TSH değerim çok korktum

mircanm

Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2023
113
34
31
Merhaba arkadaşlar ben 5 haftalık gebeyim sağlık ocağında kan testi yaptırdım TSH değerim 5 çıktı doktorum 2 buçuğa düşürmemiz lazım dedi ilaç verdi dahiliyeye gitmemi istedi yarın gideceğim. Tiroid Bebeğin fiziksel veya zihinsel engelli veya zeka geriliğini tetikler dedi çok korktum daha önce böyle bı sorun yaşayan oldu mu

Bu durumu yaşayan çok kadın var gebeliğin daha çok başı TSH ilaçla hemen düşüyor. Aylık dozlama için dahiliyeye gitmeye devam edeceksiniz.
Örnek veriyorum hamilelik başında 12.5 mg ilaç ile başlanıyorsa sona doğru 75 ,100 mg a kadar çıkarılıyor doz.
İhmal etmeyip düzenli ilaç kullanacaksınz.

Benim TSH hamile kaldığımda 3.80di eutyrox vermişti dahiliye doktoru 25 mg hiçbir işe yaramadı daha yüksek doz vermesi gerekiyordu ama vermedi. Maalesef bebeğimin kalbi durdu 10+4teyken. Öncelikle telaş yapmayın hemen dahiliye doktoruna görünün. 1 ay önce bebek düşündüğüm için TSH testi yaptırdım ve maalesef 5'e yükselmiş yükselince başka bir doktora gittim 50 mg'a yükseltti ilacın dozunu ve başka bir ilaç verdi. 2.5 yapmadan hamile kalma dedi bana da. Ben de şuan 2.5'a düşürmeye çalışıyorum aslında değerler aşırı yüksek değil ama etkiliyor. Önemli olan her ay kan verip değere baktırmak . Sakın riske atmayın ve boslamayin. Benim başıma çok dert açtı bu TSH..

Ben hamileliğimi öğrendiğimde 25’di değerim. İlaç kullanmaya başladım sıkıntısız geçti süreç. Oğlum şuan 2,5 yaşında herşey normal.

Ben çocukluğumdan beri tiroid ilacı kullanıyorum. Hamile kalmadan önce değerim normaldi ama hamile kalınca 7. Haftamda 15 e çıkmıştı daha önce 15 i görmemiştim hiç. Sonra ilaç dozum yükseltildi değerim düştü. Bende çok korktum tiroid hastası olduğum için daha da korktum ama hiçbir şey olmadı kızım iki bucuk yaşında her şeyi çok normal. Doktorun biri uzun süre yüksek kalırsa sorun olabilir demişti. Kontrol altında durumca bir şey olmaz Allahın izniyle

Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız ben de bugün gittim kan tahlili yaptım tekrardan.13 ekimde tiroid ultrasonu çektirecegim

Merhaba bende 5 haftalık gebeyim.4.27 cıktı tsh değerim. Doktor endoklin bölümüne yönlendirdi yarın gideceğim. Durumunuz nedir acaba? Düştü mu degerleriniz.

Merhaba bende 5 haftalık gebeyim.4.27 cıktı tsh değerim. Doktor endoklin bölümüne yönlendirdi yarın gideceğim. Durumunuz nedir acaba? Düştü mu degerleriniz.
Evet ilaç kullandım sonra bı kaç gün kullanmadım kan testi yaptım düşmüştü ben tekrar tahlil yaptıracağım

İlaçla düşer benim de öyleydi hiç korkmayın. Hayırlı olsun bebiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…