TSH DEĞERİNİN YÜKSEK HAMİLE OLUNCA ANLAYNLAR NELER YAPTI? YRDM

haziran08

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2010
286
11
118
İstanbul
Hanımlar Merhaba; TSH değerim 4,14 çıktı...Önce Sağlık Ocağında yaptırdım testi orada 4,10 çıktı...Daha sonra hastanede dahiliye uzmanı dr. tekrar test yaptırmamı istedi ve 4,14 çıktı 8 haftalık hamileyim...Sonuçlara göre doktorum ilaç vermedi gereksiz ilaç vermek istemiyorum dedi biz dahiliyecileree göre gebelikte TSH sınırı 5,5 dedi... sonra kadın doğuma kontrole gittim dahiliye uzmanı gerek görmediyse güvenin dedi...3 ayda tsh değerin düşecek zaten dedi...Ama benim 1.doğumdan sonra değerlerim TSH 80 çıkmıştı hemen düşmüştü 1 aylık sürede 2 lere...

Merakım şu Tsh bu değerlerde olup doğum yapan varmı ? düşük tehlikesi zeka geriliği v.s şeyler okuyorum
endişe ediyorum...Rabbim hayırlı doğumlar sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah çocuklarımızla sınamasın bizi inşallah :(

Canım benimde Tsh değerim 14 lere fln çıkıyordu hamile kalmadan önce. doktorum düşürtmek için ilaç yazdı, ve ölene dek kullanacakmışım ( gebelikte dahil) Gebe kaldığım ilk aylarda 3 gibi olan tshım 8 ve 11 e kadar çıktı, sonra tekrar düştü. Uzun zamandırda normal değerde seyrediyor TSH. Eğer tshın sürekli değişiyorsa bence, iyi bir doktora gitmelisin. Ve ilaç kullanmalısın, aksi halde Allah korusun bebekte sorunlara neden olabiliyormuş ben çok korkuyorum bundan. Geçmiş olsun canım, Allah bebeğini sağlıkla kucagına almayı nasip etsin.

Back