merhabalar...sayfanız dikkatimi çekti bende bildiklerimi paylaşmak istedim..benim hikayemde de hipotriodi var..2 yıl bebeğim olmayınca endometriozisten (yapışıklık) şüphelenildi,laparoskopi oldum ve hemen aşılamaya geçtik,o sırada tsh ım 5,6 çıktı,endokrinolojiye gönderdi doktorum,orda haşimato troidi olduğumu öğrendim..2 yıl boyunca kadın doğumcularda gezdim ve birtek fsh ım yüksek çıkmıştı,tabii bana normal deyip yolladıkları için tahlillere bi daha bakmamışım..bütün tahlillerde tsh 5-6 larda..haşimato troidinde (otoümmin troid) vücut troid bezini yok etmek için antikor oluşturuyo..hastalığın teşhiside antikor tahlilleri ile koyuluyo..tsh fazla yükselmiyormuş ama antikorlar yükseklmiş bende..nitekim torid bezi diye bişey kalmamış dediler ve o günden beri eutryox 75 mg.alıyorum günde..bugüne kadar öğrendiğim şey şu;tsh ı yüksek olup hamile kalan kadınlarda var ama,doğurgan bi kadında ideal aralık 1-2 arası..bu bebeğin sağlığı için de öyle..troid vücudumuzda bi çok şeye yön veriyor,ben ilacı almaya başladıktan sonra ovülasyon yaşamaya başladım..hep ben çok kuruyum dedim doktorlara..sen bilmezsin,illa ovülasyonda akıntı olacak diye bişey yok falan dediler..ama ilacı aldıktan 3 hafta sonra değerlerim normale döndü ve ovlsyn yaşadım..ilaçtan 3 hafta sonra gebe kaldım ama düşük yaptım..hala bebeğim yok ama..endometriozis yüzünden rezervlerimde azalmma var,fmf hastasıyom ayrıca ve eşimde morfoloji problemi var..bu ay 2.kez tüp bebek yaptırıcam..biliyorum size umut verecek şeyler yazamadım..ama fikir sahibi olmak isteyen birini görünce yazayım dedim..tsh a dikkat edin,başka sorununuz yoksa bebişler gelir...
sevgiler...