• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tsh yüksekliği

aabacz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2016
137
98
98
Merhaba kızlar 2 hafta önce kan vermiştim bugün sonuçlar için doktora gittim tsh hormonum 4.5 çıkmış yüksek olduğunu söyledi düşük olabilir, çocukta zeka geriliği boy kısalığı olabilir hemen müdahale edilmesi gerekiyor endokrin bölümüne başvur dedi çok korktum ve sıra bulamadım ancak yarın gidebilicem 8 haftalık gebeyim bebeğime bi zararı olmuş mudur bu durumu yaşayan bilen var mı aranızda

Canım 2 hafta önce gittiğimde benim de o civarlar da çıktı TSH ama doktorum herhangi bi bölüme yönlendirmedi ilaç verdi bu hafta gittimde kontrole 1.38 olmuştu baya düşmüş olması gereken gibi dedi. Aynı dozda ilaca devam edicem tekrar yükselmemesi için. İçini ferah tut yani ilk başta bende tedirgin oldum ama düzelmicek bişey degil

Merhaba kızlar 2 hafta önce kan vermiştim bugün sonuçlar için doktora gittim tsh hormonum 4.5 çıkmış yüksek olduğunu söyledi düşük olabilir, çocukta zeka geriliği boy kısalığı olabilir hemen müdahale edilmesi gerekiyor endokrin bölümüne başvur dedi çok korktum ve sıra bulamadım ancak yarın gidebilicem 8 haftalık gebeyim bebeğime bi zararı olmuş mudur bu durumu yaşayan bilen var mı aranızda
Bebegine birsey olup olmadigini kimse bilemez. Endise etme. Aklindaki sorulari sorarsin endokrine. Normal degerleri kac . Herhastanenin farkli. Seninki cok yuksek degil ilacla kontrol altina alinir zaten. Farkedilmis tedaviye baslanacak

Merhaba, panik yapma hala sınırlar içerisinde sanırım 5,33 üstü sınırı aşmış oluyor. En kısa sürede endokrin uzmanına gidip, ilaca başlaman gerekecektir. Benimde TSH ım 1,33 bende ilaç kullanıyorum, stres yapman bebeğine zarar verir. İçini ferah tut ama zaman kaybetmeden doktora gitmen lazım

Doktorun sana hemen ilaç vermeliydi. İlk gebeliğimde benimde aynıydı hemen ilaç kullandım düştü. Bi sıkıntı olmaz Can'ım. Başka doktora git sana ilaç versin sonra endokrindr muane olursun geç kalma ama ilaca hemen başla. Ben ilacı nöbetçi eczaneden almıştım hemen

Benim kuzenimede aynı şeyi söylediler hamileliğinde zeka geriliği şudur budur doktorlar konuşurken çok rahat konusup anneyi üzüp strese sokuyolar ama stres yapma kendime kuzenimin çocuğu şuan 10 aylık oldu çok sağlıklı zekasında maşallahı var yani hiç bi rahatsızlığı sorunuda yok banada cmv değerim yüksek çıktığında çol kötü şeyler söylemişlerdi paylaştığım hamilelik fotoğraflarını bile silmiştim o kadar umutsuz konuştular alabiliriz düşebilir ölü doğabilir dediler ama çok şükür bu aya kadar geldik hiç bi sorun olmadı

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için kızlar doktorlar bazen biraz düşüncesiz olabiliyor maalesef düşebilir zeka geriliği olabilir boyu kısa olabilir pat pat saydı bende bakakaldım bugün dahiliye doktoruna gittim 2.5un altında olması gerekir değerinin dedi ve euthyrox 50 mg ilaç verdi hemen başladım en kısa zamanda düşer inşallah. Gebelikte insan çok daha hassas oluyor

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için kızlar doktorlar bazen biraz düşüncesiz olabiliyor maalesef düşebilir zeka geriliği olabilir boyu kısa olabilir pat pat saydı bende bakakaldım bugün dahiliye doktoruna gittim 2.5un altında olması gerekir değerinin dedi ve euthyrox 50 mg ilaç verdi hemen başladım en kısa zamanda düşer inşallah. Gebelikte insan çok daha hassas oluyor
Can'ım düşse bile 25 mg ile gebelik bitene kadar kontrol altında tutuyorlar. Ben 75 e kadar çıktım sonra değerler normal olunca 25 mg ile doğum yaptım. Doğumdan sonra eser kalmadı şükür :)

Banada sürpriz oldu oysaki gebelik planlarken tahlil yaptırmıştım her şey normaldi gebelikte ortaya çıktı rahatsızlığım. 8. haftada öğrenince çok tedirgin oldum geç mi kaldım diye ama yapacak birşey yok bundan sonrası için tedbiri elden bırakmıcaz.. Allah hepimizin bebeğine sağlık sıhhat versin sağlıkla güzellikle kucağımıza alırız inşallah.
Can'ım düşse bile 25 mg ile gebelik bitene kadar kontrol altında tutuyorlar. Ben 75 e kadar çıktım sonra değerler normal olunca 25 mg ile doğum yaptım. Doğumdan sonra eser kalmadı şükür :)

Banada sürpriz oldu oysaki gebelik planlarken tahlil yaptırmıştım her şey normaldi gebelikte ortaya çıktı rahatsızlığım. 8. haftada öğrenince çok tedirgin oldum geç mi kaldım diye ama yapacak birşey yok bundan sonrası için tedbiri elden bırakmıcaz.. Allah hepimizin bebeğine sağlık sıhhat versin sağlıkla güzellikle kucağımıza alırız inşallah.
Geç değil Can'ım Bnde ilk senin gibi tepki vermiştim ama o ilacı mutlaka yemek yemeden tam yarım saat evvel Alman lazım sabah. Bu çok önemli ve asla aksatmaman lazım. Eğer düzenli kullanırsan hemen etki ediyor

Geç değil Can'ım Bnde ilk senin gibi tepki vermiştim ama o ilacı mutlaka yemek yemeden tam yarım saat evvel Alman lazım sabah. Bu çok önemli ve asla aksatmaman lazım. Eğer düzenli kullanırsan hemen etki ediyor
Mutlaka dikkat etcem canım sağolasın

Bir de canım ilk gebeliğinde tsh yüksekliğin vardı gebelikten sonra ilacı bıraktın mı? İkinci gebeliğinde tekrar etmedi mi?

Bir de canım ilk gebeliğinde tsh yüksekliğin vardı gebelikten sonra ilacı bıraktın mı? İkinci gebeliğinde tekrar etmedi mi?
Benim ilk gebeliğimde ortaya çıktı doğumdan sonra üç kere test yaptırdım hiç bişey çıkmadı. Gebe kaldım yine çıkmadı şükür

Benim ilk gebeliğimde ortaya çıktı doğumdan sonra üç kere test yaptırdım hiç bişey çıkmadı. Gebe kaldım yine çıkmadı şükür
Çok sevindim internette bi kere çıkınca ömür boyu ilaç kullanmak gerekiyo gibi bişeyler okumuştum demekki gebelikte olabiliyor.

Canim gecmis olsun oncelikle bende 4 gun once yapildi tahlillerim 3 cikti hamilelerde 1 ve 2 arasi normal dedi doktor bi ilac verdi her sabah kahvaltidan yarim saat once yutuyorum bu hormonun yuksekligi asirihalsizlik yorgunluk yapiyormus bende bunlar vardi Rabbim bebeklerimizi korusun insallah Allah 'a emanet

Çok sevindim internette bi kere çıkınca ömür boyu ilaç kullanmak gerekiyo gibi bişeyler okumuştum demekki gebelikte olabiliyor.
Yok Can'ım doktrom doğumla kaybolur gebelikte çıkan bişey. Vücudunun verdiği Bi yan etki gibi düşün demişti

Back
X