Kizlar merhaba 3 yıl önce tüp Bebek tedavisine başladık ilk denemde oldu çok şükür şimdi 2. İçin başladık kasımın ilk haftasi transfer olacaktı fakat TSH 12 çıktı o yüzden bu ay iptal ettik doktor düşük olur transfer yapamayız dedi zeka geriliği olur dedi doktor tekrar kan ver bır daha bakalım dedi yarın tekrar gideceğim kan vermeye sizce bı daha ki aya dusermi ilaç kullaniyirum zaten ama yetersiz gelmiş dozu demkki yukselticegim ilacı bakalım evde ne düşürur acaba TSHyi yardımcı olursanız sevinirim
Mutlaka ilacınıza devam edin ve dozajını endoktrin doktorunuz ayarlasın. Aksi halde evdeki olanaklarla TSH düşmez. Sadece yükselmemesi için karnıbahar,brokoli,lahana kereviz gibi sebzeleri çok fazla tüketmemeye özen gösterin.Benim TSH hep yüksekti,dozaj artırımı ile kontrol altına aldık. Şuan 2 nin altında,7 aylık hamileyim ilacıma düzenli olarak devam ediyorum.Kizlar merhaba 3 yıl önce tüp Bebek tedavisine başladık ilk denemde oldu çok şükür şimdi 2. İçin başladık kasımın ilk haftasi transfer olacaktı fakat TSH 12 çıktı o yüzden bu ay iptal ettik doktor düşük olur transfer yapamayız dedi zeka geriliği olur dedi doktor tekrar kan ver bır daha bakalım dedi yarın tekrar gideceğim kan vermeye sizce bı daha ki aya dusermi ilaç kullaniyirum zaten ama yetersiz gelmiş dozu demkki yukselticegim ilacı bakalım evde ne düşürur acaba TSHyi yardımcı olursanız sevinirim
Hmm anladım cnm su an 12 çıktı yarın dahiliye doktoruna tekrar gideceğim bakalım diğerinde de yüksekti ama bu kadar değildi 5 civarıydı erteleme olmamıştı bakalım hayırlısı cnmMerhaba , ben de tüp bebek surecine basladigimda tsh degerim hep yüksek gelirdi , estrofem ilaci içindeki hormom maalesef yükseltti benim degeri , 3 kez transferim iptal edildi , şimdi artık naturel siklus da denemeye basladik , ılac kullanmadan transfer surecine başlıyoruz , transfer sonrasi sadece progestan kullanıyorum ki o bile tsh degerini yükseltti
Bende düşünmüyordum iptal edilir diye ama doktor değeri 12 görünce kesinlikle olmaz dedi yani tutunamaz dedi ben zaten uzun zamandır ilacı kullanıyorum hayırlısı bı dahaki aya insaallahMerhaba. Benimde tsh değerim yüksek çıkmıştı. Transfer ilaçlarımla birlikte troid ilacına da başladım 17 haftalık hamileyim ilacı kullanmaya devam ediyorum. Her ay test veriyorum şuan 0.4 değerim. Tsh yüksek diye transferim iptal edilmedi.
Bende 1 buçuk ay öncesi kan vermiştim 25 lik kullaniyirdum ilacı 6 civarı çıktı doktor dozu yükseltelim dedim 50ye çıkardı bu seferde TSH 12ye çıktı anlamadım benbenim 25 mg ilaçla bir ayda 3.89dan 1.39lara düsmüştü. hızlı düsüyor yani ilaçla. ama ilaçtan tam etki almak için ilacı içtikten sonraki 1 saat hiçbir sey yemeyin. ilk 2 saat ise kahve, çay gibi kafein içeren içecekler tüketmeyin.
Bende düzenli olarak içiyorum ama hala yetersiz geldi vardır bunda da bı hayır bakalım bı dahaki aya insallah yok evde duseceginden değilim de işte fındık fln düşürüyor dediler sormak istedim seninde dediğin daha fazla yukselmemesi için teşekkür ederim yorumun için herkesin hakkında hayırlısı olsun sende sağlıkla al bebişini kucağına inşallahMutlaka ilacınıza devam edin ve dozajını endoktrin doktorunuz ayarlasın. Aksi halde evdeki olanaklarla TSH düşmez. Sadece yükselmemesi için karnıbahar,brokoli,lahana kereviz gibi sebzeleri çok fazla tüketmemeye özen gösterin.Benim TSH hep yüksekti,dozaj artırımı ile kontrol altına aldık. Şuan 2 nin altında,7 aylık hamileyim ilacıma düzenli olarak devam ediyorum.
Amin çok teşekkür ederim.ben şuan 75 mg içiyorum,anca bu yeterli geliyor. Siz kaç mg içiyorsunuz?Bende düzenli olarak içiyorum ama hala yetersiz geldi vardır bunda da bı hayır bakalım bı dahaki aya insallah yok evde duseceginden değilim de işte fındık fln düşürüyor dediler sormak istedim seninde dediğin daha fazla yukselmemesi için teşekkür ederim yorumun için herkesin hakkında hayırlısı olsun sende sağlıkla al bebişini kucağına inşallah
Bende dün tekrar kan verdim 3 günde 12 den 7ye düşmüş ilacı da 75mg yazdıAmin çok teşekkür ederim.ben şuan 75 mg içiyorum,anca bu yeterli geliyor. Siz kaç mg içiyorsunuz?
3 günde bu şekilde düştüyse daha düşecek demektirBende dün tekrar kan verdim 3 günde 12 den 7ye düşmüş ilacı da 75mg yazdı
Bu ay transfer iptal zaten bugün tekrar konuştum doktorla bı dahaki aya tekrar dusmesse ondan sonraki aya kalacak hayırlısı düşer diye düşünüyorum bakalim
İnşallah cnm ama 1 aya düşmesini o kadar çok istiyorum ki inşallah düşer sağlık olsun bu ya nasip olmadı hayırlısı3 günde bu şekilde düştüyse daha düşecek demektirben de şuan 75 mg içiyorum,haftaya tahlil yaptıracağım. Transfer ve gebelik için de en az 3 ün altında olması isteniyor TSH on. Ayrıca kullanılan hormon ilaçları da geçici süreliğine TSH ı yükseltebiliyor. Bence sizin iki aya değerleriniz normale dönecektir
Merak etmeyin,her şeyin mutlaka bir zamanı vardırİnşallah cnm ama 1 aya düşmesini o kadar çok istiyorum ki inşallah düşer sağlık olsun bu ya nasip olmadı hayırlısı
İnşallah cnm bnm Rabbim ne zmn nasip ederse vakti ne zmnsa o zmn olur dua etmeye devam inşallah Rabbim gonlunuzdekini versin inşallahMerak etmeyin,her şeyin mutlaka bir zamanı vardırsizin için hayırlısı olmasını diliyorum,dilerim en kısa sürede güzel haberi alırsınız
Amin inşallah hepimizeİnşallah cnm bnm Rabbim ne zmn nasip ederse vakti ne zmnsa o zmn olur dua etmeye devam inşallah Rabbim gonlunuzdekini versin inşallah