- 10 Ocak 2016
- 25
- 9
- 86
- 37
- Konu Sahibi duygumusacagman
-
Referans değerler nedir bilmiyorum ama TSH değeriniz yüksek. Doktorlarınız T3 T4 değerlerinize de bakacaktır büyük ihtimalle. Tiroid kısaca tüm vücudun dengesidir o yüzden malesef pek çok durumda etkili, ancak tedavi ile düzelebiliyor :). Canınızı fazla sıkmayın doktorunuzla görüşün ve herşey gönlünüzce olsun.
Tedavi durumuzu doktorunuz cok daha iyi açıklar, benim size soyleyecegim hersey kendi deneyimlerimden olur ve size uymayabilir o yüzden yorum yapmak istemedim. Bebek konusuna gelince tedaviye başlandıktan sonra 1-2 ay içerisinde hormon debgesi sağlanır tahminimce ve evet devam edebiliyorsunuz çalışmalara. Ben hayat boyu tedavi göreceğim, 17 haftalık hamileyim, hormonlar dengeye girince herşey düzelecektir :))
Sevgiler.
peki siz hamile kalmadan önce mi öğrendiniz yoksa hemileyken mi?
Ben yaklaşık 5-6 yıldır Hipertiroid gravers hastasıyım (dım). Herbiri birer yıl süren 3 dönem ilaç tedavisi gördüm. Ancak ataklarım durmayınca (genelde kesin tedavi olur bende olamadı) ameliyat ile tiroid bezlerim alındı geçen sene. Bir kızım var ona hamileyken tiroid ile bir sorunum yoktu. Bu ikinci çocuğum, kısaca öncesinden biliyordum. :)
Valla eski tahlilleri arayıp bulmam lazım, şu an hiç hatrlamıyorum. Zaten referans değerlerinin üstünde ya da altındaysa kaç olduğunun önemi yok direk doğurganlığı vs etkiliyor. Doktorunuz sizin tahlil sonucuna göre ilaç ayarlayacaktır.sizin tsh oranınız kaçtı?
Valla eski tahlilleri arayıp bulmam lazım, şu an hiç hatrlamıyorum. Zaten referans değerlerinin üstünde ya da altındaysa kaç olduğunun önemi yok direk doğurganlığı vs etkiliyor. Doktorunuz sizin tahlil sonucuna göre ilaç ayarlayacaktır.
Malesef dengeyi tutturana kadar öyle. En kısa zamanda düzelmenizi dilerim :)Ben de Hipotiroit hastasıyım ve iki yıldır hamile kalamadim sürekli ilaç kullanıyorum bazen yükseliyor bazen düşüyor sürekli tahlil verip hap dozunu ayarlamaya çalışıyoruz malesef çok illet bir şey tiroit
Ben de Hipotiroit hastasıyım ve iki yıldır hamile kalamadim sürekli ilaç kullanıyorum bazen yükseliyor bazen düşüyor sürekli tahlil verip hap dozunu ayarlamaya çalışıyoruz malesef çok illet bir şey tiroit
Çok teşekkür ederimMalesef dengeyi tutturana kadar öyle. En kısa zamanda düzelmenizi dilerim :)
Hangisini söyleyeyimsenin tsh oranın kaçtı acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?