• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Tsh değeri

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba tsh yüksekliği gebeliğe engel olmakla birlikte düşük ve bebekte gelişim geriliği gibi sorunlarda teşkil ediyor. Bende bu ay aşılama yaptıracakken tsh 5 olduğunu öğrendim. Endokrin doktoru 2 nin altına düşene kadar gebe kalmama gerektiğini söyledi. Bu durumu yaşayan var mı acaba?

Bende gebe kalmak istiyordum doktor tsh değerime baktı 28 çıktı çok çok yüksek 2 veya 3 olması gerekiyor değer bunun için önce tedavi olucaksın sonra gebelik için çalışmalar başlayacak inşallah herşey gönlümüzce olur düşsün şu tsh..

Arkadaşlar mrb, tsh değerim 4,26 çıkmış doktorum ilac verdi bu değer hamile kalmak için engel mi? 2 ay önce bakıldığında değerim 2.56 idi nasıl yükselmiş anlamadım femara kullanmıştım 2 ay acaba o ilaç mı yaptı
Merhabalar, ben de tsh için ilaç kullanıyorum. 5.05 olan değerim 35 gün gibi bir süre ile 3.37 ye düştü. 2.5 ve altı değer isteniyor gebelik için. İlk defa bu kadar yüksek çıktı demişsiniz. Stres faktörü de tshın yükselmesinde büyük rol oynuyor. Canınızı sıkmayın. En düşük doz bile 1 ay gibi bir sürede sınırda olabilecek tsh değerini düşürüyor.

Merhabalar, ben de tsh için ilaç kullanıyorum. 5.05 olan değerim 35 gün gibi bir süre ile 3.37 ye düştü. 2.5 ve altı değer isteniyor gebelik için. İlk defa bu kadar yüksek çıktı demişsiniz. Stres faktörü de tshın yükselmesinde büyük rol oynuyor. Canınızı sıkmayın. En düşük doz bile 1 ay gibi bir sürede sınırda olabilecek tsh değerini düşürüyor.
Olabilir biraz stres yapıyorum bu bebek konusunda ondan sanırım bilginiz için teşekkür ederim 😊

Back
X