- 30 Kasım 2017
- 89
- 45
- 88
- 37
- Konu Sahibi Fosforbronz
-
Tsh'ın gebelerde istenen seviyesi 2'nin altında olmasıdır. Yüksekliği evet sıkıntılı ama çaresiz değil iğne ve ilaçla kontrol altına alınıyor.
Arkadaşım çok daha yüksek değerlere rağmen doktor kontrolünde 2 sağlıklı bebek dünyaya getirdi.
Gebeliğini öğrenir öğrenmez doktora gidersen zaten gerektiği şekilde kontrol altında tutarlar...
Eğer altında trioidle ilgili bir rahatsızlık yoksa iyot içeriği yüksek olan şeyler tüketmemeye dikkat edersen kendin de biraz düşürebilirsin...
Yüksek iyot içerikli takviyeler aldığım için bana da olmuştu... Takviyeleri kesince 2'nin altına indi mesela bende
Benim 4.7 cikmisti nisanda olcturmustum. Galiba hamilegim tedirgin oldum bir sıkıntı olursa diye. Acikcasi hemen olmaz diye düşündüm ama muhtemelen ilk denemede oldu. Simdi de panik oldum biraz
Yaaaa çok tesekkur ederim . bebegini saglikla kucagina al diyen ilk kisisin ve hep aklimda olacaksinPanik olmana hiç gerek yok... Hamile kalırken birçok insan bu değerin ne olduğunu bilmeden kalıyor...
Yükseliği vs hamilelik kesinleştikten sonra yapılan testlerde çıkıyor... Gebe kalındıktan sonra çözümü olmayacak bir şey olsa kimse bunu ölçtürmeden gebe kalmaya çalışmazdı...
Dediğim gibi doktorlar zaten müdahale ediyor ve gebelik boyunca takipte olacaksın bu değeri zaten. Allah'ın izniyle bir sıkıntı olmaz. Bebeğini sağlıkla kucağına almanı dilerim
Yillardir troid hap kullaniyorum canim.ilacla kontrol altina aliniyor ne anneye ne bebege zarari yok ilacin .duzenli kullanirsan Allah in izniyle sorun cikmaz.Merhaba arkadaslar
Evlilik öncesi saglik ocaginda yapilan testte talesemi yaziyor kan degeri kontrolu icin cok sonralari gittigimde th 4.7 yuksek dedi doktor. Ignesi var onu yaptirman lazim dedi ama ben yaptirmadim ve adetim gecikti idrar testi yaptim ikinci cizgi cikti ancak cok belirgin degil. Kan testi verdim hemen. Yarin sonucu cikacak. Sorum su bu degerin yuksekligi hamilelikte kontrol altina alinabiliyor mu anne ve cocuk acisindan olumsuz bir durum olur mu.
Yaaaa çok tesekkur ederim . bebegini saglikla kucagina al diyen ilk kisisin ve hep aklimda olacaksin
Saglik ocagina gittim hematoloji bolumune git tahlil yaptir sonuçlara bakip kontrol altina alalim gerekirse riskli gebelik olarak takip edelim dediBende bir aydr tiroid ilaci kullaniyorum ve degerim 2nin altina dusmus bile, korkulcak bisey yok hemen bi dahiliyeye gorun o sana gerekli bilgileri verir canim. Saglicakla kavus bebegine
Yuksek cikan sonucun tsh olduguna emin misin canim tiroid yuksekligi en basit, tedavi edilebilir bi rahatsizlik, hematolojiye gonderdiyse baska bir durum olabilirSaglik ocagina gittim hematoloji bolumune git tahlil yaptir sonuçlara bakip kontrol altina alalim gerekirse riskli gebelik olarak takip edelim dedi
Tahlillerde oyle yaziyor evlilik oncesi alinan testte de alfa talesemi suphesi yaziyrYuksek cikan sonucun tsh olduguna emin misin canim tiroid yuksekligi en basit, tedavi edilebilir bi rahatsizlik, hematolojiye gonderdiyse baska bir durum olabilir
O zaman talasemi icin seni hemotolojiye yonlendirmistir tsh ile endokrin ve dahiliye ilgileniyor canim. Ins ciddi birsey degildir hic bekleme al randevunuTahlillerde oyle yaziyor evlilik oncesi alinan testte de alfa talesemi suphesi yaziyr
Sabah 6 da geldim hastaneye bakalim.O zaman talasemi icin seni hemotolojiye yonlendirmistir tsh ile endokrin ve dahiliye ilgileniyor canim. Ins ciddi birsey degildir hic bekleme al randevunu
Tamam canimyaz burayada ins ciddi birsey degildirSabah 6 da geldim hastaneye bakalim.
Hemoroloji kan hastalıklarına bakar canım. Seni Talasemi için oraya göndermiş olabilirler mi? Tsh endokrin olmadığı yerlerse de dahiliye tarafından izlenir ve kontrol altında alınır.Saglik ocagina gittim hematoloji bolumune git tahlil yaptir sonuçlara bakip kontrol altina alalim gerekirse riskli gebelik olarak takip edelim dedi
Sanirim talasemi icin gönderildim canimHemoroloji kan hastalıklarına bakar canım. Seni Talasemi için oraya göndermiş olabilirler mi? Tsh endokrin olmadığı yerlerse de dahiliye tarafından izlenir ve kontrol altında alınır.
Saglik ocaginda ki doktor bu sonradan da farkedilen birsey de olabilirdi sun an sonuclari beklemeliyiz ama belki de hic risk yok dediTamam canimyaz burayada ins ciddi birsey degildir
Talasemi icin saglik ocaklarinda afisler goruyordum sanirim onlenebilen yada tedavi edilebilen bisey olsa gerek canim sikma canini sen hematolojiye gorunSaglik ocaginda ki doktor bu sonradan da farkedilen birsey de olabilirdi sun an sonuclari beklemeliyiz ama belki de hic risk yok dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?