TSH( tiroid uyarıcı hormon) TESTİ

duygumusacagman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2016
25
9
86
37
arkadaşlar merhaba;

bu siteye bayağıdır üyeyim fakat anca yazabildim. 2 senelik evliyim, geçen sene ekim ayında dış gebelik sebebiyle tek tüpüm alındı. bizde yaklaşık geçen sene aralık ayından beri bebek istiyoruz fakat rabbim nasip etmedi henüz. bizde eşimle daha fazla beklememek için gerekli testler yaptık. doktorum hormon testleri istedi. bende 2 gün önce sonuçları aldım ve tsh 7.92 çıktı. bununla alakalı çok fazla bilgim yok cuma gününe randevu aldım doktora göstericem fakat internetten yaptığım araştırmalara göre sanırım yüksekmiş ve gebe kalmama engel olabilirmiş... bu konuyla alakalı bana bilgisi olan yardımcı olabilir mi lütfen?

Referans değerler nedir bilmiyorum ama TSH değeriniz yüksek. Doktorlarınız T3 T4 değerlerinize de bakacaktır büyük ihtimalle. Tiroid kısaca tüm vücudun dengesidir o yüzden malesef pek çok durumda etkili, ancak tedavi ile düzelebiliyor :). Canınızı fazla sıkmayın doktorunuzla görüşün ve herşey gönlünüzce olsun.

Referans değerler nedir bilmiyorum ama TSH değeriniz yüksek. Doktorlarınız T3 T4 değerlerinize de bakacaktır büyük ihtimalle. Tiroid kısaca tüm vücudun dengesidir o yüzden malesef pek çok durumda etkili, ancak tedavi ile düzelebiliyor :). Canınızı fazla sıkmayın doktorunuzla görüşün ve herşey gönlünüzce olsun.

allah razı canım teşekkürler, aslında benim merak ettiğim ne kadar zamanda düzeliyor, tedavi sırasında bebek çalışmalarına devam edebilir miyiz?

Tedavi durumuzu doktorunuz cok daha iyi açıklar, benim size soyleyecegim hersey kendi deneyimlerimden olur ve size uymayabilir o yüzden yorum yapmak istemedim. Bebek konusuna gelince tedaviye başlandıktan sonra 1-2 ay içerisinde hormon debgesi sağlanır tahminimce ve evet devam edebiliyorsunuz çalışmalara. Ben hayat boyu tedavi göreceğim, 17 haftalık hamileyim, hormonlar dengeye girince herşey düzelecektir :))

Sevgiler.

Tedavi durumuzu doktorunuz cok daha iyi açıklar, benim size soyleyecegim hersey kendi deneyimlerimden olur ve size uymayabilir o yüzden yorum yapmak istemedim. Bebek konusuna gelince tedaviye başlandıktan sonra 1-2 ay içerisinde hormon debgesi sağlanır tahminimce ve evet devam edebiliyorsunuz çalışmalara. Ben hayat boyu tedavi göreceğim, 17 haftalık hamileyim, hormonlar dengeye girince herşey düzelecektir :))

Sevgiler.

peki siz hamile kalmadan önce mi öğrendiniz yoksa hemileyken mi?

peki siz hamile kalmadan önce mi öğrendiniz yoksa hemileyken mi?

Ben yaklaşık 5-6 yıldır Hipertiroid gravers hastasıyım (dım). Herbiri birer yıl süren 3 dönem ilaç tedavisi gördüm. Ancak ataklarım durmayınca (genelde kesin tedavi olur bende olamadı) ameliyat ile tiroid bezlerim alındı geçen sene. Bir kızım var ona hamileyken tiroid ile bir sorunum yoktu. Bu ikinci çocuğum, kısaca öncesinden biliyordum. :)

Ben yaklaşık 5-6 yıldır Hipertiroid gravers hastasıyım (dım). Herbiri birer yıl süren 3 dönem ilaç tedavisi gördüm. Ancak ataklarım durmayınca (genelde kesin tedavi olur bende olamadı) ameliyat ile tiroid bezlerim alındı geçen sene. Bir kızım var ona hamileyken tiroid ile bir sorunum yoktu. Bu ikinci çocuğum, kısaca öncesinden biliyordum. :)

sizin tsh oranınız kaçtı?

Valla eski tahlilleri arayıp bulmam lazım, şu an hiç hatrlamıyorum. Zaten referans değerlerinin üstünde ya da altındaysa kaç olduğunun önemi yok direk doğurganlığı vs etkiliyor. Doktorunuz sizin tahlil sonucuna göre ilaç ayarlayacaktır.

inşallah allahın izniyle bende anne olabilirm :( tek korkum çok uzaması sizin gibi 2-3 yıl uzarsa nasıl dayanıcam bilmiyorum :(

Hiç canınızı sıkmayın. Tedavi sürecinde hamile kalabilirsiniz. Benim 2-3 yıl uzamasının nedeni tedavi olmuş gibi olmamdan kaynaklandı. (karışık bir cümle oldu ama...)

Diğer hormonal testleriniz nasıl? Doktorunuz tüm bunlara bakacaktır. Tiroid çok ciddi bir organdır ama yutacağınızı bir hap ile çoğu zaman tedavi gerçekleşir. Stres yapmayın, sağlıklı beslenin, sağlıklı yaşamaya karar verin, mutlu olun ve en önemlisi pozitif olun herşey yoluna girer.
Bu arada sormadım yaş kaç? Ben 40 yaşındayım yaşadığım sorunların birazıda yaştan kaynaklı ;)

Ben de Hipotiroit hastasıyım ve iki yıldır hamile kalamadim sürekli ilaç kullanıyorum bazen yükseliyor bazen düşüyor sürekli tahlil verip hap dozunu ayarlamaya çalışıyoruz malesef çok illet bir şey tiroit

bende troid hastasiyim doktor ilk once ultrason ve nodul varmi die bakar ilacla bikac aya normale donuyo benim suan normale dondu bakalim hamile kalabilcekmiyim

Back