Tsh düşüp gebe kalırsam,çocukta zeka geriliği olmaz mi? Lütfen yardım

AdoreSS

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2018
316
162
103
27
Merhaba arkadaşlar. Bikac ay önce kan tahlillerimi yapmıştım. Tsh 4.85 çıktı.(önceki konularımda yazmıştım) Eğer tedavi olmadan hamile kalırsam bebekte zeka geriliği olurmuş. Ama endokrinde tekrar test yaptım. 3.80 çıktı. Dr. Sorun yok dedi. Kürlerle tsh düşürüp hamile kalırsam,çocukta bi sorun yaratır mi? Bilgisi olan yardım etsin lütfen ❣🌸

Yok cnm bir Sorun yok ama ilacını bırakma bende troit hastasıyım sen hamile olunca senin troitin daha çok cikicak doktorun da ona göre ilaç dozunu ayarlicak öyle şeye kafa takma öyle olsaydı çok arkadaşım troit hastasıymiş haberleri yokmuş hamile kalmış bir sürü arkadaşım doğum yaptı sağlıklı çocuklar dünyaya getirdiler sen hamile kalda kür de yapma busefer hamile olursun bilmezsin Allah korusun daha farklı olur ilacını al kullan düzenli düşer

Yok cnm bir Sorun yok ama ilacını bırakma bende troit hastasıyım sen hamile olunca senin troitin daha çok cikicak doktorun da ona göre ilaç dozunu ayarlicak öyle şeye kafa takma öyle olsaydı çok arkadaşım troit hastasıymiş haberleri yokmuş hamile kalmış bir sürü arkadaşım doğum yaptı sağlıklı çocuklar dünyaya getirdiler sen hamile kalda kür de yapma busefer hamile olursun bilmezsin Allah korusun daha farklı olur ilacını al kullan düzenli düşer
Anladım. Çok sagol:) yani hamile kaldigimda doktorumla bu durumu görüşursem ve ona göre ilaç kullanırsam hiçbi sorun olmicak 👍🏻

Anladım. Çok sagol:) yani hamile kaldigimda doktorumla bu durumu görüşursem ve ona göre ilaç kullanırsam hiçbi sorun olmicak 👍🏻

Aynen öyle hiç canınızı sıkmayın

Zaten hamile olduğunuzda gebeliğin başında rutin yapılan tahliller var
Orda tsh da bakılıyor
Çıkan sonuca göre kadın doğumcu sizi endokrine yönlendirir, endokrin de değere göre ilaç verir ve aylık takibe alırlar doğuma kadar

Benim bu şekilde olmuştu

Aynen öyle canım ben 75 ilaç kullanıyorum gebe kalınca bu 125 çıkacak yani kafana takma canım

Aynen öyle hiç canınızı sıkmayın

Zaten hamile olduğunuzda gebeliğin başında rutin yapılan tahliller var
Orda tsh da bakılıyor
Çıkan sonuca göre kadın doğumcu sizi endokrine yönlendirir, endokrin de değere göre ilaç verir ve aylık takibe alırlar doğuma kadar

Benim bu şekilde olmuştu
Tamam. Teşekkürler. Içim rahatladı:)

75 ilaç dediysem 75 tane değil kız 😀75lik triot hapı sonra 125 kim olan hap var ona çıkacak😝😝

Hamilelikte de troit çıkabiliyor bende olduğu gibi. İlaç kullanıyorum. Sıkıntı olmayacak inşallah

Ben troit değerim 5 iken hamile kalmışım ilaçla ilk ayda düştü zaten. Her ay tsh ölçüp ilaç ayarlaması yapıyoruz sıkıntı olmuyor
Anladım. Ama doktorum tsh yüksekliği gebeliğe engel d3di. Siz normal yolla mi hamile kaldınız? Kaldıysanız da ne kadar sürdü?

Anladım. Ama doktorum tsh yüksekliği gebeliğe engel d3di. Siz normal yolla mi hamile kaldınız? Kaldıysanız da ne kadar sürdü?

Bana da doktor engel demişti. Tsh yüksek çıkmıştı hamile kalmak için 1 sene tedavi olman gerekebilir dedi endokrin doktoruydu . Meğer hamileymişim. Daha yeni Doğum yapmıştım hiç adet olmadan gebe kaldım tesadüfen öğrendim. Üstelik prolaktin hormonu da tavandı. emziriyordum bebeğimi. Sadece sütümle besleniyordu. Bu bahsettiğim önceki gebeliğimdi. Plansız oldu. O zamandan beri ilaç kullanıyorum tsh dengelemek için. Ve yine gebeyim tsh yükselmiş farkında değildim yine. her ay kontrol ediyoruz dahiliye doktoruna gidiyorum bu defa. İlacımın dozunu yükselttik ilk ayda tsh düştü. Gebeliğe de bebeğe bir engel teşkil etmedi. Belki de istesem olmayacaktı? En büyük engel stress bence.

Bana da doktor engel demişti. Tsh yüksek çıkmıştı hamile kalmak için 1 sene tedavi olman gerekebilir dedi endokrin doktoruydu . Meğer hamileymişim. Daha yeni Doğum yapmıştım hiç adet olmadan gebe kaldım tesadüfen öğrendim. Üstelik prolaktin hormonu da tavandı. emziriyordum bebeğimi. Sadece sütümle besleniyordu. Bu bahsettiğim önceki gebeliğimdi. Plansız oldu. O zamandan beri ilaç kullanıyorum tsh dengelemek için. Ve yine gebeyim tsh yükselmiş farkında değildim yine. her ay kontrol ediyoruz dahiliye doktoruna gidiyorum bu defa. İlacımın dozunu yükselttik ilk ayda tsh düştü. Gebeliğe de bebeğe bir engel teşkil etmedi. Belki de istesem olmayacaktı? En büyük engel stress bence.
Evet kesinlikle haklısınız. Açıklamanız çok teşekkürler:)) benim doktorum engel dedi. Tsh yüksekliği

Kızlar benim de 3.01 çıkmış kan tahlilinde. Henüz sonuçları doktor görmedi. Çok mu yüksek ilaç kullanmam gerekir mi bi sıkıntı çıkar mı? İlk gebeliğim 😰

Ben de 3,8 tsh değeriyle gebe kaldım pazartesi 5 haftalıkken 5,5 e çıktığını öğrendim İlaç dozajını arttırdık bir hafta sonra tekrar kontrol ettireceğim. 2,5 altında olmasını istiyorlar ama çok endişe verici konuşmadı doktorum düzenleyelim değeri dedi sadece

Arkadaşlar benimde gebelikten önceki kontrollerimde değerim 12 çıkmıştı. 6 ay ilaç kullandım, kontrollerime gittiğimde hep değerim 1.0, 1.08 falan çıktı. İlacı bıraktım kendi isteğimle o ay hamile kaldım ve şuan düşük olmasına rağmen 3 aydır kullanmıyorum bebek için endişeliyim bugün aile hekimine danışıcam ama sizlerden de bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ederim. 🌸

Arkadaşlar benimde gebelikten önceki kontrollerimde değerim 12 çıkmıştı. 6 ay ilaç kullandım, kontrollerime gittiğimde hep değerim 1.0, 1.08 falan çıktı. İlacı bıraktım kendi isteğimle o ay hamile kaldım ve şuan düşük olmasına rağmen 3 aydır kullanmıyorum bebek için endişeliyim bugün aile hekimine danışıcam ama sizlerden de bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ederim. 🌸

Doktorunuz mu bırakmanızı söyledi Genel yaşantınızda hamile değilken yaşanılan tiroid hastalıklarında ömür boyu ilaç kullanılıyor aslında Sadece dozaj değişiyor

Back
X