• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Tsh yüksekliği ve hamilelik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
ben doğurana kadar içeceğim euthrox içeceğim haşimato var bende ve zor teşhis edildi.mümkünse bir an önce kontrol altına aldır.troidin düşükle ilişkisi olarak.2 durum var yüksek troid bebeği tutundurmadan düşürüyor.tsh yüksekliği demek vücudun troid hormonuna tepki vermiyor yok sayıyor. buda cenini sağlıksızlaştırıp düşük yaptırabilir.bir arkadaşın 2 düşüğü oldu onun troidleri yavaşlamış.bazılarınında hamileliğin ortasında çıkıyor.tsh yüksekliği o da bebeğin zeka gelişiminde problem olmasın diye yine troid hapı ile kontrol altına alınıyor. arkadaşımın eşinde çıkmıştı kkız bide 19 yaşındaydı hamileyken.hani dersin 35 üstü doğumlarda böyle şeyler çıkar vs diye kimde ne zaman ne çıkacağı belli olmuyor.
Carsamba guni randevum var tum degerlere bakilacak hematolojide. Risk var mi yok ortaya çıkar sanirim.

Tsh'ın gebelerde istenen seviyesi 2'nin altında olmasıdır. Yüksekliği evet sıkıntılı ama çaresiz değil iğne ve ilaçla kontrol altına alınıyor.
Arkadaşım çok daha yüksek değerlere rağmen doktor kontrolünde 2 sağlıklı bebek dünyaya getirdi.

Gebeliğini öğrenir öğrenmez doktora gidersen zaten gerektiği şekilde kontrol altında tutarlar...

Eğer altında trioidle ilgili bir rahatsızlık yoksa iyot içeriği yüksek olan şeyler tüketmemeye dikkat edersen kendin de biraz düşürebilirsin...

Yüksek iyot içerikli takviyeler aldığım için bana da olmuştu... Takviyeleri kesince 2'nin altına indi mesela bende
Tuz u kesersek dusuyormu?

Talesemi başka bir şey
Akdeniz ateşi denen rahatsızlık
Evlenmeden önce siz ve eşinize test yapılır taşıyıcı mısınız hasta mısınız diye
Taşıyıcıların evlenmesi halinde çocuğunuzda çıkma olasılığı yüksek olur

Talesemi başka bir şey
Akdeniz ateşi denen rahatsızlık
Evlenmeden önce siz ve eşinize test yapılır taşıyıcı mısınız hasta mısınız diye
Taşıyıcıların evlenmesi halinde çocuğunuzda çıkma olasılığı yüksek olur
talasemi farklı evet sadece yapılan araştırmalar ile glutensiz diyetin troidin az çalışması tsh yüksekliği ile oluşan haşımato gibi rahatsızlıklara iyi gelmesi.

Kızlar hamilelik dışında TSH yüksekliği sıkıntı mı peki?
Benim 25 aralıkta yapılan hormon tahlillerinde, TSH 4,254 çıkmış.
Bu TSH denilen şey nedir ki?
Bu Konuyu okuyunca,bende merak ettim sonuçlarıma baktım.Ben normal sanıyordum bu değeri hep.

günde 1.5 adet euthroxs alıyorum.

Merhaba maşallah hamilesiniz. ALLAH sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Peki sizde sorun Tsh miydi. Yoksa hamile olunca mi tesbit edip ilaç kullandınız. Ben iki ay önce kimyasal gebelik geçirdim. Bu ay test yaptı doktor Tsh yı yüksek buldu 4.7 cıktı. Sizin içtiğiniz ilacı 100 mg olarak başlattı. On gün sonra 0.82 ye düştü. Ilaç dozunu değiştirdi. Şimdi sizin yazdıklarınıza göre benim bu değerim yüksek olduğundan mi bebek tutunamadı? Ve bu değerim düşük olması hamilelik için bir şans oluyor sanırım.

Back