Merhaba Şubat ayında gebelik öncesi rutin kontrole gittiğimde tsh 5.30 olduğunu öğrendim ve doktor takibi ile Euthyrox 50 mg kullanmaya başladım ilk ay da tsh 1.04 e serbest t4 1.48 e düştü ve Mart ayında regl im 5 gün gecikti normalde hep düzenli 31 günde bir olurdum
Birden çok düştüğü işin mg düşürüp 0.25 kullanmaya başlandı nisan ayında tsh 2.77 serbest t4 2.77 oldu o ay da reglim 8 gün gecikti ve artık reglim başlandığı tarihten değil bittikten sonra 31. Günde olmaya başladım.
ve regl im azaldı 2 gün normal geldi sonrasında kesildi son gün kahve lekeler oldu
Mayıs ayında 0.25 kullanmaya devam ediyordum yine gecikme oldu 9 gün ve 10. Gün regl oldum yine az az 2 gün geldi Sonrası hep kahve lekelenme şeklinde oldu
Yeniden doktora gittim tsh 2.66 serbest t4 1.41 olmuştu
Regl durumumdan bahsedildi
Tiroid ultrasonu çekildi normal boyutlarda herhangi bir şey yok dendi. Yeniden kan vermek için bu kez ilacı kestim 7 gün kullanmayıp öyle kan verdim
Tsh 3.23 çıktı.
Anti TG 2.21
Anti TPO 0.18
Doktor bu kez de hafta sonları 50 mg hafta içi 25 mg kullan 2 ay sonra yeniden bakalım dedi
O yönteme geçtik
Ultrason sonucumun fotosunu da ilettim
Böyle bir şey başına gelip gebe kalan oldu mu acaba
Biraz korkuyorum da sonuç olumsuz olur diye
Önceden hiç böyle şikayetlerim yoktu
Gebelik öncesinde 3 ay kullanmam gereken folik asit ve rutin kontrol için gitmiştim tsh değerini öğrenince bu ilaca başlandı
Ama önceden hiç regl gecikmem vs olmazdı her ay düzenli şekilde 31 günde bir olurdum
Neden böyle olmuş olabilir
Desteğinize ihtiyacım var
Şimdiden teşekkür ederim
Birden çok düştüğü işin mg düşürüp 0.25 kullanmaya başlandı nisan ayında tsh 2.77 serbest t4 2.77 oldu o ay da reglim 8 gün gecikti ve artık reglim başlandığı tarihten değil bittikten sonra 31. Günde olmaya başladım.
ve regl im azaldı 2 gün normal geldi sonrasında kesildi son gün kahve lekeler oldu
Mayıs ayında 0.25 kullanmaya devam ediyordum yine gecikme oldu 9 gün ve 10. Gün regl oldum yine az az 2 gün geldi Sonrası hep kahve lekelenme şeklinde oldu
Yeniden doktora gittim tsh 2.66 serbest t4 1.41 olmuştu
Regl durumumdan bahsedildi
Tiroid ultrasonu çekildi normal boyutlarda herhangi bir şey yok dendi. Yeniden kan vermek için bu kez ilacı kestim 7 gün kullanmayıp öyle kan verdim
Tsh 3.23 çıktı.
Anti TG 2.21
Anti TPO 0.18
Doktor bu kez de hafta sonları 50 mg hafta içi 25 mg kullan 2 ay sonra yeniden bakalım dedi
O yönteme geçtik
Ultrason sonucumun fotosunu da ilettim
Böyle bir şey başına gelip gebe kalan oldu mu acaba
Biraz korkuyorum da sonuç olumsuz olur diye
Önceden hiç böyle şikayetlerim yoktu
Gebelik öncesinde 3 ay kullanmam gereken folik asit ve rutin kontrol için gitmiştim tsh değerini öğrenince bu ilaca başlandı
Ama önceden hiç regl gecikmem vs olmazdı her ay düzenli şekilde 31 günde bir olurdum
Neden böyle olmuş olabilir
Desteğinize ihtiyacım var
Şimdiden teşekkür ederim