TRT'den tuhaf yasak kadınlar buz pateni yarışlarını "kıyafet hassasiyeti" nedeni ile

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837

$1545009_616107798439011_525339542_n.jpg

TRT'nin 7-23 Şubat 2014 tarihleri arasında Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenecek 22. Kış Olimpiyatları’ndaki yer alan kadınlar buz pateni yarışlarını "kıyafet hassasiyeti" gerekçesiyle yayınlamayacağı iddia edildi.

Sahafe.com'dan gazeteci Devrim Gürkan'ın haberi şöyle:

Bütün Dünya’da milyonlarca kişi 7-23 Şubat 2014 tarihleri arasında Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenecek 22. Kış Olimpiyatları’na hazırlanıyor.

Türkiye’de bu Olimpiyatlara ilgi pek fazla değil.

Ama bir Kurum’da hararetli tartışmalar yaşanıyor.

Yayıncı kuruluş TRT’de.

Tartışmanın nedeni buz pateni ve buz dansı yarışmaları.

Evet, TRT yönetimi ”bayanlar buz pateni” kategorisindeki yarışmaları yayınlamama kararı aldı.

Çiftler ve Buz Dansı kategorilerini de.

Nedeni malum.

Kıyafet hassasiyeti.

Müzik, dans, estetik, zarafet, yetenek değil bazılarının gözünde bu spor. Bacaklar görünüyor mesele bu.

Bir grup yönetici ise bu kararın TRT’nin imajına büyük zarar vereceğini, gereksiz bir tartışma yaratılacağını söylüyor.

Bu isimler yarışların en azından TRT HD gibi nispeten az izlenen bir kanalda yayınlanması taraftarı.

Ama henüz üst yönetimi ikna edememiş durumdalar.

Buz pateni, TRT’nin 1976′da Avusturya Kış Olimpiyatları’ndan yaptığı ilk yayımdan beri belki de futbol ve basketbolun ardından evlerde en çok izlenen spor dalı.

Katarina Witt veya Natalia Bestemianova ve Andrei Bukin çifti gibi bazı isimler adeta bir neslin kulaklarına kazınmış durumda.

Ülkemizi olimpiyatlarda temsil eden ilk artistik patinaj sporcumuz Tuğba Karademir ve tabii meşhur ”Buzda Dans” yarışması son yıllarda buz patenini yine gündemde tuttu.

Gerçi Tuğba Ekinci ve İlhan Mansız’ı Karademir’den daha çok konuştuk ama neyse.

Zaten TRT üst yönetimi geri adım atmazsa, şimdi de yasağı konuşacağız. Üst yönetim ikna olmazsa tabii."

Odatv.com

halbuki ben çok seviyordum onları, çok estetik ve dinlendirici bence

yuh. çocukluğumdan beri seyrettiğim bu sporada bir şey buldular. kadınların kıyafeti. yobazlık hat safhada.
bıktım bu örümcek beyinlerden ya. gidin kardeşim suudi arabistana. burası TÜRKİYE.

acaba olimpiyatları alsaydık ne olurdu, kusura bakmayın yayınlayamayacağız çok fazla bacak var mı diyeceklerdi:KK53::KK53:

Erkekler yüzme yarışmalarının da gösterilmemesini istiyorum :KK43:

Televizyon başında o adamları izlerken hiç düşünmüyorlar mı bu kızcağızlar ne hisseder diye? Ben şahsen çok olumsuz etkileniyorum, o yarışları izleyip kapı gibi adamları görüyorum sonra sokağa bir çıkıyorum... Neyse devam edemeyeceğim:KK14::KK43:

Tam anlamıyla ne yapacaklarını şaşırdılar.

Trt yi televizyon kanalları içinde tutmanın bir anlamı kalmadı..

Şaka mı bu :KK53:
Söyleyecek çok şey var da burada olmuyor ama içimden baya baya andım yani :KK4:

Hala hükümeti tutsunlar,bu ülkenin nerden nereye getirildiğinin bir örneği bu işte. arabistandaki yaşama saniyeler kaldı.
övünün . bunu siz istediniz. yaşayın o kadınlara yapılan baskıları buradada. o zaman bize hak verirsiniz.
hoş bizde sizlerin yüzünden bu zulumü yaşayacağız ama olsun . sizin imdat demenizde yetecek bana.

Sabah sabah twitter dan saydırıyordum ki burada da konu açılmış.. o zaman yüzmeyi de yayınlamasınlar.. koşucular da şort giyiyor :KK37: uzun atlama..hepsi dekolteli olimpiyatları hiç yayınlamasınlar o zaman

spor ruhundan bir haber trt baldır-bacak peşine düşmüş.. Adamlar sabahtan akşama dekolte kovalıyor. pes!

ha anti parantez bunu yurt dışında almanyada yaşayıp , atıp tutanlar yaşamayacak.
nede olsa tuzu kuru bu yüzden. konuş konuşabildiğince. rahatsınız nede olsa.:KK14:

Son düzenleme:
bu kadarı da fazla ama ya
kim karar veriyo bunlara anlamıyorum
insanlar tepki gösterdikçe geri adım atacaklarına daha da saçmalıyolar
yakında erkeklere de bi kısıtlama gelecek mi merak ediyorum erkek sporcular da şort atlet vs giyiyor sonuçta yoksa tek dertleri kadınları kapatmak mı

Son düzenleme:
peki çiftli yarışlar nolacak:26:, başımıza taşlar yağar, yayınlanmasın sakın:KK52::KK52:

eski filmlerden birine atıfta bulunarak;

bu zihniyeti çıkartacan buz pistine, vurucan kırbacı, vurucan kırbacı...

tübeler tübesi...

zihniyetini sevdimin(!!!).

peki çiftli yarışlar nolacak:26:, başımıza taşlar yağar, yayınlanmasın sakın:KK52::KK52:

şimdi o zihniyetle empati yapayım. ooommmmmm

"bir de çiftli yarışıyorlar, yarışırken birbirlerinin tepelerine falan da çıkıyorlar, kadınlar giyinmiş zaten minicik, kadın mı kız mı o da belli değil ya, hiç giymese daha iyi yani. bizim itikadımızda erkek adam tayt giyer mi? tamam yiğidin malı meydanda olur da, orası da er meydanı değil ki. bunlar zaten dinden çıkmış, bunların izlenmesine izin verirsek, öte dünyada bizden de hesap sormazlar mı?"

evet gördüğünüz üzere, müthiş bir sorumluluk duygusuyla, izleyenlerin de dinden çıkmamaları için, görüntülerin verilmemesi kararlaştırılmış. siz de empati yapsanız anlarsınız yani :KK1:

Amaç belli değilmi bel altı zihniyeti deniyor buna, sen yıllardır buz pateni yarışmalarını yayınla şimdimi aklına geldi bunlar..
Yazık diyorum sadece,ne günlere kaldık :KK14::KK14:
Yüzme yarışmalarıda kalksın o zaman,mayo filan giyiyorlar ya hani..

X