek kabul edilirse önce sebebi araştırılmalı sebebe göre tedavi başlayabilir. Belki Dışardan tiroid hormon takviyesi gerekebilir.
Yasmin1985 hangi ilacı ne dozda ve ne kadar süre kullandınız? Sizin T3 ve T4 normal miydi?çok yüksek değil değeriniz sınırın biraz üstü.bende guatır hastasıyım benmde ultrason görüntülerimde herhangi bir sıkıntı yok ama tsh ım 11.7 çıkmıştı 2 ay önce inanılmaz kilo aldım ve kilo veremim durmuştu.şükürler olsun ibrahim saraçoğolunun dereotu kürünü yaptım ve ilacımı kullanarak bu ay yaptırmış olduğum tahlilimde 11.7yken 3.75 e düşürdüm
Canim benim de tiroid nodullerim var ,ama sukur ki degerlerim normal, Tsh ne kadar yuksek ise tiroid o kadar az calisiyor demekmis, bana doktorum oyle aciklamisti,kullandigin ilac zaten hipotiroid hastalari icin,benim nordullerim icin verilmisti o ilac ama nodullerim de kuculme ve buyume olmayinca biraktirdilar bana ilaci, yani sizin anladigim kadari ile tiroidiniz az calisiyor veya sinirdasiniz, soya urunleri ve lahana urunleri bir de iyotlu tuz kullanmamalisiniz.Iyi geceler arkadaşlar ben de bundan bir ay önce endokrin e gittim yapilan tahlillerde tsh hormonum 4.8 çıktı.. bi hafta sonrasi 4.2 ye dustu. Bnada euthyrox 50 mcg verdi. 19 gündür içiyorum. fakat bi kac ay içinde 7 kilo verdim. Sorum şu, tsh nin referans araligindan yuksek olmasi cok çalıştiginimi az çalıştiginimi gosterir. Referans sınırı 4.28 di. Cevaplariniz icin şimdiden teşekkürler
hic normal gelmedi bana, dr ne dedi? adetliyken bakilmasi gerekmiyor ki tiroidebenim tsh 1 ay içinde 1.91 den 4.05 eçıktı normal mi sizce?bi de tiroide adetin 3.günü mü baktırmak gerekiyo?
mutlaka dr u gorundoktoru görmedim tahlil sonucnu aldıktan sonra.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?